Te paard op bedevaartsroute naar Santiago de Compostella


De bedevaartroute die te paard wordt afgelegd begint in Roncevalles en eindigt bij Santiago de Compostella, vernoemd naar Saint Iago (Sint Jacob). Wie maar een van de vier weken wil meerijden, kan daarvoor kiezen.

vanaf € 2.169

Over verschillende routes kan je ook te paard naar de bedevaartplaats Santiago de Compostella rijden, ver in het noordwesten van Spanje. De Franse Route die door de Pyreneëen loopt, is de belangrijkste bedevaartstocht en is ook bekend onder de naam St Jacobsroute. Het is mogelijk deze op goedverzorgde, rasechte Spaanse paarden, PRE (Pura Raza Espanola) af te leggen. De paarden worden met diepe, Spaanse zadels met traditionele, grote stijgbeugels en voorzien van een schapenvachtje gereden. De paarden worden op een Western-achtige manier gereden; met een losse teugel gereden en reageren gemakkelijk op gewichtsverplaatsing en subtiele hulpen.

De Camino de Santiago, het Jacobspad, te paard

De Franse Route is een historische, traditionele Camino de Santiago die ook een grote internationale reputatie heeft; dit is het St. Jacobspad. De St. Jacobsweg volgt de lijn door het ruige noorden van het Iberische schiereiland en werd in 1135 (!) met zorgvuldige precisie vastgelegd in de Codex Calixtinu.

Deze gids werd aangeboden aan de Franse priester Aymeric Picaud en maakt de politiek-religeuze wensen duidelijk: het boek werd gemaakt voor de promotie van het heiligdom van Compostella en maakt het heiligdom - het graf van Jacobus - beter bereikbaar. Het boek verscheen toen de pelgrimstochten hun hoogtepunt bereikten en schoot zijn doel niet voorbij: Santiago werd de belangrijkste eindbestemming voor de christelijke pelgrim.

De route in vogelvlucht:

De Franse Route komt Spanje binnen als je de Pyreneeën bent overgestoken bij Roncesvalles (Navarre). De weg gaat langs Pamplona en voert door Puente de la Reina. Vanaf Puente de la Reina leidt het St Jacobspad richting Santiago langs plaatsen zoals Estella, Logroño, Burgos, Carrion de los Condes. Ook rijd je langs en door bijvoorbeeld Sahun, Leon, Astorga, Ponferrada en Villafranca del Bierzo.

Bergtop

Vanaf El Bierzo rijd je Galicië in. Het pad gaat omhoog tot de bergtop O Cebreiro dat op 1300 meter hoogte ligt, in de provincie Lugo. Dan liggen er nog 152 kilometers tot Santiago te wachten.

Op de bergtop O Cebreiro vind je het traditionele bergdorp, aangepast aan de zware klimatologische omstandigheden van het hooggebergte. Dit dorp karakteriseert het noordoosten van het Iberische schiereiland.

Vanaf dit punt gaat het verder door de bergen, door het dorp Padornelo waar je naar het Hospital da Condesa rijdt.

Hoogste punt

Nadat het punt O Poi op 1337 meter is bereikt – dit is het hoogste punt op de route in Galicië – gaat het richting Fonfria. Vanaf daar kan je volop genieten van het mooie, groene panorama dat zich uitstrekt tot Triacastela, waar je later aankomt.

Door eeuwenoude dorpen met een lange Sint Jacobtraditie zoals Balsa, San Xil, Montan, Pintin, Calvor en San Mamede do Camiño rijd je naar Sarria. Het kan ook zijn dat je de weg vervolgt vanaf Triacastela via Samos. Die etappe biedt mooie landschappen langs de rivier, San Cristovo en San Martiño en aan deze weg ligt ook een van de oudste kloosters van Spanje.

Het pad gaat door Sarria, met zevenduizend inwoners het dichtstbevolkte stadje langs de route in Galicië. Vanaf hier steekt de pelgrim de A Aspera-brug over, op weg naar Barbadelo. Door de bossen, weiden en akkerland arriveer je in Paradela.

Portomarin

Middenin in dit mooie landschap daalt de weg af naar de rivier Miño en komt uit in Portomarin. Het is noodzakelijk de brug die aan het begin van de jaren ’60 uit de vorige eeuw over te steken om langs Belesar-dam te komen. Hier liggen de ruïnes van het oude Portomarin.

