Te paard op bedevaartsroute naar Santiago de Compostella

vanaf € 1.670 BOEK NU


Bedevaartroute, santiago de camino, spanje
Bedevaartroute, santiago de camino, spanje
Bedevaartroute, santiago de camino, spanje
Bedevaartroute, santiago de camino, spanje
Bedevaartroute, santiago de camino, spanje
Bedevaartroute, santiago de camino, spanje
Bedevaartroute, santiago de camino, spanje
Bedevaartroute, santiago de camino, spanje
Bedevaartroute, santiago de camino, spanje
Bedevaartroute, santiago de camino, spanje
Bedevaartroute, santiago de camino, spanje
Bedevaartroute, santiago de camino, spanje

De bedevaartroute die te paard wordt afgelegd begint in Roncevalles en eindigt bij Santiago de Compostella, vernoemd naar Saint Iago (Sint Jacob). Wie maar een van de vier weken wil meerijden, kan daarvoor kiezen.

vanaf € 1.670

Het Sint Jacobspad is al door miljoenen pelgrims gevolgd. De meeste bedevaartgangers leggen hem te voet af, maar er wordt ook gefietst en paardgereden. De traditie stamt uit de eerste helft van de 11e eeuw, hoewel er wordt verondersteld dat de route al veel ouder is. Deze zou al van voor het jaar 0 zijn. De gebruikers van de route liepen in die periode uiteraard niet naar de plaats waarvan wordt aangenomen dat het graf van Sint Jacob, leerling van Jezus Christus, zou liggen. De heidenen liepen over de route naar het ‘einde van de wereld’, naar Finisterre, vlakbij Santiago de Compostella.De tocht is in zijn totaliteit zo’n 825 kilometer lang.

De gehele route die te paard wordt afgelegd begint in Roncevalles en eindigt bij Santiago de Compostella, vernoemd naar Saint Iago (Sint Jacob). Wie maar een van de vier weken wil meerijden, kan daarvoor kiezen. Voor wie een week niet genoeg is, kan er twee of meer boeken. Op de dag van aankomst en de laatste dag van de week rijden de ruiters niet. De laatste dag van de week is de wisseldag van de groep. Die dag wordt er niet gereden.
 
In de eerste week voert de tocht van Roncevalles naar St. Domingo de la Calzada. Dit is een mooie route door de Pyreneeën. Ruiters kunnen na de zevende dag terug maar huis, of verdergaan. De tweede week behelst de etappe van St. Domingo de la Calzada naar El Burgo Ranero. De weg voert van de vruchtbare valleien naar de weidse vlakten van Castilla. In de derde week wordt er van Castiliaanse El Burgo Ranero doorgereden naar de plaats O Cebreiro in Gallicië. De vierde en laatste week leidt langs Gallische dorpen en over glooiende heuvels naar de eindbestemming van deze pelgrimage: de kathedraal van Santiago de Compostella.


Week 1: een reis door de Pyreneeën
 
Dag 1, zaterdag: Aankomst op het vliegveld en verzameltransfer.
 
Dag 2, zondag: Van Roncevalles naar Burlada. Een van de mooiste etappes op de pelgrimsroute, met zijn bergweiden en het sprookjesachtige bos dat boven ons ligt. We maken een bergrit met zowel afdalingen als beklimmingen. Na de lunch rijden we nog 15 kilometer door naar de strategisch gelegen plaats Trinidad de Arre, of naar Burlada dat 2 kilometer verder ligt. Diner en overnachting.
 
Dag 3, maandag: Vanuit Burlada is het 4,5 kilometer paardrijden naar Pamplona. Over de middeleeuwse Magdalena-brug rijden we de belangrijke stad langs het St. Jacobspad in. We rijden langs de kathedraal van Pamplona, de Portal de Francia en de citadel. Vanuit Pamplona rijden we 13 kilometer bergopwaarts en stijgen 800 meter naar Alto del Perdon. Daarna gaat het 500 meter
bergafwaarts, wat we over een lengte van 4 kilometer afleggen. Na de lunch dalen we over een afstand van 7 kilometer verder af naar Puenta la Reina, waar we overnachten.
 
