Te paard door de bergen van Catalonië

Ben jij een geoefende ruiter die op zoek is naar een avontuurlijke ruitervakantie in het hart van Catalonië? Dan kunnen we je de Smokkelaarstocht aanraden. Adembenemende bergpaden in het Massief van Bassegoda te paard

Spanje - Catalonië
Vanaf € 1692
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Te paard door de bergen van Catalonië: een ruitervakantie om u tegen te zeggen

Ben jij een geoefende ruiter die op zoek is naar een avontuurlijke ruitervakantie in het hart van Catalonië? Dan kunnen we je de Pyreneeënroute aanraden. Deze ruitervakantie door de Romaanse Catalaanse cultuur neemt je mee op ontdekkingstocht in een van de mooiste regio’s van Catalonië, langs adembenemende bergpaden in het Massief van Bassegoda. Je doorkruist drie verschillende landschappen: de prachtige prairies aan de Fuvià-rivier, de beboste heuvels van de Garrotxa en de machtige pieken van de Pyreneeën. En natuurlijk komt ook de Catalaanse gastronomie aan bod: de maaltijden in de berghotels zijn werkelijk om van te genieten.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

In de avond komen we aan in het gastenverblijf waar we inchecken en onze gids ontmoeten. Tijdens een lekker en gezellig diner bespreken we het reisprogramma. We krijgen er heel wat bijzonderheden te horen over de Arabische en Anglo-Arabische paarden, die uitblinken in hun geduld. In een persoonlijk gesprek met onze gastheren en –dames wordt bekeken welk paard het beste bij iedere individuele ruiter past.

Dag 2

We worden omringd door de toppen van de Alta Garrotxa. De lucht is doordrongen van de geuren van wilde kruiden. Vele mooie galoppades later, genietend van prachtige uitzichten over de Fluvià-rivier, stoppen we in een eikenbos voor onze picknick. In de verte zien we het middeleeuwse dorpje Besalú liggen. Dit dorp is een Romaans juweel, met een brug over twee rivieren en een joods verleden. De oude wijk is nog vrijwel volledig intact. De rit verloopt opgewekt, de sterke en goedgetrainde paarden zijn nog steeds boordevol energie. We genieten van hun lange, ritmische draf over kleine paadjes tussen plattelandshuisjes met een prachtig uitzicht op de Pyreneeën.
’s Avonds verblijven we in Besalú, wat ons de mogelijkheid geeft het middeleeuwse stadje bij zonsondergang te ontdekken.

Dag 3

Vandaag is een lange maar heerlijke dag in het zadel. Na het opzadelen vertrekken we richting de vallei van de Fluvià-rivier, de grootste rivier in Girona. We doorkruisen het antieke dorpje Algelaguer en galopperen langs een stromend beekje over de vlaktes van Vall de Llierca. Hier begint een historisch smokkelpad tussen Frankrijk en Spanje. We picknicken naast een grote rivierplas, onder een indrukwekkende Romaanse brug. Dit spectaculaire landschap geeft toegang tot de Alta Garrotxa, een van de mooiste natuurparken in de regio.
’s Avonds verblijven we in een charmante Catalaanse boerderij in het dorp Oix.

Dag 4

Na het ontbijt maken we ons klaar en zadelen we terug op voor een iets rustigere rit. Vandaag ontdekken we de Hormollier vallei, de meest ongerepte plek van de regio waar we kunnen genieten van alle fauna en flora. In de middag picknicken we naast een riviertje. Afhankelijk van het seizoen is dit de ideale plek om te zwemmen met je paard. Daarna volgen we de GR11, het beroemde wandelpad tussen de Middellandse en Atlantische kust.
In de namiddag komen we aan in Beget, een prachtig klein bergdorpje. Dit dorp heeft al zijn oorspronkelijke charme behouden en staat bekend om zijn Romaanse kerk, authentieke toren en de Zwarte Madonna, een juweeltje van Romaanse architectuur.
’s Avonds verblijven we in El Forn. Vroeger was dit een dorpsbakkerij, ondertussen is het een regionaal restaurant, bekend om zijn lokale Catalaanse gerechten en de uitstekende lokale bergwijn.

Dag 5

We vervolgen de weg door beukenbossen en weiden vol wilde bloemen. We komen langs lokale boerderijen, enorme constructies gebouwd door de aristocratie en rijke kooplieden uit Barcelona in de 16de eeuw. Ook hier kan je de Catalaanse Romaanse architectuur terugvinden in de gebouwen, wat prachtige foto’s oplevert. Onze bestemming is het dorpje Espinavell, ook een klein smokkeldorpje dat onaangetast bleef doorheen de tijd en gelegen is op slechts 5 kilometer van de Franse grens.
We brengen de avond door in een familiehotel in de bergen, met uitzicht op de berg ‘La Costa Bona’. Als diner genieten we van de specialiteit van dit restaurant: heerlijke ‘vadella’ met paddenstoelen, civet van everzwijn en Ratafia, een zelfgemaakte likeur.