Via het dorp Gonzar gaat de tocht verder in de richting van Castromaior, ventas de Naron Lameiros dat al tot Monterroso behoort.

Het pad baant zich dan een weg door het land van Palas de Rei. Dit gebied ontleent zijn naam aan het Koninklijke Paleis dat in de buurt is gebouwd. Bij Ulloa verlaat je Palas. Ulloa is beroemd om zijn heerlijke kazen en andere traditionele producten. Je komt aan bij het kasteel van Pambre, een van de zeldzame feodale kastelen van Galicië die hevige slagen in het verleden hebben overleefd.

Middeleeuwse brug

Terug op de route rijd je de provincie A Coruña in. De weg komt langs Leboeira en Furelos en gaat over een immense middeleeuwse brug over.

In Melide wordt de Franse Route meer stedelijk en leidt deze langs dorpen van de Primitieve Route . Melide wordt beschouwd las het geografische midden van Galicië. Na Melide vervolgt de route door Boente, Castañeda en in de buurt van Arzua volgt Ribadiso. In Arzua komen pelgrims uit alle richtingen ook uit op het Sint Jacobspad.

Vanaf Arzua voert het pad langs eucalyptusbomen, eiken en weiden. Je rijdt langs kleine dorpen als Calzada en Bea. Het laatste dorp voordat je in Santiago aankomt, is O Pino.

Santiago

In Santiago bereikt de bedevaartganger Lavacolla, bij Monte do Gozo, een kleine heuvel waar je voor het eerst zicht hebt op de kathedraal van Santiago en diens imposante torens.

Opgesplitst

De bedevaart wordt gereden van 1 april tot en met 29 april. Deze begint in Roncevalles en eindigend in Santiago. Wie een deel uit de route wil paardrijden, kan kiezen: De pelgrimstocht is opgesplitst in vier weekprogramma’s. Samen vormen die de gehele tocht.

Het is mogelijk aan het begin of onderweg in te stappen en een weekje, of meer weken, mee te rijden. Elk deel volgt de traditionele route door het prachtige platteland, oude dorpjes en je rijdt langs indrukwekkende, historische plaatsen.

Onderweg overnacht je in comfortabele hotels met tweepersoonskamers of een kamer voor twee (met twee aparte bedden) en een en-suite douche en toilet.

De maaltijden bestaan uit een heel scala aan lokale schotels. Deze zijn altijd versgemaakt. Vegetarische gerechten kunnen worden verzorgd als dit van tevoren is aangegeven, dus geef vegetarische wensen direct door bij de boeking.

De vier stadia:

In de eerste week reis je te paard van Roncevalles naar Santo Domingo de la Calzada. Het terrein is bergachtig en je rijdt over de vruchtbare vlakten van Rioja.

In de tweede week laat je de bergen achter je en je rijdt de vlakte van Castilla in. Dit is een gebied met veel historie, je vindt er onder meer veel middeleeuwse dorpjes. Deze tocht eindigt in Burgo Ranero.

De derde week voert van Burgo Ranero en eindigt in Leon, over paden in het open land waar je uitgebreid kunt galopperen en je rijdt door de bergen, met uitdagende klimpartijen. Onderweg zie je ook veel historie zoals het Palacio Eposcopal.

De vierde en laatste week brengt je naar de eindbestemming Santiago de Compostella, je rijdt langs een van meest significante locaties van de Camino de Santiago waar alle pelgrimroutes naar Santiago samenkomen De tocht gaat door bossen en over smalle paden, landwegen en langs historische plekken zoals een Benedictijns klooster.

Ruiters

Je overnacht in uiteenlopende onderkomens. Van ruiters wordt een goed rijniveau verwacht en dat zij stevig in het zadel zitten. Er wordt gereden in stap, draf en galop. Deelnemers wegen niet meer dan 105 kg., van mensen met veel gewicht wordt verwacht dat zij nagaan wat hun niveau van paardrijden is.

Voorbeeldweek 1: Eerste week, Pyreneeën

Dag 1:

Verzameltransfer vanaf het vliegveld in Pamplona naar je onderkomen in Roncevalles. Kennismaking met de andere deelnemers bij het diner.

