Paardrijden in de Canyons van de Sierra de Guara

Met deze bijzonder spectaculaire trektocht te paard maakt u een contrastrijke grote tour door het massief van de Sierra de Guara.

Spanje - Catalonië
Vanaf € 1585
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

In het noorden van Spanje, in het zuidelijke gedeelte van de Pyreneeën, ligt de Sierra de Guara, een kalksteengebergte rijk aan canyons en eenzame hoogvlakten. Sinds lange tijd probeert de mens deze ruige natuur te bedwingen. Sporen hiervan zijn de kleine, tegenwoordig vaak verlaten dorpjes die her en der verspreid in het gebied liggen.

Het is een gebied dat nog nauwelijks door het toerisme ontdekt is. U rijdt van dorp naar dorp en overnacht in eenvoudige boerderijen of kleine hotels, in tweepersoonkamers. Het arrangement loopt vanaf het diner de eerste avond tot en met het ontbijt op de dag van vertrek. Uw Franse gastheer, spreekt engels, en woont al meer dan 30 jaar met zijn vrouw in hun herberg in de bergen.

Zijn 20 paarden leven het gehele jaar door in een kudde in vrijheid in de bergen. Ze zijn kalm, zeker in de bergen en beschikken over genoeg temperament. Het zijn Arabieren, Spaanse paarden en Hispano-Arabs, met een schofthoogte van 1.50 m tot 1.60 m.
Per dag wordt ongeveer 5 uur gereden, zo’n 25 tot 50 km. Er zijn kleine stukken waar het te steil of te stenig is om de paarden te berijden, dus daar moet u samen met uw paard te voet verder de berg af. Op open stukken wordt in een stevige draf of galop gereden. De bagage wordt vervoerd in een volgwagen. Er wordt met engelse zadels en comfortabele Spaanse trekkingzadels gereden.

Ruiters dienen over een goede gezondheid en uithoudingsvermogen te beschikken. Ervaring met buitenritten of trektochten is gewenst, men dient de drie gangen te beheersen en een paard zelfstandig te kunnen zadelen. In de Sierra is het over het algemeen aangenaam zonnig weer. In de bergen kan het weer echter altijd omslaan. In juli en augustus is het te heet om te rijden.

Voorbeeldprogramma

Trektocht te paard door de Canyons van de Sierra de Guara
Met deze bijzonder spectaculaire trektocht maakt u een contrastrijke grote tour door het massief van de Sierra de Guara. We trekken door de ruige valleien van de Noordhellingen en kunnen lang galopperen tussen de olijf- en amandelboomgaarden van de Zuidhellingen. Onderweg zien we de belangrijkste Canyons waarom deze streek zo beroemd is.

Dag 1

Ontvangst in de herberg aan het einde van de middag. Kennismaking met de paarden, uitleg over het materiaal en de trektocht gevolgd door diner en overnachting.

Dag 2

Vandaag een tocht om aan het zadel en de paarden te wennen. We nemen ezelspaadjes die ons via het Klooster van San Urbez en de Bailesur leiden. Over de bergkammen van de Sierra d’Aineto gaan we naar de verlaten dorpjes Abellada en Azpe waarna we terugkeren naar de herberg voor de overnachting (5 1/2 uur paardrijden).

Dag 3

We vertrekken naar het Zuiden via de lange Vallei van de Guatizalema naar het uitzichtpunt van Santa Eulalia la Mayor. We dalen af over de vlakte tot aan Arbanies. Overnachting in een chambre d’hôte (6 uur paardrijden).

Dag 4

Via het Klooster van San Cosme en de kluizenaarswoning van Fabana verkennen we de voet van de Zuidflank van de Tozal de Guara. Na de afdaling naar Panzano brengen we de nacht door in de herberg van het dorp (appartementen) (5,5 uur paardrijden).

Dag 5

Door een kleurig labyrint van heuvels met heldere riviertjes bereiken we na lange galoppades bij Alderuela de la Liena het middeleeuwse dorpje Alquezar vanuit het Zuiden. Overnachting in het hotel van Alquezar (6 uur paardrijden).

Dag 6

We gaan naar het hart van de canyons via de FuenteTamara . Door de kloof van Trensus volgen we de Peonera Canyon. Via de Vallei van Pedruel bereiken we Rodellar waar we de nacht doorbrengen in een chambre d’hôte (6 uur paardrijden) .

Dag 7

Een spectaculaire tocht door de bodem en over de flanken van de beroemde Mascun Canyon, een opmerkelijk geheel van rots-‘cathedralen’. Vervolgens steken we het Plateau van Otin over en keren terug naar de herberg via het dal van Bara. Overnachting in de herberg (6 uur paardrijden).

Dag 8

Na het ontbijt transfer naar treinstation Huesca of luchthaven Zaragoza.

(*) Alle prijzen per persoon

Eenpersoonskamer zeer beperkt beschikbaar, enkel alleen op aanvraag.
Gewicht

Afhankelijk van conditie en rijervaring

Leeftijd

Min. 12 jaar (in gezelschap van ouder)

Aantal deelnemers

Min 4 en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek) (Voor groepen (min. 5 personen) andere data op aanvraag)

Over Catalonië & de Pyreneeën

Zowel Catalonië als de Spaanse Pyreneeën zijn rijk aan mooie natuur en verzekerd je van een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Catalonië en de Pyreneeën te paard biedt vele mogelijkheden.

Op deze locaties wordt vooral veel gereden met de Andalusiër. Een barok, imposant en zeer werkwillig paard.

Het klimaat in Catalonie en de Pyreneeën
Aan de kust heerst een middellandse zeeklimaat met zachte winters en warme zomers. ... De nachten kunnen koeler zijn dan aan de kust met 14 tot 16 graden en mist in de valleien. In de Catalaanse Pyreneeën heerst een bergklimaat waar op grotere hoogte sneeuw een heel jaar kan blijven liggen

Inclusief

 • 8 dagen , 7 overnachtingen in tweepersoonskamers in boerderijen en een hotel, meestal met gezamenlijk sanitair
 • volpension van diner (incl. tafelwijn) eerste dag tot en met ontbijt dag 8
 • 6 dagen paardrijden, 5-7 uur per dag
 • Engelstalige begeleiding
 • Bagagevervoer door volgwagen

Exclusief

 • Heen- en terugvlucht
 • Verzameltransfer (17.30 uur) van bus-/treinstation Zaragoza (Delicias) € 170 p.p. retour (bij min. 2 pers) ( terug in Zaragoza om 11.00 uur)
 • Verzameltransfer 18.30 uur bus-/treinstation Huesca € 100 p.p. retour ( terug in Huesca om 10.00 uur)
 • Overige drankjes
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Eenpersoonskamertoeslag: € 200 p.p. (beschikbaarheid op aanvraag)