Paardrijden in Catalonië: van groene heuvels naar de Middellandse Zee

Deze trektocht te paard neemt je mee door groene heuvels en bergen naar de stranden van de Middellandse Zee. De vele troeven van dit mooie stukje Spanje komen aan bod tijdens het rijden in galop, de ritten door duinen...

Spanje - Catalonië
Vanaf € 1790
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Dit is paardrijden op zijn best. Deze trektocht te paard neemt je mee door groene heuvels en bergen naar de stranden van de Middellandse Zee. De vele troeven van dit mooie stukje Spanje komen aan bod tijdens het rijden in galop, de ritten door duinen en wouden en charmante dorpjes en een picknick op het hoogste punt van de steile kust van de Costa Brava. Hoogtepunten: rijden op eindeloze stranden en de mogelijkheid om te zwemmen in de Middellandse Zee met zicht op de prachtige kliffen van de Medeseilanden.

Veel afwisseling
Deze trektocht is een echte klassieker met vele hoogtepunten: ritten door bossen en weiden, door dorpjes en rivieren, galopperen op een zandstrand en schitterende uitzichten.
Opgelet: de reisroute is afhankelijk van de tijd van het jaar, het weer en eventuele feestdagen.
Voor de beste ervaring ben je best minstens een gevorderd ruiter (je beheerst alle gangen). Dagelijks zit je vier tot zeven uur in het zadel, de totale afstand van de trektocht bedraagt ongeveer 180 kilometer.

Voorbeeld dagprogramma

Vanwege de Covid-19 Pandemie is er een kleine aanpassing gemaakt bij de picknickpauzes van deze locatie. De ruiters krijgen tijdens deze dagen een vers lunchpakket mee in de zadeltas van hun paard. De lunchpakketten zijn voorzien van goed belegde broodjes, fruit, snack, toetje, sap en water. Met uitzondering op de restaurant-stops vermeld in het programma.

Dag 1:

Aankomst op het vliegveld en vezameltransfer naar de authentieke Catelaanse boerderij waar de paarden staan. Het huis is opgetrokken uit natuursteen en dateert uit de 16e eeuw. Sindsdien is de boerderij in handen van een en dezelfde familie. Vanaf deze plek heb je uitzicht over de groene velden, bossen en paardenweiden. Het unieke ochtendlicht transformeert de omgeving in een lieflijk schilderij. Wat een mooie plaats om je vakantie in Spanje te beginnen.

Dag 2:

We zadelen onze paarden en we rijden weg van deze historische en schilderachtige plek. Via het bos van dikke steeneiken en naaldbomen verlaten wij het dorp. We rijden naar de bergen. In een verlaten vallei steken we een klein stroompje over en komen aan in een woud dat veel weg heeft van een jungle. Aan beide zijden van het pad staat bamboe. Rond de hoge bomen groeit klimop. In een van de kleine riviervalleien vinden we een mooie plek om te picknicken. Na de lunch gaan we in draf en galop verder naar de oude molen bij de rivier. Dit is ons onderkomen voor de nacht.

Dag 3:

We stijgen op en sporen onze Andalusiërs aan. We volgen Fluvia, de rivier die zich door het land een weg baant naar zee. Bij een klein meer verwelkomt een vriendelijke Catalaanse familie ons met een glas Catalaanse cava. Op tafel staat de lunch al klaar. Na het eten vervolgen wij onze weg langs de rivier. Als we haar oversteken, bevinden wij ons in een wild rivierenlandschap. Na een mooie klim bereiken we een punt van waar we spectaculair zicht hebben op de Baai van Rosas. We zijn aangekomen bij de Middellandse Zee bij Spanje. Een palmenpad leidt ons naar een gezellig landhuis waar we op het terras de dag tot een einde laten komen.

