Trektocht en veedrijven te paard

Dit is een avontuurlijke en spannende trektocht te paard waarbij je vee gaat drijven door valleien, over hoge bergen en over paden. Deze tocht heeft een duidelijk doel: het vee ongeschonden op hun bestemming krijgen.

Spanje - Catalonië
Vanaf € 1802
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Deze trektocht is niet zonder de uitdagingen die bij elke drijftocht voorkomen. Daarom moeten alle deelnemers in staat zijn tot samenwerken en van teamwork houden. Dit is geen simpele toeristische trektocht door de bergen. Deze tocht heeft een duidelijk doel: het vee ongeschonden op hun bestemming krijgen.

Spannende momenten tijdens de tocht zullen zich bijvoorbeeld voordoen bij het oversteken van wegen met verkeer. Maar ook op stukken door dichte bossen en kleine riviertjes kunnen moeilijke situaties ontstaan en kunnen slechte weersomstandigheden de expeditie parten spelen.

De tocht voert door valleien, over hoge bergen en over paden zo smal dat je kunt denken dat je er nooit overheen komt.

De hotels en campings zijn alle geweldig gelegen en er werkt buitengewoon vriendelijk personeel. Je neemt wel een slaapzak mee, omdat je twee nachten gaat kamperen. Probeer zo licht mogelijk bepakt op reis te gaan. Je zult op heerlijke plekken tot rust komen. Neem het uitzicht in je op en geniet van de frisse lucht terwijl je constant op de dieren let. Elke dag zal een nieuwe ervaring zijn.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Ontvangst en diner in het hotel. Tijdens deze eerste avond wordt het programma doorgenomen en worden de karakters van de paarden besproken. Ook worden een-op-een-gesprekken gevoerd om voor iedere deelnemer het perfecte paard te vinden.

Dag 2

De tocht kan beginnen, maar deze eerste dag rijden we zonder vee. Het is genieten van de glooiende heuvels waarover we naar de vlakte rijden. We galopperen en gaan in rengalop door olijvengaarden en graanvelden. We rijden langs boerderijen en kerken. Vandaag rijden we niet met vee, maar bepalen onze teamstrategie om morgen perfect te kunnen werken. We rijden naar een charmant hotel waar we met de veedrijver dineren. Hij zal het team meer uitleg geven over de organisatie en de voorbereidingen om morgen met het vee te rijden.

Dag 3

De cattle-drive kan beginnen. De drijver is vanaf 05.45 uur al in de weer met de koeien, maar wij voegen ons later bij hem. Na het ontbijt rijden wij naar onze eerste stop waar we ons bij de veedrijver en het vee voegen. De tocht voert door typisch Mediterraans bos en komen uit op een vlakte. Na een korte rust trekken we de bergen in. Op grote hoogte zien we moerasland en volgen dit tot het een rivier wordt die we volgen. In St. Llorens de la Muga is het lunchtijd. Na twee uur rijden we door naar onze overnachtingsplek, houten bungalowtjes in een park. Dit is de deur naar het wilde leven, de komende 48 uur wijzen alleen kapelletjes uit de 11e en 12e eeuw op civilisatie. Deze dagen is er geen telefoonsignaal.

Dag 4

Na het ontbijt gaan we naar het veld waar de paarden zich bevinden en bereiden we ons voor op de komende twee dagen. Tegen lunchtijd voegen wij ons bij het vee dat al eerder in de morgen is begonnen met de tocht. Vanaf dit moment zullen we geen wegen en auto’s meer zien en zullen we voor het eerst het massief van Bassegoda aandoen. We rijden door naar de grote open vlakte en bosland. We picknicken en laten het vee hier grazen. Wij rijden door naar een plek waar we ons kamp opslaan. De paarden grazen vrij om ons heen. Deze vallei heeft een lange geschiedenis: er zijn heiligdommen en kloosters uit de periode 980 – 1200. Een van de belangrijke is de Sant Pere de Albanyà.

Dag 5

We pikken de kudde op bij het huis Comella, vernoemd naar de rivier die wij met de kudde volgen. We rijden een route naar de vlakte van Morató. Hier wordt het water verkregen uit de Muga. Wij laten het vee hier overnachten. Zelf nemen we een picknick, rusten we uit en voor de moedigen onder ons: een duik in de rivier.