Dag 2: Roncevalles-Burlada

De tocht begint in een van de mooiste delen van de gehele pelgrimsroute. Je rijdt door hooggelegen bergweiden en door mooi bos. Er zitten afdalingen en beklimmingen in deze dagetappe. Je rijdt 22 kilometer tot de plaats Zubiri met zijn indrukwekkende gotische brug, de Puente de la Rabia. Lunch bij de rivier Arga waarna je nog eens 15 kilometer paardrijdt naar het strategisch gelegen dorp Trinidad de Arre, of 2 kilometer verder naar Burlada voor de overnachting.

Dag 3: Burlada- Puenta la Reina

Na het ontbijt stijg je op en rijd richting Pamplona, een van de hoofdsteden langs deze pelgrimsroute. Je rijdt de stad in via de middeleeuwse Magdalena brug en rijdt langs de kathedraal, Portal de Francia en de Citadel. Vanuit het vruchtbare Pamplona klim je 13 kilometer naar de Alto del Perdon op bijna 800 meter. Dan rijd je door naar Uterga, 4 kilometer verderop waar je luncht. Vervolgens maak je een afdaling van 7 kilometer naar Puerta la Reina. Hier eet en overnacht je.

Dag 4: Puenta la Reina – Villamayor de Monjardin

Een korte, maar steile klim volgt na het ontbijt. Daarna vervolgt de weg door de heuvels en over bruggen naar Villatuerta waar je na 19 kilometer paardrijden aankomt voor de lunch. Vervolgens rijd je nog eens 13 kilometer door. Je rijdt langs en door dorpen waarvan je de indruk krijgt dat die zijn blijven stilstaan in de tijd. Via het mooie stadje Estella rijd je rustig verder omhoog, langs het klooster van Irache en de enige fontein in de wereld waar soms wijn uit komt. Je stijgt af in Villamayor de Monjardin, een lieflijk dorp op een heuveltop waar je eet en overnacht.

Dag 5: Villamayor de Monjardin- Viana

Deze dag brengt je door de open velden tussen de provincies Navarra en Rioja. Dit gebied is zo landelijk dat je in 20 kilometer geen dorp zult zien. Dan bereik je Torres del Rio waar een van de opmerkelijkste kerken van Santo Sepulco staat en waar je halt houdt voor de lunch. In de middag rijd je 11 kilometer door de heuvels van Viana waar je overnacht.

Dag 6: Viana- Najerra

Na het ontbijt is het 10 kilometer paardrijden naar Logrono, de hoofdstad van Rioja. Daarna rijd je verder door vruchtbare heuvels en langs wijngaarden, 13 kilometer naar Vavarette,, beroemd om zijn keramiek en wijngaarden. Na de lunch leg je nog eens 17 kilometer te paard af over de laatste heuvel, de Alto de San Anton en dan daal je af naar de voormalige hoofdstad van Rioja, Najera waar je stopt voor de avondmaaltijd en de overnachting.

Dag 7: Najera- St. Domingo de la Calzada

Op deze dag rijd je alleen in de ochtend, 22 kilometer is het naar Santo Domingo de la Calzada, thuis van een belangrijke figuur van de pelgrimsroute in Rioja die de weg markeerde, de bedevaartgangers verzorgde en kerken en ziekenhuizen bouwde. Hier eindigt de eerste week van de pelgrimage. De paarden kunnen uitrusten en deelnemers hebben tijd om deze geweldige stad te bezoeken. Diner en overnachting in deze leuke plaats.

Dag 8: St. Domingo de la Calzada- vliegveld van Pamplona

Verzameltransfer naar het vliegveld

Voorbeeldweek 2: Van St Domingo de la Calzada naar Burgo Ranero

Dag 1:

De tweede week begint de tocht in St. Domingo de la Calzada. De eerste dag is altijd de dag van aankomst en verzameltransfer naar het eerste onderkomen, er wordt nog niet paard gereden. Wel is er op dag 1 tijd om met elkaar en de paarden kennis te maken.

Dag 2:

Op de tweede dag stijg je op om naar Villafranca Montes de Oca te rijden. Het programma vervolgt:

Dag 3: Villafranca Montes de Oca- Burgos

De dag begint met een tocht van 24 kilometer door de bergen van Orca, variërend in hoogte van 950 tot 1150 meter op Alto de la Pedraja. Je rijdt langs de beroemde kerk van San Juan de Ortgea en staande stenen markeren de veldslag van 1054 tussen de koning van Castilla y Leon, Fernando de Eerste en de koning van Navarro don Garcia. Na de lunchpauze in Cardenuela Rio Pico rijd je in 11 kilometer naar Burgos. De paarden kunnen hier uitrusten terwijl jij een ritje per auto krijgt naar je 16 kilometer verderop gelegen Tardajos voor het avondmaal en de overnachting.