Dag 4, dinsdag: De dag begint met een steile klim. Daarna rijden we door de heuvels verder naar Villatuerta dat 19 kilometer verderop ligt. Na de lunch rijden we in 13 kilometer langs rustige dorpjes naar de mooie stad Estella. Daarna klimmen we langzaam weer omhoog. We rijden langs het klooster van Irache en de enige fontein in de wereld waar soms wijn uit vloeit. We overnachten in Villamayor de Monjardin.
 
Dag 5, woensdag: Door de open velden tussen de provincies Navarra en Rioja, zetten we koers naar onze volgende plaats van overnachting, Viana. Over 20 kilometer zullen we geen dorp zien, totdat we bij Torres del Rio aankomen. Een opmerkelijke kerk kenmerkt deze plaats. Na de lunch rijden we 11 kilometer door de heuvels en bereiken Viana.
 
Dag 6, donderdag: In 10 kilometer rijden we naar de hoofdstad van Rioja, Logrono. Door vruchtbare heuvels en langs wijngaarden rijden we nog eens 13 kilometer, waarna de lunchtijd aanbreekt. Daarna overwinnen nog eens 17 kilometer en rijden via de laatste heuvel van deze dag, de Alto de San Anton, naar Rioja Najera waar we overnachten.
 
Dag 7, vrijdag: Vandaag rijden we alleen in de morgen. De tocht van 22 kilometer leidt ons naar St. Domingo de la Calzada. De paarden kunnen op adem komen en wij bekijken de schitterende stad.
 
Dag 8, zaterdag: Verzameltransfer naar het vliegveld. Of nog een overnachting in St. Domingo de la Calzada en morgen verder op de pelgrimsroute.
 
Week 2: Van valleien naar de hoge vlakten
 
Dag 1, zaterdag: Verzameltransfer van het vliegveld naar St. Domingo de la Calzada.
 
Dag 2, zondag: Door de laatste heuvelachtige wijngaarden van Rioja, vruchtbare valleien en heuvels rijden we naar de uitgestrekte vlakten van Castilla. Na 23 kilometer in het zadel te hebben gezeten, lunchen we in een middeleeuws dorp. Daarna rijden we 12 kilometer naar onze overnachtingsplaats Villafranca Montes de Oca.
 
Dag 3, maandag: We klimmen over de bergen van Orca van 950 naar 1150 meter. Langs de route van 24 kilometer passeren we de beroemde kerk van San Juan de Ortega. Na de lunch in Cardenuela Rio Pico rijden we ’s middags 11 kilometer naar Burgos en laten we ons per auto naar Tardajos brengen dat 16 kilometer verderop ligt. Hier vinden wij onze accommodatie.
 
Dag 4, dinsdag: De paarden staan in een plaatsje vlakbij Tardajos. In de morgen rijden we 18 kilometer door de velden waar tarwe, gerst en zonnebloemen worden verbouwd. Na de lunch rijden we 10 kilometer naar het mooie, historische Castrojeriz waar we overnachten.
 
Dag 5, woensdag: Met de open lucht boven ons rijden we in de ochtend 29 kilometer en komen aan in Poblaion de Campos waar we stoppen voor de lunch. Onderweg komen we over de 11e eeuwse brug Puente Fitero. Deze leidt ons over de rivier Pisuerga. ’s Middags rijden we 15 kilometer langs een weg naar de stad van twaalf kerken en een groot klooster, of naar Villacalzar de Sirga. In een van beide plaatsen overnachten we.
 
Dag 6, donderdag: Na het ontbijt maken we ons op voor de eerste 17 kilometer die we voor de lunch afleggen. We rijden over een oude, Romeinse weg naar Calzadilla de la Cueza. Na onze pauze rijden we de provincie Leon in en na 22 kilometer paardrijden arriveren we in Sahagun. Deze stad kent grote Arabische invloeden. Overnachting.
 
Dag 7, vrijdag: Vandaag rijden we alleen in de ochtend. Deze etappe van 18 kilometer gaat van Sahagun naar Burgo Ranero, waar de paarden kunnen uitrusten en waar wij overnachten.
 
Dag 8, zaterdag: Verzameltransfer naar het vliegveld. Of wie wil, blijft en rijdt week 3 mee.
 
