Spaanse Oud & Nieuw Trektocht te paard

Deze Spaanse eindejaarstrektocht te paard biedt volop afwisseling in landschap en onderkomens. In zes dagen te paard ontdek je verschillende facetten van Catalonië, gelegen aan de voet van de machtige Pyreneeën.

Spanje - Catalonië
Vanaf € 1897
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Wil je het jaar gezellig afsluiten en het nieuwe jaar actief te paard verwelkomen? Boek dan deze geweldige Spaanse Oud & Nieuwe trektocht te paard. Ruiters rijden op Andalusische paarden, volbloeden en Arabische kruisingen. Het arrangement duurt van 28 december tot en met 4 januari en behelst zes dagen paardrijden en heerlijke diners. Reken op een vrolijk feest ter afsluiting van het jaar en beleef een van je meest memorabele jaarwisselingen.

Eindejaarsavontuur te paard in Catelonië

Deze Spaanse eindejaarstrektocht te paard biedt volop afwisseling in landschap en onderkomens. In zes dagen te paard ontdek je verschillende facetten van Catalonië, gelegen aan de voet van de machtige Pyreneeën.

Je maakt kennis met het oorspronkelijke plattelandsleven in deze contreien. Ondanks zijn welvarendheid heeft deze regio niets van de tradities verloren. Je voelt de historie in de landschappen en in de architectuur. Je ziet oude stenen muurtjes in het land, historische kerken en kastelen. Je rijdt door majestueuze bergen en mediterrane bossen. Je maakt kennis met verschillende bergdorpjes en je galoppeert voluit over het strand van de Costa Brava. Langs de belangrijke rivier Fluvia geniet je van de schoonheid van de Noord-Spaanse natuur. Tijdens de trektocht wordt elke dag op een mooie plek in de buitenlucht gepicknickt.

Overnachtingen

Je overnacht in uiteenlopende hotelletjes waar je ook dineert. In het basisverblijf waar je aankomt, vier je ook de jaarwisseling. Dat gebeurt compleet met een speciaal diner en met live muziek. De voormalige boerderij die nu is omgetoverd tot een fantastisch onderkomen dat niets van zijn oorsprong heeft verloren, vormt ook het verblijf voor de laatste overnachting.

Ruiters

Van ruiters wordt verwacht dat zij redelijk goed kunnen paardrijden, een gebalanceerde zit hebben en in staat zijn een goed getraind paard in alle gangen onder controle te houden. Ook is het goed om fit te zijn om de uren die je dagelijks in het zadel zit aan te kunnen. Je maakt elke dag een hele dagtocht. Onderweg kom je soms op steile plekken of plaatsen waar de ondergrond ruig is. Daar stijg je af om je paard te begeleiden. Ook wandel je aan het begin van de tocht en aan het einde naast je paard, voor de warming-up en de cooling-down.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Aankomst bij de sfeervolle, authentieke accommodatie – een getransformeerde Catalaanse boerderij - in de voet van de Pyreneeën. De locatie biedt zicht op het natuur- en wildreservaat van de Medes eilanden. Op deze aankomstdag geniet je van een fantastisch huisgemaakt diner. Daarbij krijg je uitleg over de karakters van de Andalusiërs, volbloeden en Arabische kruisingen met wie je de trektocht gaat maken. De komende week wordt besproken en de gids bepaalt naar aanleidingen van het gesprek met de deelnemer wat de beste matches zijn tussen paard en ruiter.

Dag 2

Na het ontbijt en een korte briefing van de gids zadelen we de paarden en zijn we klaar om op pad te gaan. De paarden zijn fris en we genieten van lange galoppades door de naaldbossen. Elk uur rijden we langs een pittoresk bergdorpje, of een kasteel, een kerk. Zware, oude deuren van hout met ijzeren kloppers zullen je opvallen en je rijdt door een historische tunnel. De typische stenen muurtjes uit het verleden zullen je opvallen en een indruk geven van het vroegere leven in deze streek. Als de middag vordert, kan je de nabijheid van de kust voelen. Uiteindelijk komen we aan bij de zee en de Golf van Rozen in de Middellandse Zee. Het supportteam staat klaar om ons en de paarden op te vangen.

Dag 3

Na een vroege start draven we een kilometer naar beneden, naar het strand. Kilometers gouden zandstrand ligt voor ons en nodigt ons uit voluit te galopperen. Op het harde zand vlak langs zee zullen we genieten van een rengalop waarna we weer landinwaarts keren. We volgen de rivier Fluviá, rijden langs een vogelrijk waar we migrerende trekvogels kunnen spotten. Het terrein is vlak. Er liggen veel rijstvelden en fruitgaarden met peren-, perziken en appelbomen. Het tempo vandaag blijft levendig en we zetten onze tocht voort richting de paardenboerderij als wij onze picknick in een altijd groen eikenbos hebben gehad.