Dag 4: Rabe de las Calzadas- Castrojeriz

Je ontmoet de paarden na het ontbijt in Rabe de las Calzadas dat pal naast Tarjados ligt. Je rijdt de enorme open ruimte in van Castilla y Leon en rijdt 18 kilometer door de velden van tarwe en zonnebloemen. In Horitamas is het tijd om te lunchen. Daarna rijd je 10 kilometer en komt onder meer langs de pittoreske ruïnes van Convento de San Anton. Avondmaaltijd en overnachting in Castrojeriz. Dit is een prachtig gelegen dorp met kasteelruïnes op de heuveltop eb de 18e eeuwse Colegiata de Nuestra Señora del Manzano.

Dag 5: Castrojeroz- Carrion de los Condes

Vandaag rijd je 29 kilometer met een open horizon naar Poblaion de Campos. De route kent een klim naar Alto de Mostelares en gaat over de 11e- eeuwse brug Puento Fitero over de rivier Pisuerga naar Palencia municipio. Na de lunch rijd je 15 kilometer langs de nationale weg naar Carrion de los Condes, een stadje met twaalf kerken en een enorm, prachtig klooster of naar Villacalzar de Sirga waar je eet en overnacht.

Dag 6: Carrion de los Condes – Sahagun

Na het ontbijt rijd je 17 kilometer langs een oude Romeinse weg naar het kleine dorp Calzadilla de la Cueza. Na de lunch steek je de grens over en rijd je in Leon. Over 22 kilometer rijd je naar Sahagun, een stad met sterk Arabische invloeden. Hier dineer en overnacht je.

Dag 7: Sahagun – Burgo Ranero

Vandaag rijd je alleen in de ochtenduren, van Sahagun naar het gezellige El Burgo Ranero waar de tocht van deze week eindigt. Onderweg zie je ‘de arme Romeinse’ architectonische stijl waarin de gebouwen werden gemaakt van goedkope kleisteen in plaats van dure rode baksteen. Je hebt tijd om de gezelligheid van Burgo Ranero te ontdekken.

Dag 8: Burgo Ranero – Logrono Agoncillo

Verzameltransfer naar het vliegveld

Voorbeeldweek 3: Van Castillo naar Galicië

Dag 1

Is de dag van aankomst met verzameltransfer van het vliegveld van leon naar Buro Ranero.

Dag 2: El Burgo Ranero – Arcahueja

Het avontuur van week 3 kan beginnen met 19 kilometer paardrijden door het droge, open landschap van Leon naar Mansilla de las Mulas waar je afstijgt voor de lunch. In nog eens 11 kilometer rijd je naar Arcahueja. Om een lange weg van beton te vermijden, worden de paarden ingeladen en deelnemers stappen in de auto naar Virgin del Camino voor de maaltijd en de overnachting.

Dag 3: Virgen del Camino- Hospital de Orbigo

De dagtocht van vandaag voert over 14 kilometer open veld waar je goed kunt galopperen naar Villar de Mazarife. Na de lunch rijd je nog eens 15 kilometer tot de stenen brug over de rivier Orbigo van waar je naar Hospital de Orbigo rijdt voor het diner en de overnachting.

Dag 4: Hospital – Castrillo de los Polvazares

Door kleine dorpjes rijd je naar het 17 kilometer verderop gelegen Astorga, de stad met zijn Palacio Episcopal, het museum van de Caminos en de Santa Maria kathedraal waar je afstijgt voor de lunch. Daarna rijd je in 6,5 kilometer naar het mooie dorp Castrillo de los Polvazares. Bewonder de architectuur, de zware deuren en de ornamenten sloten. Diner en overnachting in deze geweldige plaats.

Dag 5: Castrillo de los Polvazares – Foncebadon

Je verlaat de weide vlakten en rijdt de bergen van Leon in. Je kunt 16 kilometer lang genieten van het zicht op de Picos de Europa op weg naar Rabanal de Camino. Na de lunch rijd je nog eens 6 kilometer naar Foncebadon, het hoogste gelegen dorp op de berg Irago. Hier eet en verblijf je.