Week 3: Van zonnig Castilië naar mistig Galicië
 
Dag 1, zaterdag: Aankomst op het vliegveld en verzameltransfer.
 
Dag 2, zondag: Van El Burgo Ranero rijden we over een route van 19 kilometer door het droge, open landschap van Leon en langs de nationale weg naar Masilla de las Mulas. Lunchtijd. Na de lunch rijden we naar het 11 kilometer verder gelegen Arcahueja. Hier slaan we de 14 kilometer over betonnen weg af en gaan per auto naar Virgen del Camino waar we overnachten.
 
Dag 3, maandag: Door open veld leggen we 14 kilometer af. Dit gebied geeft ons de gelegenheid enkele plezierige galoppades in te zetten. Na de lunch in Villar de Mazarife zetten wij onze tocht over het weidse, monotone land voort. Na 15 kilometer bereiken we de brug van steen over de Orbigo. We overnachten in Hospital de Orbigo.
 
Dag 4, dinsdag: Door kleine dorpjes rijden we naar de monumentale stad Astorga, met onder meer zijn Santa Maria kathedraal. Na de lunch rijden we 6,5 kilometer naar het dorp van steen, Castrillo de los Polvazares. Typische architectuur, karakteristieke, ronde, zware deuren in de huizen en sloten met ornamenten tekenen deze plaats waar wij overnachten.
 
Dag 5, woensdag: Vanaf de grote vlakten rijden we met onze paarden de bergen van Leon in. In de ochtend leggen we 16 kilometer af en genieten we van het zicht op de Picos de Europa. Na de lunch sporen we onze paarden nog eens aan en maken een steil ritje van 6 kilometer naar Foncebadon. Dit is het hoogst gelegen dorp op de berg Irago. Overnachting.
 
Dag 6, donderdag: Deze dag rijden we alleen in de ochtend. Via Cruz de Fierro, waar je een steen kunt achterlaten met je eigen intenties, maken we een afdaling over 19 kilometer. We rijden door de pittoreske heuvels naar het mooie Molinaseca waar we lunchen. Daarna gaan we in de auto naar onze plaats van overnachting, Villafranca dat 30 kilometer verderop ligt.
 
Dag 7, vrijdag: We steken de grens van Galicië over en rijden 17 kilometer langs de rivier Valcarce. De weg leidt ons naar Vega de Valcacel waar we lunchen. In de middag hebben we enkele serieuze beklimmingen te maken. Bergopwaarts rijden we naar O Cobreiro. Dit betekent 12 kilometer paardrijden. Het stenen dorp met adembenemend uitzicht biedt ons onderdak voor de nacht.
 
Dag 8, zaterdag: verzameltransfer naar het vliegveld, of knoop er nog een week aan vast.
 
Week 4: Door bergdorpjes en heuvels naar de Kathedraal
 
Dag 1, zaterdag: Aankomst en verzameltransfer naar vertrekpunt.
 
Dag 2,
zondag: Vanuit het kleine, spectaculaire, stenen dorpje rijden we naar de groene heuvels van Galicië. We leggen 21 kilometer af in het glooiende landschap met kastanjes en eiken. In Tricastela gebruiken we de lunch waarna we nog eens 9 kilometer verder rijden langs de mooie camino. We rijden door het bos en draven over landweggetjes naar Samos. Dit dorp is bekend om zijn 6e eeuwse Benedictijnse klooster.
 
Dag 3, maandag: Na het ontbijt begint onze ochtendrit van 15 kilometer. Het grootste deel rijden we over beton, passeren het stadje Sarria en gaan naar Barbadelo. Na de lunch maken wij ons op voor de 18 kilometer paardrijden die ons naar het middeleeuwse Portomarin brengt. Hier overnachten wij.
 
Dag 4, dinsdag: Heuvelopwaarts gaat het in 16,5 kilometer naar Ligonde waar we tijd hebben voor onze lunch. Hier kunnen we zien hoe zwaar een bedevaart was voor de middeleeuwse pelgrims; Ligonde heeft een goed onderhouden begraafplaats voor pelgrims die werd gebruikt door een nabijgelegen ziekenhuis voor bedevaartgangers. Na de lunch rijden wij 8,5 kilometer door naar Palas de Rei.
 
