Paardentrektocht in het spoor van de Trabucaires (Catalaanse Pyreneeën)

Een boeiend ruiteravontuur in de Catalaanse Pyreneeën, voor ervaren ruiters die hunkeren naar een uitdagende trektocht door een ongerept landschap. In het zadel van onze betrouwbare paarden genieten we van weidse vergezichten.

Spanje - Catalonië
Vanaf € 2090
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

We gaan op een boeiend ruiteravontuur in de Catalaanse Pyreneeën. We volgen een grensoverschrijdende route die ons door Spanje en Frankrijk leidt. Over een traject van 200 km trekken we met onze paarden van de grote hoogtes in de Pyreneeën naar de kustgebieden aan de Middellandse Zee. Het is de perfecte paardenvakantie voor ervaren ruiters die hunkeren naar een uitdagende trektocht door een ongerept landschap. In het zadel van onze betrouwbare paarden genieten we van weidse vergezichten en spannende bergbeklimmingen. Een geslaagde mix van avontuur, historie, gastronomie en vooral heel veel ruitergenot!

Van stapvoets tot een flinke galop
Dit reisprogramma, dat we ook wel ‘het Trail van de Outlaws’ noemen, neemt ons mee naar een ver en berucht verleden waarin de zogenaamde Trabucaires de regio overspoelden met hun gewelddadige acties. Deze bendes gebruikten de Catalaanse Pyreneeën aan de Spaans-Franse grens als toevluchtsoord en uitvalsbasis. We stappen in het spoor van hun indrukwekkende historie en genieten onderweg van de prachtige omgeving. We rijden stapvoets langs bergwanden, draven door uitgestrekte graslanden en galopperen over een mooi zandstrand. De accommodaties zijn comfortabel en bieden de nodige faciliteiten om te genieten van een onvergetelijke hippische ervaring.

Voorbeeld dagprogramma

2023 heeft een nieuw dagprogramma met 8 dagen / 7 nachten en 6 dagen paardrijden.

Deze komt spoedig online!

Vanwege de Covid-19 Pandemie is er een kleine aanpassing gemaakt bij de picknickpauzes van deze locatie. De ruiters krijgen tijdens deze dagen een vers lunchpakket mee in de zadeltas van hun paard. De lunchpakketten zijn voorzien van goed belegde broodjes, fruit, snack, toetje, sap en water. Met uitzondering op de restaurant-stops vermeld in het programma.

(*) Alle prijzen per persoon

Zowel de verzameltransfer als de toeslag voor vol pension dient ter plaatse contant betaald te worden.

Indien er minder dan 4 ruiters zijn aangemeld op een trektocht kan de tocht doorgaan tegen een kleine groep toeslag, alleen op aanvraag.
Gewicht:

Max. 90 kg

Leeftijd:

Min. 16 jaar en onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers:

Min. 4 ruiters en max. 12 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Catalonië & de Pyreneeën

Zowel Catalonië als de Spaanse Pyreneeën zijn rijk aan mooie natuur en verzekerd je van een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Catalonië en de Pyreneeën te paard biedt vele mogelijkheden.

Op deze locaties wordt vooral veel gereden met de Andalusiër. Een barok, imposant en zeer werkwillig paard.

Het klimaat in Catalonie en de Pyreneeën
Aan de kust heerst een middellandse zeeklimaat met zachte winters en warme zomers. ... De nachten kunnen koeler zijn dan aan de kust met 14 tot 16 graden en mist in de valleien. In de Catalaanse Pyreneeën heerst een bergklimaat waar op grotere hoogte sneeuw een heel jaar kan blijven liggen

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten in tweepersoonskamers met eigen badkamer (1 a 3 nachten met gezamenlijk sanitair)
 • Op basis van halfpension van dag van aankomst t/m dag van vertrek.
 • 6 dagen paardrijden ongeveer 4 tot 6 uur per dag
 • Begeleiding van Engels- en Duitstalige gids
 • Bagagetransport in volgwagen
 • Lokale transfers tijdens de trektocht
 • Toeristenbelasting

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer luchthaven Barcelona om 17.30 uur € 120 p.p retour, vertrek vlucht terug na 14.30 uur
 • Of verzameltransfer luchthaven Girona om 18.30 uur € 90 p.p. retour , vertrek vlucht terug na 13.00 uur
 • Entree bij Musea en andere monumenten
 • Fooien
 • Alcoholische dranken en frisdrank en koffie bij het diner
 • Toeslag volpension € 180 p.p, ter plaatse contant te betalen
 • Overige persoonlijke uitgaven