Dag 6: Foncebadon – Molinaseca

Vandaag rijd je alleen in de ochtend. Na het ontbijt rijd je langs Cruz de Fierro waar het gebruikelijk is voor pelgrims een steen te plaatsen die symbool staat voor de intentie de Camino te lopen en er wordt gevraagd om bescherming onderweg. Na deze kruising daal je in 19 kilometer af door mooie heuvels naar het prachtige Molinaseca waar je luncht. Na de lunch rijd je in de auto naar het 30 kilometer verder gelegen Villafranca del Bierzo waar je dineert en overnacht.

Dag 7: Villafranca del Bierzo – O Cebreiro

In de ochtend steek je te paard de grens van Galicië over en rijd je langs de rivier Valcarce, 17 kilometer naar Vega de Valcacel waar je lunch. In de middag staat er een serieuze beklimming op het programma. Na 12 kilometer bergopwaarts te hebben gereden bevind je je in O Cobreiro, een stenen Galicisch dorp met adembenemende uitzichten waarmee deze week van paardrijden eindigt. Diner en overnachting.

Dag 8: O Cobreiro – Leon

Verzameltransfer naar het vliegveld.

Voorbeeldweek 4: Op naar Santiago de Compostella, de finale week

Dag 1:

De eerste dag gaat om de aankomst, je wordt opgehaald vanaf het vliegveld Santiago de Compostella en naar O Cebreiro gebracht. Kennismaking, diner en overnachting.

Dag 2: O Cebreiro – Samos

Na het ontbijt rijd je naar het kleine, maar spectaculaire steendorp O Cebreiro op een hoogte van 1300 meter. Het eerste deel van deze tocht leidt je 21 kilometer door de groene heuvels van Galicië. Langs eiken en kastanjebomen rijd je naar Tricastela waar je stopt voor de lunch. Vervolgens rijd je nog 9 kilometer over een pad dat door het bos loopt. Je volgt Camino naar Samos, bekend om zijn 6e eeuwse klooster waar je eet en overnacht.

Dag 3: Samos-Portomarin

Langs de stad Sarria rijd je 15 kilometer naar Barbadelo. Na de lunch rijd je langs het ‘110 kilometer’ punt van de Camino waar veel mensen hun voettocht beginnen. Vervolgens rijd je door naar Portomarin, een stuk van 18 kilometer. Ongelukkig genoeg werd het oude middeleeuwse dorp getroffen door hevige overstromingen, in 1960, waarbij het water van een aangelegd meer dit deel overspoelde. Diner en overnachting in Portomarin.

Dag 4: Portomarin – Palais de Rei

De tocht voert 16,5 kilometer heuvelopwaarts naar Ligonde waar het lunchtijd is. In deze plaats kan je ook zien hoe zwaar een vierweekse bedevaart was voor middeleeuwse bedevaartgangers op de goed onderhouden pelgrimsbegraafplaats. Dat hoorde bij een nabijgelegen pelgrims-ziekenhuis. Na de lunch rijd je nog eens 8,5 kilometer, naar Palais de Rei waar je stopt voor het avondeten en de overnachting.

Dag 5: Palais de Rei- Arzua

Vandaag rijd je vanuit Palais de Rei naar municipio A Coruña, dit is een afstand van 16 kilometer. Uiteindelijk rijd je naar de moderne plaats Melide, beroemd om zijn inktvisschotels. Je lunch in Melide en daarna rijd je verder door de heuvels. Een tocht van 14 kilometer brengt je naar Arzua waar de avondmaaltijd wordt gebruikt en waar wordt overnacht.

Dag 6: Arzua – Monte do Gozo

Na het ontbijt rijd je 20 kilometer door bossen en dorpen van Arzua naar O Pino Pedrouzo waar je afstijgt voor de lunch. Na de lunch rijd je nog 15 kilometer voor je Santiago de Compostella bereikt. Je steekt de rivier Amenal over en komt aan bij Monte do Gozo waar pelgrims huilen van geluk om eindelijk de torens van de Santiago kathedraal te zien. Je verblijft en dineert in een nabijgelegen hotel.