Dag 6

Deze dag gaan we vroeg uit de veren. Na een cowboy-ontbijt zadelen wij de paarden om 06.00 uur. Als we de koeien bijeen hebben gedreven, vervolgen wij onze weg die eerst over een smalle weg door extreem dicht bos gaat. Dit is een spannend stukje van de route; we moeten ons beschermen tegen de takken en tegelijkertijd oppassen dat alle koeien binnen ons gezichtsveld blijven. We rijden langs de ‘Heksen Top’ en we rijden constant omhoog tot we de Coll de les Falgueres zien in dit mysterieuze bos. Hier hebben we de grens gepasseerd en rijden we in Frankrijk waar de paden breder en gemakkelijker zijn om te rijden. We dalen een stuk en klimmen vervolgens weer om opnieuw de grens over te steken. We zijn weer terug in Spanje. We steken een berken- en eikenbos door. Als we de Coll de Malrem voorbij zijn, zetten we koers naar een klein dorp waar we overnachten in een plattelandshostel in het bos van Garrotxa.

Dag 7

Vandaag kunnen we uitslapen tot 08.00 uur en na het Catelaanse ontbijt zadelen we onze paarden voor de laatste keer. We halen het vee op en leiden de kudde de weg op richting het dorp Font-Rubi. We beginnen aan onze laatste afdaling op de Coll Pregnon tot we bij het dorp Camprodon aankomen waar we dwars doorheen rijden, omdat het veepad hier doorheen voert. Dorpsbewoners en toeristen wachten op ons… onze aankomst is gewoon spectaculair! Na deze opwinding nemen we de weg naar Setcases. We maken onze laatste stop bij een boerderij waar we het vee èn onze paarden achterlaten. Dit is het einde van onze drijftocht. Na de lunch besteden wij onze middag aan een welverdiende rust in een hotel.

Dag 8

Ontbijt en transfer van het hotel naar het vliegveld. Adios Amigos!

(*) Alle prijzen per persoon

Mogelijkheden tot het bijboeken van:

* Extra nacht op basis van half pension € 100 p.p (gedeelde kamer)
* Extra dag rijden incl. picknick € 150 p.p
* Extra maaltijd € 25 p.p
Dit dient ter plaatse betaald te worden.
Gewicht

Max. 90 kg

Leeftijd

Min. 14 jaar en ervaren ruiter, onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min. 6 ruiters en max. 16 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Catalonië & de Pyreneeën

Zowel Catalonië als de Spaanse Pyreneeën zijn rijk aan mooie natuur en verzekerd je van een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Catalonië en de Pyreneeën te paard biedt vele mogelijkheden.

Op deze locaties wordt vooral veel gereden met de Andalusiër. Een barok, imposant en zeer werkwillig paard.

Het klimaat in Catalonie en de Pyreneeën
Aan de kust heerst een middellandse zeeklimaat met zachte winters en warme zomers. ... De nachten kunnen koeler zijn dan aan de kust met 14 tot 16 graden en mist in de valleien. In de Catalaanse Pyreneeën heerst een bergklimaat waar op grotere hoogte sneeuw een heel jaar kan blijven liggen

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten volgens het programma waarvan 2 nachten in tent, 1 nacht in een houten bungalow op een camping, 4 nachten in tweepersoonskamers met eigen badkamer
 • Op basis van volpension vanaf de eerste dag het diner t/m de laatste dag het ontbijt
 • Paardrijden onder begeleiding van een gediplomeerd instructeur
 • Bagagetransport tijdens trektochten
 • Gebruik zwembad (tijdens verblijf op de boerderij)

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer Luchthaven Barcelona Retour € 120 p.p. Op dag van aankomst is de transfer om 18.00 uur, vlucht moet aankomen voor 17.00 uur. Op de dag van vertrek naar huis kom je aan op de luchthaven om 12.00 uur, vlucht naar huis mogelijk vanaf 13.30 uur.
 • Of verzameltransfer Luchthaven Girona retour € 120. p.p. Op dag van aankomst is de transfer om 19.30 uur, vlucht moet aankomen voor 18.00 uur. Op de dag van vertrek naar huis kom je aan op de luchthaven om 10.30 uur, vlucht naar huis mogelijk vanaf 12.00 uur.
 • Persoonlijke uitgaven
 • Toeristische bezoekjes
 • Extra maaltijden en drankjes
 • Fooien
 • Toeristenbelasting € 1 p.n
 • Slaapmatje en slaapzak