Dag 6

Vandaag rijden we naar de Costabona berg, de hoogste berg van onze reis. We beklimmen een kronkelend pad langs een rivier, waarna we al snel uitkomen op heuvelachtige bergweiden met wilde bloemen. Hier genieten we van heerlijke galopmomenten, waarbij het tempo best hoog kan liggen. Het uitzicht op de Pyreneeën is werkelijk adembenemend. We passeren kuddes koeien en wilde paarden die hier in de zomer grazen. Het is hier ook best vanzelfsprekend om adelaars, gieren en kuddes wilde geiten of herten tegen te komen. Na verschillende dagen rijden op het platteland komen we aan in Camprodon, een levendig marktstadje dat vroeger erg geliefd was bij de Catalaanse aristocratie. Ons hotel ligt midden in het centrum, de ideale gelegenheid om te winkelen en de plaatselijke cultuur op te snuiven.

Dag 7

We verlaten Camprodon en rijden in de richting van de boerderij La Moixa. We bewandelen opnieuw prachtige paden doorheen bossen, en klimmen zo geleidelijk aan tot bovenop de groene heuvel op 1600 meter hoogte. We galopperen door uitgestrekte weiden en gaan stilletjes aan terug de bergen in. Daar genieten we van een prachtig uitzicht over de Catalaanse provincie Girona met achter ons de Serra Caballera en in de verte Montserrat. Na een steile afdaling picknicken we naast de paarden bij een nabijgelegen waterbron. Hierna zetten we de tocht voort, waarna we terug aankomen in de Camprodon vallei in de buurt van Sant Pau de Seguries. Van hieruit zullen de paarden terug naar het gastenverblijf worden vervoerd. Wij zelf genieten van een laatste gezellige avond met een glaasje Catalaanse cava in het hotel in Camprodon waar we gisteren ook overnachtten.

Dag 8

Ontbijt en afscheid. Hopelijk zien we elkaar snel weer!

(*) Alle prijzen per persoon

Mogelijkheden tot het bijboeken van:

* Extra nacht op basis van half pension € 100 p.p (gedeelde kamer)
* Extra dag rijden incl. picknick € 150 p.p
* Extra maaltijd € 25 p.p
Dit dient ter plaatse betaald te worden.

Niet ruiters op basis van half pension € 1179
Gewicht

Max. 90 kg

Leeftijd

Min. 14 jaar en ervaren ruiter, onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min. 4 ruiters en max. 11 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Catalonië & de Pyreneeën

Zowel Catalonië als de Spaanse Pyreneeën zijn rijk aan mooie natuur en verzekerd je van een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Catalonië en de Pyreneeën te paard biedt vele mogelijkheden.

Op deze locaties wordt vooral veel gereden met de Andalusiër. Een barok, imposant en zeer werkwillig paard.

Het klimaat in Catalonie en de Pyreneeën
Aan de kust heerst een middellandse zeeklimaat met zachte winters en warme zomers. ... De nachten kunnen koeler zijn dan aan de kust met 14 tot 16 graden en mist in de valleien. In de Catalaanse Pyreneeën heerst een bergklimaat waar op grotere hoogte sneeuw een heel jaar kan blijven liggen

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten in tweepersoonskamers met eigen badkamer
 • Op basis van volpension vanaf de eerste dag het diner t/m de laatste dag het ontbijt
 • 6 dagen paardrijden ongeveer 4 tot 6 uur per dag, onder begeleiding van een gediplomeerd instructeur
 • Bagagetransport tijdens trektochten
 • Gebruik zwembad (diverse hotels, gedurende het seizoen)

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer Luchthaven Barcelona Retour € 120 Op dag van aankomst is de transfer om 18.00 uur, vlucht moet aankomen voor 17.00 uur. Op de dag van vertrek naar huis kom je aan op de luchthaven om 12.00 uur, vlucht naar huis mogelijk vanaf 13.30 uur.
 • Of verzameltransfer Luchthaven Girona retour € 120. p.p. Op dag van aankomst is de transfer om 19.30 uur, vlucht moet aankomen voor 18.00 uur. Op de dag van vertrek naar huis kom je aan op de luchthaven om 10.30 uur, vlucht naar huis mogelijk vanaf 12.00 uur.
 • Toeristenbelasting € 1
 • Persoonlijke uitgaven
 • Extra maaltijden
 • Drankjes
 • Fooien