Dag 4:

Met zonsopkomst zien we het kilometers lange witte zandstrand. Het kan niet anders dan dat wij onze paarden zadelen en hen aansporen het strand op te stappen. Het water spettert en het zand vliegt in het rond als wij in volle galop langs de kustlijn denderen. Galopperen over het Catalaanse strand is een onvergetelijke ervaring. Ons pad vervolgt rustig langs de duinen en door het Mediterrane naaldbos rijden we het bergmassief op. Bovenop een klif genieten we van het magnifieke uitzicht over zee. In de geur van lavendel, tijm en rozemarijn pakken wij onze meegebrachte lunch uit. Daarna rijden we verder en dalen af naar de vlakte van de rivier de Ter. Hier zullen we lang galopperen en bereiken dan opnieuw de Middellandse Zee. We genieten van de zonsondergang op het strand of bij het zwembad van ons hotel.

Dag 5:

Direct na het ontbijt zijn wij met onze paarden weer op het strand te vinden. Een galop door het zachte zand brengt ons naar uitgestrekte rijstvelden. We rijden langs de pareltjes van de Catalaanse kust: middeleeuwse dorpjes die de geschiedenis nog laten zien. Oude stadsmuren omringen de natuurstenen huizen. Op de keien van de smalle straten kunnen we nog de scheuren en de barsten zien van de door paarden voortgetrokken karren. In deze middeleeuwse sfeer wacht ons onze accommodatie. De huiseigenaren bieden ons een heerlijke barbecue met groente uit eigen tuin aan.

Dag 6:

Het terrein is vlak, de grond is zacht en zanderig. In een hoog tempo draven en galopperen onze paarden naar de rivier. Fruitgaarden liggen naast graanvelden en donkergroene bossen verschaffen ons de benodigde schaduw. Op een heuvel wacht een zalige picknick op onze komst. Na de siësta rijden we door het heuvelachtige landschap, terug naar de boerderij waar we aan het begin van de week wegreden. In het zwembad bij de boerderij kunnen we nog even nagenieten van deze mooie dagtocht op de paarden en een avontuurlijke trektocht.

Dag 7:

Tijd voor het afscheid en verzameltransfer naar het vliegveld, of verlenging voor nog een tocht.

(*) Alle prijzen per persoon

Zowel de verzameltransfer als de toeslag voor volpension dient ter plaatse contant betaald te worden. Indien er minder dan 4 ruiters zijn aangemeld op een trektocht kan de tocht doorgaan tegen een kleine groep toeslag, alleen op aanvraag
Gewicht

Max. 90 kg

Leeftijd:

Min. 16 jaar en onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers:

Min. 4 ruiters en max. 12 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Catalonië & de Pyreneeën

Zowel Catalonië als de Spaanse Pyreneeën zijn rijk aan mooie natuur en verzekerd je van een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Catalonië en de Pyreneeën te paard biedt vele mogelijkheden.

Op deze locaties wordt vooral veel gereden met de Andalusiër. Een barok, imposant en zeer werkwillig paard.

Het klimaat in Catalonie en de Pyreneeën
Aan de kust heerst een middellandse zeeklimaat met zachte winters en warme zomers. ... De nachten kunnen koeler zijn dan aan de kust met 14 tot 16 graden en mist in de valleien. In de Catalaanse Pyreneeën heerst een bergklimaat waar op grotere hoogte sneeuw een heel jaar kan blijven liggen

 • 7 dagen / 6 nachten in tweepersoonskamers met eigen badkamer (1 a 2 nachten met gezamenlijk sanitair)
 • Op basis van halfpension van dag van aankomst t/m dag van vertrek.
 • 5 dagen paardrijden ongeveer 4 tot 6 uur per dag
 • Begeleiding van Engels- en Duitstalige gids
 • Bagagetransport in volgwagen
 • Lokale transfers tijdens de trektocht
 • Toeristenbelasting

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer luchthaven Barcelona om 17.30 uur € 120 p.p retour, vertrek vlucht terug na 14.30 uur
 • Of verzameltransfer luchthaven Girona om 18.30 uur € 90 p.p. retour , vertrek vlucht terug na 13.00 uur
 • Entree bij Musea en andere monumenten
 • Het feest diner tijdens de nieuwjaarstocht € 45 (driegangen diner met wijn en cava, overige dranken niet inbegrepen)
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Toeslag volpension € 150 p.p, ter plaatse betalen
 • Koffie bij het diner, alcoholische drankjes, frisdranken
 • Fooien