Van de bergen naar de Middelandse zee trektocht

Deze trektocht te paard combineert alles wat je van Spanje verwacht. Alles geven tijdens een rengalop op een verlaten strand, oude dorpjes ontdekken, genieten van natuur en cultuur

Spanje - Catalonië
Vanaf € 1642
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Deze trektocht combineert alles wat je van Spanje verwacht. Alles geven tijdens een rengalop op een verlaten strand, oude dorpjes ontdekken, genieten van natuur en cultuur.

We vertrekken aan de voet van de Pyreneeën en rijden verder over de vlakten van de Empordá-regio. Die worden begrensd door de baai van Rosas: kilometers parelwitte stranden. In deze streek rijd je door mooie dorpjes en zie je kastelen en kerken, onder andere de Castello d’ Empuries, met zijn mooie kathedraal. De natuur van de Alt Empordà is adembenemend, evenals de kleine middeleeuwse dorpjes Besalú, Crespià en Bàscara.

Je rijdt over heuvels en door velden met klaprozen en zonnebloemen. In de bossen groeien wilde kruiden, en kleine riviertjes meanderen door de weilanden. En natuurlijk is er het strand, met gegarandeerd één van de meest adembenemende galoppades die je ooit zult beleven.

Deze tocht duurt 8 dagen, waarvan 6 dagen te paard. In totaal overbrug je 200 kilometer. Per dag spendeer je 4 à 6 uur in het zadel, op sommige dagen is het tempo vrij pittig. Er wordt gereden op Andalusische paarden die getraind zijn voor trektochten.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

We komen aan bij het gastenverblijf, een landhuis dat volledig gewijd is aan plattelandstoerisme en ligt op een paar kilometer van het natuurreservaat van de Medes-eilanden. Het landhuis is gelegen midden in de natuur, verborgen voor voorbijgangers, met 30 jaar ervaring in paardentoerisme. Vanaf hier ontdek je de regio Empordà en haar gevarieerde natuur, die vele mogelijkheden biedt voor paardrijden.
Geniet van de natuur, het strand en steden als Gigueres en Girona. Dit is werkelijk de ideale plek voor een paardrijvakantie, en vooral een originele manier om de regio te ontdekken. Na een gezellig diner bespreken we het weekprogramma en proeven we een heerlijke lokale wijn. Jullie krijgen heel wat bijzonderheden te horen over onze Arabische en Anglo-Arabische paarden. Tijdens één-op-één gesprekken nemen we ook de gelegenheid om voor elke ruiter het perfecte paard te vinden.

Dag 2

Nadat we onze paarden hebben opgezadeld, zijn we klaar om aan ons avontuur te beginnen. Ook de paarden zijn fris en klaar. We genieten van lange galoppades door de dennenbossen van de Alt Empordà. Ieder uur passeren we een andere bezienswaardigheid: prachtige dorpen, kastelen, kerken, bouwwerken, tunnels, oude houten deuren met smeedijzeren kloppers, herinneringen aan het verleden van de regio. Naarmate de middag vordert, voelen we de nabijheid van de kust. uiteindelijk komen we aan bij de Middellandse Zee, de prachtige golf van Rosas strekt zich voor ons uit. Dichtbij het strand ligt ook ons hotel voor de nacht.

Dag 3

We draven met onze paarden richting het strand. De baai van Rosas strekt zich voor ons uit, kilometers goudkleurig zand. We genieten van enkele opwindende galoppades op het strand. Hierna vertrekken we terug landinwaarts en volgen de Fluvià-rivier. Deze brengt ons langs een vogelreservaat. Het terrein is vlak met veel rijstplantages en perzik-, peren-, en appelboomgaarden. Het tempo vandaag ligt hoog en als lunch genieten we van een picknick. In de namiddag kan je de stad Castelló d'Empúries verkennen en wat winkelen. Het is een levendig kathedraalstadje waar je kan genieten van uitstekende tapas en koude drankjes op een van de gezellige terrasjes. Je kan ook het beroemde Dali-museum in Figueres bezoeken.

Dag 4

Na een uitstekend ontbijt zadelen we weer op om onze reis richting de bergen voort te zetten. Vandaag is de rit spectaculair en ligt het tempo weer heerlijk hoog terwijl we draven en galopperen over vlaktes, door velden, weides en mediterrane bossen waar de geuren van wilde kruiden en bloemen je tegemoet komen. In de namiddag rijden we langs kurkbomen, olijfgaarden en wijngaarden. Voorbij het Boadella-meer ligt onze accommodatie voor vanavond, een gezellige boerderij waar we genieten van huisgemaakte gerechten en lokale streekproducten.