Dag 7: Santiago de Compostella

Op de laatste dag van deze tocht rijd je het Obradoiro plein op, het monumentale centrum van Santiago de Compostella. Je moeten vroeg op pad om de massa voor te zijn en het Plaza Obradoiro te paard te bereiken. Je rijdt door het centrum en over het kathedraalplein. Na deze bijzondere rit worden de paarden in de truck geladen en keren zij terug naar huist. De deelnemers genieten volop van Santiago de Compostella.

Dag 8: Santiago de Compostella- vliegveld

Verzameltransfer naar het vliegveld bij Santiago de Compostella.

Vertrekdata Kamertype 7n *  
15/04/2023  - 22/04/2023
2 pers kamer (Double)
1 pers kamer (Single)
€  2.169
€  2.344
22/04/2023  - 29/04/2023
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Double)
€  2.344
€  2.169
29/04/2023  - 06/05/2023
2 pers kamer (Double)
1 pers kamer (Single)
€  2.169
€  2.344
06/05/2023  - 13/05/2023
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Double)
€  2.344
€  2.169
23/09/2023  - 30/09/2023
2 pers kamer (Double)
1 pers kamer (Single)
€  2.169
€  2.344
Boek nu
30/09/2023  - 07/10/2023
2 pers kamer (Double)
1 pers kamer (Single)
€  2.169
€  2.344
Boek nu
07/10/2023  - 14/10/2023
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Double)
€  2.344
€  2.169
Boek nu
14/10/2023  - 21/10/2023
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Double)
€  2.344
€  2.169
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Mogelijk te boeken voor 1 tot 4 weken.

* Prijs 15 dagen / 14 nachten € 3.909 p.p, eenpersoonskamertoeslag € 349

* Prijs 22 dagen / 21 nachten € 5.725 p.p, eenpersoonskamertoeslag € 525

* Prijs 29 dagen / 28 nachten € 7.795 p.p, eenpersoonskamertoeslag € 699

Kamertype

7n *


15/04/2023  -  22/04/2023

2 pers kamer (Double)

2.169

1 pers kamer (Single)

2.344

22/04/2023  -  29/04/2023

1 pers kamer (Single)

2.344

2 pers kamer (Double)

2.169

29/04/2023  -  06/05/2023

2 pers kamer (Double)

2.169

1 pers kamer (Single)

2.344

06/05/2023  -  13/05/2023

1 pers kamer (Single)

2.344

2 pers kamer (Double)

2.169

23/09/2023  -  30/09/2023

2 pers kamer (Double)

2.169

1 pers kamer (Single)

2.344

30/09/2023  -  07/10/2023

2 pers kamer (Double)

2.169

1 pers kamer (Single)

2.344

07/10/2023  -  14/10/2023

1 pers kamer (Single)

2.344

2 pers kamer (Double)

2.169

14/10/2023  -  21/10/2023

1 pers kamer (Single)

2.344

2 pers kamer (Double)

2.169


(*) Alle prijzen per persoon

Mogelijk te boeken voor 1 tot 4 weken.

* Prijs 15 dagen / 14 nachten € 3.909 p.p, eenpersoonskamertoeslag € 349

* Prijs 22 dagen / 21 nachten € 5.725 p.p, eenpersoonskamertoeslag € 525

* Prijs 29 dagen / 28 nachten € 7.795 p.p, eenpersoonskamertoeslag € 699

Data 2023

Week 1: 23-09 t/m 30-09 - 3 ruiters, 9 plaatsen

Week 2: 30-09 t/m 07-10- 3 ruiters, 9 plaaten
Week 3: 07-10 t/m 14-10- 4 ruiters, 9 plaatsen
Week 4: 14-10 t/m 21-10

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 105 kg
 • Leeftijd:
  Min. 12 jaar en ervaren ruiter, onder begeleiding van een volwassene
 • Aantal deelnemers:
  Min. 6 ruiters en max. 9 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten, op indeling in een tweepersoonskamer met eigen badkamer.
 • Volpension vanaf diner eerste dag t/m het ontbijt laatste dag, inclusief tafelwijn en water
 • Bagagevervoer in de volgwagen
 • 6 dagen paardrijden, 4 a 8 uur per dag
 • Verzameltransfer van en naar luchthaven
 • Engelstalige begeleiding van een gids

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Overige drankjes
 • Afwijkende transfers
 • Fooien
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reis-/ annuleringsverzekering