Dag 4

31 december. Na een uitmuntend ontbijt zadelen wij de paarden weer op en zetten koers in westelijke richting. Ondanks de welvaart van het gebied is de traditionele en landelijke manier van leven in de regio bewaard gebleven. De paden zijn niet geasfalteerd en het land is niet omheind. Dat betekent dat je onbeperkt kunt rijden, alle routes van paden en ruiterpaden kunnen worden gecombineerd om zo de mooiste ontdekkingen te doen. Na deze mooie eindejaarstocht komen we met alle groepen weer samen in het onderkomen om te genieten van een speciaal diner. We vieren de laatste dag van het jaar tijdens het eten en daarna op een levendig feestje met live muziek en een vrije bar op deze emotionele avond.

Dag 5

1 januari! Een van de mooiste manieren om het begin van het jaar in te luiden is wel vanuit het zadel. Na het ontbijt, een beetje later dan anders, gaan we naar de paarden toe en maken hen klaar voor de tocht. We rijden door het eikenbos waar we worden vergezeld door de kruidige geur van tijm en rozemarijn. De bestemming van vandaag is het middeleeuwse, ommuurde dorp Besalú. Deze oude hoofdstad is een juweeltje van Romeinse architectuur geplaatst tussen twee rivieren. We rijden vele kilometers door het wilde Garrotxa, door velden, open weilanden en bossen. Ons hotel ligt vlak voor een spectaculaire, middeleeuwse brug en we hebben wat tijd om te wandelen en de unieke sfeer in dit speciale dorp te proeven.

Dag 6

We laten Besalú in de ochtend achter ons en rijden door het bos en over glooiende heuvels in de omgeving. We rijden door typisch Mediterraan bos met dichte begroeiing en kalkachtige ondergrond. Dit is een rotsachtige omgeving met oude gebouwen van traditionele, landelijke architectuur. We zien ook schuilhutten van herders en muurtjes in het land. We rijden vanuit de heuvels naar de Fluviá. Op de vlaktes gaan we in galop en rengalop, we snellen door tarwevelden en olijfgaarden. Onze bestemming is een charmant, klein hotelletje, een voormalig Catalaans boerderijtje, waar we genieten van een heerlijk huisgemaakt diner.

Dag 7

Na het ontbijt zadelen we op en rijden vanaf het hotel zuidwaarts. We genieten van het Mediterraan Catalaanse landschap en rijden door de kleine dorpjes Galliner en Villamari. We genieten van de spectaculaire panorama’s over de kustvlakten en de heuvels van de regio Empordá. We rijden door naald- en eikenbos waar we genieten van onze dagelijkse picknick. Het laatste deel van deze dag rijden we een rustige rit die ons naar het authentieke basisonderkomen terugbrengt. We spoelen de paarden af en genieten daarna van een overheerlijk diner.

Dag 8

Ontbijt en dan is het alweer tijd om naar huis te gaan.

(*) Alle prijzen per persoon

Mogelijkheden tot het bijboeken van:

* Extra nacht op basis van half pension € 100 p.p (gedeelde kamer)

* Extra dag rijden incl. picknick € 150 p.p

* Extra maaltijd € 25 p.p

Dit dient ter plaatse betaald te worden.


Niet ruiters op basis van half pension € 1323
Gewicht

Max. 90 kg

Leeftijd

Min. 14 jaar en ervaren ruiter met begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min. 4 ruiters en max. 11 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Catalonië & de Pyreneeën

Zowel Catalonië als de Spaanse Pyreneeën zijn rijk aan mooie natuur en verzekerd je van een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Catalonië en de Pyreneeën te paard biedt vele mogelijkheden.

Op deze locaties wordt vooral veel gereden met de Andalusiër. Een barok, imposant en zeer werkwillig paard.

Het klimaat in Catalonie en de Pyreneeën
Aan de kust heerst een middellandse zeeklimaat met zachte winters en warme zomers. ... De nachten kunnen koeler zijn dan aan de kust met 14 tot 16 graden en mist in de valleien. In de Catalaanse Pyreneeën heerst een bergklimaat waar op grotere hoogte sneeuw een heel jaar kan blijven liggen

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten in tweepersoonskamers met eigen badkamer
 • Op basis van volpension vanaf de eerste dag het diner t/m de laatste dag het ontbijt
 • 6 dagen paardrijden ongeveer 4 tot 6 uur per dag
 • Onder begeleiding van een gediplomeerd instructeur
 • Bagagetransport tijdens trektochten
 • Gebruik zwembad (diverse hotels, gedurende het seizoen)

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer Luchthaven Barcelona Retour € 120 Op dag van aankomst is de transfer om 18.00 uur, vlucht moet aankomen voor 17.00 uur. Op de dag van vertrek naar huis kom je aan op de luchthaven om 12.00 uur, vlucht naar huis mogelijk vanaf 13.30 uur.
 • Of verzameltransfer Luchthaven Girona retour € 60. p.p. Op dag van aankomst is de transfer om 19.30 uur, vlucht moet aankomen voor 18.00 uur. Op de dag van vertrek naar huis kom je aan op de luchthaven om 10.30 uur, vlucht naar huis mogelijk vanaf 12.00 uur.
 • Toeristenbelasting € 1 p.n
 • Persoonlijke uitgaven
 • Extra maaltijden
 • Drankjes
 • Fooien