Paardrijden langs de route van de Bandieten

Tijdens dit paardrijavontuur volg je het voetspoor van “bandolero” Joan Sala Serrallonga, de Catalaanse Robin Hood die deze streek in de zeventiende eeuw onveilig maakte. Het wilde landschap met zijn canyons, tafelbergen...

Spanje - Catalonië
Vanaf € 1990
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Tijdens dit paardrijavontuur volg je het voetspoor van “bandolero” Joan Sala Serrallonga, de Catalaanse Robin Hood die deze streek in de zeventiende eeuw onveilig maakte. Het wilde landschap met zijn canyons, tafelbergen en vulkanen is de schitterende omgeving van deze trektocht te paard. Rivieren, meren en watervallen zorgen voor verfrissing, terwijl in de charmante dorpjes nog steeds verhalen verteld worden over de tijd van Serrallonga. Een heel afwisselende trektocht vol geschiedenis die je nog lang zal herinneren.

Ongelooflijke uitzichten
Deze trektocht levert je onvergetelijke panoramische uitzichten op en loopt door zowel een Mediterraans als een Atlantisch klimaat dus wees voorbereid op zowel zonneschijn als regen.

Opgelet: de reisroute is afhankelijk van de tijd van het jaar, het weer en eventuele feestdagen.

Voor de beste ervaring ben je best minstens een gemiddeld ruiter (je beheerst alle gangen). Dagelijks zit je vier tot zes uur in het zadel. Steile passages kunnen vermeden worden als je last hebt van hoogteziekte.

Voorbeeld dagprogramma

Vanwege de Covid-19 Pandemie is er een kleine aanpassing gemaakt bij de picknickpauzes van deze locatie. De ruiters krijgen tijdens deze dagen een vers lunchpakket mee in de zadeltas van hun paard. De lunchpakketten zijn voorzien van goed belegde broodjes, fruit, snack, toetje, sap en water. Met uitzondering op de restaurant-stops vermeld in het programma.

Dag 1:

Aankomst in Spanje en transfer naar het kleine bergdorpje St. Joan de Abadeses, diep in de Spaanse Pyreneeën. Tijdens het diner leer je de gids kennen en kijken we vooruit naar de avontuurlijke trektocht die ons wacht.

Dag 2:

We zadelen onze paarden en we vertrekken. De route leidt ons door een prachtig berglandschap. We picknicken bij een kleine romaanse kerk met een fantastische ligging op een bergtop. In een klein dorpje overnachten we in een charmante guesthouse en smullen we van een lekkere paella.

Dag 3:

Vandaag rijden we naar de hoogvlakte van Collsacabra, waar de samenkomst van de Middellandse Zee en de bergen een uniek uitzicht oplevert. De temperatuur is aangenaam koel en de omgeving is prachtig groen. In het hart van de hoogvlakte komen we aan bij een afgelegen maar gezellige boerderij. Hier hoor je niets anders dan de wind in de bomen, het gezang van de krekels en het stromen van de nabije rivier. ’s Avonds genieten we van een ‘bandietenmenu’ en luisteren we naar verhalen over de Catalaanse desperados.

Dag 4:

Samen met onze paarden klimmen we naar een overweldigend landschap. In de lente en de zomer genieten we van het contrast tussen de groene bossen en de grijze rotsformaties. In de ‘Indian Summer’ kleuren de bossen goud, dan lijkt het hier wel Canada. We picknicken in het openluchtrestaurant ‘Buffalo’. Daarna lopen we in draf en in galop naar de verlaten tafelbergen. Daar zien we canyons, watervallen en zien we roofvogels boven onze hoofden cirkelen. We komen aan in Tavernet, een klein dorpje met een prachtig panorama over een canyon en een meer.

Dag 5:

We rijden naar het Guilleries-gebergte, de thuishaven van Serrallonga, de Catalaanse Robin Hood. Het uitzicht is uniek, dankzij het contrast tussen het groene landschap en de rode, bruine en zilvergrijze rotsen van de tafelbergen. Hier voelen we ons als echte outlaws. Op het hoogste punt van de tafelbergen zien we het klooster ‘El Far’ verschijnen, een van de mooiste uitzichtpunten van Catalonië. Hier brengen we de nacht door.

Dag 6:

Vroege vogels genieten van de zon die opkomt vanuit de zee. Onze rit brengt ons naar het land van de vulkanen. De laatste uitbarsting was duizend jaar geleden en enkel de zwarte lava en de kraters herinneren daaraan. In het middeleeuwse dorpje Santa Pau overnachten we.

Dag 7:

De paadjes langs de rivier Ser zijn ideaal om in draf en galop te lopen. We komen bij de rivier Fluvia die ons de richting van de Costa Brava aanwijst. Hoge eiken en dennen zorgen voor een aangename schaduw tijdens de picknick. Na onze pauze rijden we op goede snelheid naar het middeleeuwse stadje Besulu. Onze accomodatie voor de laatste nacht is een hotel vlak naast de prachtige romantische brug met uitzicht op de rivier Fluvia en de stad. Voordat we gaan dineren in de betoverende tuin van het restaurant hebben we de mogelijkheid om nog even het stadje te bekijken. Tijdens ons afscheidsdiner bespreken we onze avonturen te paard.

Dag 8:

Transfer naar de luchthaven van Barcelona of Girona. Je kan je vakantie uiteraard ook verlengen en een andere trektocht van de organisatie doen.

(*) Alle prijzen per persoon

Zowel de verzameltransfer als de toeslag voor vol pension dient ter plaatse contant betaald te worden.
Gewicht:

Max. 90 kg

Leeftijd:

Min. 16 jaar en onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers:

Min. 4 ruiters en max. 12 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Catalonië & de Pyreneeën

Zowel Catalonië als de Spaanse Pyreneeën zijn rijk aan mooie natuur en verzekerd je van een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Catalonië en de Pyreneeën te paard biedt vele mogelijkheden.

Op deze locaties wordt vooral veel gereden met de Andalusiër. Een barok, imposant en zeer werkwillig paard.

Het klimaat in Catalonie en de Pyreneeën
Aan de kust heerst een middellandse zeeklimaat met zachte winters en warme zomers. ... De nachten kunnen koeler zijn dan aan de kust met 14 tot 16 graden en mist in de valleien. In de Catalaanse Pyreneeën heerst een bergklimaat waar op grotere hoogte sneeuw een heel jaar kan blijven liggen

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten in tweepersoonskamers met eigen badkamer (1 a 2 nachten met gezamelijk sanitair)
 • Op basis van halfpension van dag van aankomst t/m dag van vertrek.
 • 6 dagen paardrijden ongeveer 3 tot 5 uur per dag (1 dag ongeveer 2 uur)
 • Begeleiding van een Engels- en Duitstalige gids
 • Bagagetransport in volgwagen
 • Locale transfers tijdens de trektocht
 • Toeristenbelasting

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer luchthaven Barcelona om 17.30 uur € 150 p.p retour, vertrek vlucht terug na 14.30 uur
 • Of verzameltransfer luchthaven Girona om 18.30 uur € 150 p.p. retour, vertrek vlucht terug na 13.00 uur
 • Entree bij Musea en andere monumenten
 • Fooien
 • Toeslag volpension € 180 p.p, ter plaatse contant betalen
 • Koffie bij het diner, Alcoholische dranken en frisdrank
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Toeslag € 75 voor aankomst met eigen auto