Uitdagende vakantie in Catalonië voor ervaren en sportieve ruiters

Een trektocht te paard voor de atletische en zeer ervaren ruiters in de vrije natuur van de Costa Brava. Iedere dag rijden we circa 5 tot 7 uren in een verhoogd tempo, zo'n 170 km in 4 dagen. Een snel avontuur te paard

Spanje - Catalonië
Vanaf € 1265
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Dit reisprogramma omvat vier volledige dagen paardrijden in de vrije natuur van Catalonië. Het is de ideale vakantie voor ruiters die meer verwachten dan de alledaagse toeristische routes, maar niet op zoek zijn naar een wedstrijdniveau. Iedere dag rijden we circa 5 tot 6 uren in een verhoogd tempo. Met tochten van wel 40 kilometer per dag, rijden we in totaal meer dan 160 kilometer in een periode van 4 dagen.

Tijdens onze tochten zullen we rijden over ruiterpaden, uitgestrekte vlaktes en prachtige stranden. Het gastenverblijf bevindt zich in het logistieke hart van de ruiterpaden in Catalonië en aan de Costa Brava. Onze paarden verblijven op dezelfde locatie, zodat we hen kunnen zien vanuit het raam van onze kamers. Ze grazen rustig in de groene, omringende weilanden. Dit gastenverblijf is omgeven door gewassen en bossen. Je kan er gebruik maken van een mooi zwembad en een grote tuin. Het is absoluut een bijzondere plek voor liefhebbers van paarden!

Voorbeeldprogramma

Nieuw programma in 2024 (binnenkort online) 6 dagen / 5 nachten en 4 dagen paardrijden

Dag 1

Tegen het einde van de middag komen we aan in het gastenverblijf waar we inchecken en onze gids ontmoeten. Tijdens een lekker en gezellig diner bespreken we het reisprogramma. We krijgen er heel wat bijzonderheden te horen over de Arabische en Anglo-Arabische paarden, die uitblinken in hun geduld. In een persoonlijk gesprek met onze gastheren en –dames wordt bekeken welk paard het beste bij iedere individuele ruiter past.

Dag 2

De tocht van vandaag is veelbelovend. De route doorkruist een landschap vol gecultiveerde velden aan de oevers van de rivier de Ter met hier en daar kleine verspreide nederzettingen, geïntegreerd in het landschap. Rijdend door de velden genieten we van heerlijke galoppades. We lunchen aan de rivier vlakbij het mooie dorpje Verges en consumeren een verfrissend drankje. De namiddag verloopt wat rustiger. We volgen het pad naar Torroella de Montgrí, en wandelen dan weer langs de rivier tot we de zee bereiken.
Op onze route door de natuurgebieden van La Gola del Ter, La Platera en El Ter Vel genieten we van fantastische strandlandschappen te paard.

Dag 3

Vandaag volgen we deels het pad van gisteren en lopen langs de rivier de Ter naar Torruella. Hier steken we de rivier over en gaan verder naar het Montgrí-Massief met zijn indrukwekkende kasteel dat de vallei domineert. We picknicken in het hoger gelegen dennenbos terwijl we genieten van een onovertroffen uitzicht. Daarna dalen we rustig af naar L’Escala, een oude molen waar we zullen overnachten. Maar voordat de dag erop zit, gaan we eerst nog richting Sant Martí d'Empúries, hooggelegen op een heuvel vanwaar we de oude Griekse pier kunnen zien.

Dag 4

We draven met onze paarden over het strand. De baai van Rosas strekt zich voor ons uit, kilometers goudkleurig zand. We genieten van enkele opwindende galoppades op het strand. Hierna vertrekken we terug landinwaarts en volgen de Fluvià-rivier. Deze brengt ons langs een vogelreservaat. Het terrein is vlak met veel rijstplantages en perzik-, peren-, en appelboomgaarden. Het tempo vandaag ligt hoog.
Rond de middag komen we aan bij het Valveralla meer, waar we het zeezout van de benen van de paarden spoelen en genieten van een picknick. In de namiddag zetten we de tocht verder via bospaden. Ieder uur passeren we een andere bezienswaardigheid: prachtige dorpen, kastelen, kerken, bouwwerken, tunnels, oude houten deuren met smeedijzeren kloppers, herinneringen aan het verleden van de regio. In de late namiddag komen we terug aan op het basiskamp.

Dag 5

Na het ontbijt zadelen we onze paarden op. Vervolgens rijden we door velden en eikenbossen om uit te komen bij de beroemde racebaan van Bàscara, die momenteel helaas buiten gebruik is wegens onderhoud. We picknicken in de prachtige herberg van Sant Baldiri en vervolgen onze route langs bergachtige paden om terug aan te komen in Can Grau. We sluiten de dag af met Catalaanse cava, gezelligheid en relaxen aan het zwembad.

Dag 6

Na het ontbijt nemen we afscheid van elkaar, en vertrekken we huiswaarts. Het reisprogramma is afgelopen.

(*) Alle prijzen per persoon

Gegarandeerd vertrek mogelijk vanaf min. 2 ruiters tegen een toeslag van € 200 p.p

Mogelijkheden tot het bijboeken van:

* Extra nacht op basis van half pension € 100 p.p (gedeelde kamer)
* Extra dag rijden incl. picknick € 150 p.p
* Extra maaltijd € 25 p.p
Dit dient ter plaatse betaald te worden.

Niet ruiters op basis van half pension € 882 p.p
Gewicht

Max. 90 kg

Leeftijd

Min. 14 jaar en ervaren ruiter, onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min. 4 ruiters en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek) vertrek mogelijk
vanaf 2 ruiters tegen toeslag

Over Catalonië & de Pyreneeën

Zowel Catalonië als de Spaanse Pyreneeën zijn rijk aan mooie natuur en verzekerd je van een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Catalonië en de Pyreneeën te paard biedt vele mogelijkheden.

Op deze locaties wordt vooral veel gereden met de Andalusiër. Een barok, imposant en zeer werkwillig paard.

Het klimaat in Catalonie en de Pyreneeën
Aan de kust heerst een middellandse zeeklimaat met zachte winters en warme zomers. ... De nachten kunnen koeler zijn dan aan de kust met 14 tot 16 graden en mist in de valleien. In de Catalaanse Pyreneeën heerst een bergklimaat waar op grotere hoogte sneeuw een heel jaar kan blijven liggen

Inclusief

 • 6 dagen / 5 nachten in tweepersoonskamers met eigen badkamer
 • Op basis van volpension vanaf de eerste dag het diner t/m de laatste dag het ontbijt
 • 4 dagen paardrijden, 5 a 6 uur per dag in totaal zo'n 170km
 • Paardrijden onder begeleiding van een gediplomeerd instructeur
 • Bagagetransport tijdens trektochten
 • Gebruik zwembad (tijdens verblijf op de boerderij)

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer Luchthaven Barcelona Retour € 120 Op dag van aankomst is de transfer om 18.00 uur, vlucht moet aankomen voor 17.00 uur. Op de dag van vertrek naar huis kom je aan op de luchthaven om 12.00 uur, vlucht naar huis mogelijk vanaf 13.30 uur.
 • Of verzameltransfer Luchthaven Girona retour € 60. p.p. Op dag van aankomst is de transfer om 19.30 uur, vlucht moet aankomen voor 18.00 uur. Op de dag van vertrek naar huis kom je aan op de luchthaven om 10.30 uur, vlucht naar huis mogelijk vanaf 12.00 uur.
 • Toeristenbelasting € 1 p.n
 • Persoonlijke uitgaven
 • Extra maaltijden
 • Drankjes
 • Fooien
 • Toeristische bezoekjes