Dag 5

Vandaag rijden we naar het meest ongerepte gebied van de hele trektocht op vlak van fauna en flora: de Alta Garrotxa wildernis. ’s Ochtends rijden we over golvende heuvels en door dennen- en eikenbossen en passeren het charmante dorpje Terrades. De kans is groot dat we hier kuddes schapen of everzwijnen zien! In de vooravond komen we aan in Sant Marti Saserres, waar de paarden kunnen rusten en grazen. We voorzien een transfer voor de ruiters naar een hotel in Espinavessa, een charmante plattelandsaccommodatie waar we ontvangen worden door Tonia en Andres.

Dag 6

We rijden verder langs de Fluvià-rivier, de ideale gelegenheid om vogels te spotten. Het landschap is afwisselend, met zonnebloemvelden, open weiland en bos. In het middeleeuwse stadje Besalú stoppen we voor een picknick-lunch bij de rivier. Besalú is een juweel wat betreft Romaanse architectuur. Er is tijd om het stadje te ontdekken. Eindbestemming vandaag is het hotel van gisteren, gebouwd in de 17de eeuw en nu helemaal gerenoveerd. Er is een zwembad ter beschikking en je hebt de mogelijkheid te genieten van een massage. Het diner bestaat uit plaatselijke specialiteiten gebaseerd op oude familierecepten van de uitbaters.

Dag 7

’s Ochtends rijden we door de bossen en heuvels rond het dorp Ollers. We ontdekken grote boerderijen uit de 12de eeuw en hebben een fantastisch uitzicht op de Pyreneeën. In het historische Galliners ontdekken we de Catalaanse architectuur. We rijden verder door bossen vol wilde bloemen en aromatische kruiden. De lunch houden we niet toevallig op een plekje midden tussen de wilde Rozemarijn. In de namiddag rijden we verder in de Alt Empordà-regio en galopperend komen we uiteindelijk opnieuw aan bij de plek waar we onze tocht zijn begonnen: ontspannen in de tuinen of een frisse duik in het zwembad zijn nu zeker aan de orde. We nemen afscheid met een huisgemaakt avondmaal.

Dag 8

Ontbijt en vertrek. Lees meer over deze reis in het artikel: Spanje Catalonië""Trektocht van de bergen naar de zee"Hippo Revue april 2014

(*) Alle prijzen per persoon

Gegarandeerd vertrek mogelijk vanaf 2 ruiters tegen kleine groep toeslag van € 300 p.p

Mogelijkheden tot het bijboeken van:

* Extra nacht op basis van half pension € 100 p.p (gedeelde kamer)
* Extra dag rijden incl. picknick € 150 p.p
* Extra maaltijd € 25 p.p
Dit dient ter plaatse betaald te worden.

Niet ruiters op basis van half pension € 1186 p.p
Gewicht

Max. 90kg

Leeftijd

Min. 14 jaar en ervaren ruiter met begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min. 4 ruiters max. 11 ruiters (3 weken voor vertrek) Vertrek mogelijk vanaf 2 ruiters tegen toeslag.

Over Catalonië & de Pyreneeën

Zowel Catalonië als de Spaanse Pyreneeën zijn rijk aan mooie natuur en verzekerd je van een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Catalonië en de Pyreneeën te paard biedt vele mogelijkheden.

Op deze locaties wordt vooral veel gereden met de Andalusiër. Een barok, imposant en zeer werkwillig paard.

Het klimaat in Catalonie en de Pyreneeën
Aan de kust heerst een middellandse zeeklimaat met zachte winters en warme zomers. ... De nachten kunnen koeler zijn dan aan de kust met 14 tot 16 graden en mist in de valleien. In de Catalaanse Pyreneeën heerst een bergklimaat waar op grotere hoogte sneeuw een heel jaar kan blijven liggen

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten in tweepersoonskamers met eigen badkamer
 • Op basis van volpension vanaf de eerste dag het diner t/m de laatste dag het ontbijt
 • 6 dagen paardrijden ongeveer 4 tot 6 uur per dag
 • Onder begeleiding van een gediplomeerd instructeur
 • Bagagetransport tijdens trektochten
 • Gebruik zwembad (diverse hotels, gedurende het seizoen)

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer Luchthaven Barcelona Retour € 120 p.p. Op dag van aankomst is de transfer om 18.00 uur, vlucht moet aankomen voor 17.00 uur. Op de dag van vertrek naar huis kom je aan op de luchthaven om 12.00 uur, vlucht naar huis mogelijk vanaf 13.30 uur.
 • Of verzameltransfer Luchthaven Girona retour € 60. p.p. Op dag van aankomst is de transfer om 19.30 uur, vlucht moet aankomen voor 18.00 uur. Op de dag van vertrek naar huis kom je aan op de luchthaven om 10.30 uur, vlucht naar huis mogelijk vanaf 12.00 uur.
 • Toeristenbelasting € 1 p.n
 • Persoonlijke uitgaven
 • Extra maaltijden
 • Drankjes
 • Fooien