Paardrijden in Spanje: Zoet en Zout water trektocht

Deze trektocht staat helemaal in het teken van water. Je rijdt met je paard van de kristalheldere stromen en meren van de Pyreneeën naar de de Middellandse Zee. Onderweg zwem je samen met je paard en rij je door bergen.

Spanje - Catalonië
Vanaf € 1790
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Deze trektocht staat helemaal in het teken van water. Je rijdt met je paard van de kristalheldere stromen en meren van de Pyreneeën naar de de Middellandse Zee. Onderweg zwem je samen met je paard en rij je door bergen en hoogvlaktes, met prachtige uitzichten op de bergen en de zee. Elke dag staat er een picknick vlakbij het water op het programma en de wijde vallei van de rivier Fluvia is ideaal terrein om te galopperen.

Ongelooflijke uitzichten Deze trektocht is een aangename mix van paardrijden en zwemmen. Je rijdt zowel over bergachtig als vlak terrein en daardoor is het tempo afwisselend. Door de beklimmingen en de galops is dit een trektocht voor sportieve en actieve ruiters. Af en toe moeten de ruiters de paarden leiden en comfortabele wandelschoenen zijn dan erg welkom.

Opgelet: de reisroute is afhankelijk van de tijd van het jaar, het weer en eventuele feestdagen.

Voor de beste ervaring ben je best minstens een gevorderd ruiter (je beheerst alle gangen) met een prima conditie. Dagelijks zit je vijf tot zeven uur in het zadel.

Voorbeeld dagprogramma

Vanwege de Covid-19 Pandemie is er een kleine aanpassing gemaakt bij de picknickpauzes van deze locatie. De ruiters krijgen tijdens deze dagen een vers lunchpakket mee in de zadeltas van hun paard. De lunchpakketten zijn voorzien van goed belegde broodjes, fruit, snack, toetje, sap en water. Met uitzondering op de restaurant-stops vermeld in het programma.

Dag 1:

Aankomst in Spanje en verzameltransfer naar de uitvalsbasis van deze trektocht: een mooi hotel vlakbij een rivier. Om te wennen aan het thema van de reis, staat er een groot zwembad voor je klaar. Hier geniet je van een lekker avondmaal en het uitzicht op de schilderachtige omgeving krijg je er gratis bovenop.

Dag 2:

De eerste rit neemt ons mee over afgelegen paadjes door eiken- en dennenbossen. Middenin een mediterraans bos komen we plots bij een waterval. Hier stoppen we voor een verfrissende duik en een picknick. In de namiddag bereiken we een oud schoolgebouw, onze accommodatie voor de nacht. Waterliefhebbers halen hun hartje op in het zwembad.

Dag 3:

De brede vallei van de rivier Fluvia is een ideale omgeving om te galopperen. We bereiken al snel de voet van de Pyreneeën. Aan de bergrivier Manol komen we aan bij een meertje, ideaal voor een plons. Na de picknick brengen onze ervaren Spaanse paarden ons over een bergpas. Hier genieten we van een prachtig uitzicht op de hoge toppen van de Pyreneeën. We overnachten vlakbij een bergdorpje aan de rivier Muga en genieten van een heerlijk avondmaal.

Dag 4:

We rijden dieper en dieper in het natuurreservaat van Garrotxa. De impressionante kalkrotsen zijn een ideale achtergrond voor mooie foto’s. We dalen af naar het mooiste natuurlijke zwembad van de Pre-Pyreneeën, met turquoise en helder rivierwater. In de namiddag komen we een nieuwe vegetatiezone tegen: kastanjebomen en kurkeiken domineren hier het landschap. We keren terug naar Sant Llorenc de la Muga, waar we worden opgewacht met een heerlijk diner. Op het terras genieten we van een prachtig panoramisch uitzicht op de omliggende bergen.

Dag 5:

Dit is een hoogtepunt van de reis: na een mooie galop bereiken we het meer waar ook de paarden een bad kunnen nemen. Zwemmen met je paard is een unieke ervaring, om nooit te vergeten. Na de picknick en een welverdiende siësta volgen we het pad langs het meer en bereiken we onze overnachtingsplaats: een prachtig afgelegen hotel.

Dag 6:

Vandaag staan we vroeg op en rijden we naar de zee. Oude olijfboen en wijngaarden bepalen het landschap bij zonsopgang We naderen de kustbergen van Rodas. We kijken naar de trotse formaties van de Pyrenese toppen en de middelandse zee in zijn diepe blauw! Onze andalusiers beheersen het bergpad met vertrouwen. We rijden naar beneden naar een schilderachtige baai van de wilde kust en zijn nu gearriveerd op onze bestemming. We baden in het zoute water, waarna we op het terras van ons hotel eindigen en ons avontuur afsluiten met een goede wijn en een smakelijk gerecht.

Dag 7:

Na ontbijt verzameltransfer naar de luchthaven.

(*) Alle prijzen per persoon

Zowel de verzameltransfer als de toeslag voor vol pension dient ter plaatse contant betaald te worden.
Gewicht:

Max. 90 kg

Leeftijd:

Min. 16 jaar en onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers:

Min. 4 ruiters en max. 12 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Catalonië & de Pyreneeën

Zowel Catalonië als de Spaanse Pyreneeën zijn rijk aan mooie natuur en verzekerd je van een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Catalonië en de Pyreneeën te paard biedt vele mogelijkheden.

Op deze locaties wordt vooral veel gereden met de Andalusiër. Een barok, imposant en zeer werkwillig paard.

Het klimaat in Catalonie en de Pyreneeën
Aan de kust heerst een middellandse zeeklimaat met zachte winters en warme zomers. ... De nachten kunnen koeler zijn dan aan de kust met 14 tot 16 graden en mist in de valleien. In de Catalaanse Pyreneeën heerst een bergklimaat waar op grotere hoogte sneeuw een heel jaar kan blijven liggen

Inclusief

 • 7 dagen / 6 nachten in tweepersoonskamers met eigen badkamer (1 a 3 nachten met gezamenlijk sanitair)
 • Op basis van halfpension van dag van aankomst t/m dag van vertrek.
 • 5 dagen paardrijden ongeveer 5 tot 7 uur per dag (1 dag ongeveer 2 uur)
 • Begeleiding van een Engels- en Duitstalige gids
 • Bagagetransport in volgwagen
 • Lokale transfers tijdens de trektocht
 • Toeristenbelasting

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer luchthaven Barcelona om 17.30 uur € 150 p.p retour, vertrek vlucht terug na 14.30 uur
 • Of verzameltransfer luchthaven Girona om 18.30 uur € 120 p.p. retour, vertrek vlucht terug na 13.00 uur
 • Entree bij Musea en andere monumenten
 • Fooien
 • Toeslag volpension € 150 p.p, ter plaatse contant betalen
 • Koffie bij het diner, alcoholische dranken en frisdrank
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Toeslag € 60 voor aankomst met eigen auto, ter plaatse betalen