Dag 5, woensdag: A Coruna ligt 16 kilometer verderop en wij komen daar aan het einde van de ochtend aan. We lunchen hier en stijgen daarna weer op om 14 kilometer heuvelafwaarts te rijden naar Arzua waar we overnachten.
 
Dag 6, donderdag: Door mooie bossen en dorpjes voert onze ochtendrit van 20 kilometer naar O Pino Pedrouzo. Lunchtijd. Na onze pauze rijden we onze laatste 15 kilometer voor we Santiago de Compostella bereiken. We steken de rivier Amenal over en als we bij Monte do Gozo zijn, kunnen we de torens van de kathedraal al zien. In Santiago de Compostella logeren wij niet ver van de kathedraal, in een hotel.
 
Dag 7, vrijdag: Op onze laatste dag van deze tocht rijden we het Obradoiro plein op, het monumentale centrum van Santiago de Compostella. We moeten vroeg op pad om het plein te paard te bereiken, want wij willen er zijn voor de grote groepen pelgrims arriveren. We zullen door het centrum rijden en rijden het plein bij de kathedraal op en af. Na deze bijzondere rit laden we de paarden in de truck en keren zij terug naar hun stal. Wij genieten van Santiago de Compostella.
 
Dag 8, zaterdag: Verzameltransfer naar het vliegveld in Madrid. Wie via Santiago de Compostella naar huis wil vliegen, zorgt voor zijn eigen transport naar dit vliegveld.
 

Vertrekdata Kamertype 7n *  
03/10/2020  - 10/10/2020
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Twin)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  1.890
€  1.770
€  1.770
Boek nu
10/10/2020  - 17/10/2020
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Twin)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  1.890
€  1.770
€  1.770
Boek nu
24/04/2021  - 01/05/2021
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Twin)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  1.924
€  1.794
€  1.794
Boek nu
01/05/2021  - 08/05/2021
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Twin)
1 pers kamer (Single)
€  1.670
€  1.670
€  1.800
Boek nu
08/05/2021  - 15/05/2021
2 pers kamer (Twin)
1 pers kamer (Single)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  1.794
€  1.924
€  1.794
Boek nu
15/05/2021  - 22/05/2021
2 pers kamer (Twin)
1 pers kamer (Single)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  1.794
€  1.924
€  1.794
Boek nu
18/09/2021  - 25/09/2021
1 pers kamer (Single)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Twin)
€  1.924
€  1.794
€  1.794
Boek nu
25/09/2021  - 02/10/2021
1 pers kamer (Single)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Twin)
€  1.800
€  1.670
€  1.670
Boek nu
02/10/2021  - 09/10/2021
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Twin)
1 pers kamer (Single)
€  1.794
€  1.794
€  1.924
Boek nu
09/10/2021  - 16/10/2021
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Twin)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  1.924
€  1.794
€  1.794
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Mogelijk te boeken voor 1 tot 4 weken. Prijs vanaf 2 weken op aanvraag.

Data 2020

In het najaar
Week 1: 19-09 t/m 26-09
Week 2: 26-09 t/m 03-10
Week 3: 03-10 t/m 10-10
Week 4: 10-10 t/m 17-10

Data 2021

In het voorjaar
Week 1: 24-04 t/m 01-05
Week 2: 01-05 t/m 08-05
Week 3: 08-05 t/m 15-05
Week 4: 15-05 t/m 22-05
In het najaar:
Week 1: 18-09 t/m 25-09
Week 2: 25-09 t/m 02-10
Week 3: 02-10 t/m 09-10
Week 4: 09-10 t/m 16-10

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 105 kg
 • Leeftijd:
  Min. 12 jaar en ervaren ruiter, onder begeleiding van een volwassenen
 • Aantal deelnemers:
  Min. 6 ruiters en max. 9 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten, op indeling in een tweepersoonskamer met eigen badkamer.
 • Volpension vanaf diner eerste dag t/m het ontbijt laatste dag, inclusief tafelwijn en water
 • Bagagevervoer in de volgwagen
 • 6 dagen paardrijden
 • Verzameltransfer van en naar luchthaven Madrid (op aankomstdag om 15.00 uur)
 • Engelstalige begeleiding van een gids

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Overige drankjes
 • Afwijkende transfers
 • Fooien
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering