Trektocht van Trujillo naar Guadalupe

vanaf € 1.435 BOEK NU


Wie wil paardrijden en nieuwsgierig is naar het echte Spaanse land, kiest voor de ‘Trujillo-Guadelupe-rit’. Galopperen door de oerbossen van Spanje, over weilanden en langs kurkeiken. Een zeer avontuurlijke trektocht te paard

vanaf € 1.435

Wie wil paardrijden en nieuwsgierig is naar het echte Spaanse land, kiest voor de ‘Trujillo-Guadelupe-rit’. Galopperen door de oerbossen van Spanje, over weilanden en langs kurkeiken. Het gebeurt allemaal tijdens deze geweldige trektocht te paard. De reis van acht dagen waarvan zes in het Engelse veelzijdigheidszadel, laat je kennismaken met het wezenlijke binnenland van Spanje. De paarden die je de omgeving laten zien, zijn Spaanse paarden (PRE) en Hispano-Arabieren.

We gaan stappen door Spaanse dorpjes,  we vergapen ons aan de onvoorstelbaar mooie vergezichten, daar boven op de bergen. We verbazen ons over de dieren die we onderweg zien (let op de aparte vogels in de lucht).

Wie voor dit arrangement kiest, gaat ‘all the way’ Spaans met uitgebreide Spaanse lunches: paella en wijn en koffie en koek. Overnachtingen in een Spaans klooster en in plattelandshotelletjes. Deze trip is doordrenkt van het Spaanse leven. Spreek je geen Spaans? Geen nood. Hoewel deze trip op en top Spaans is, spreekt de gids ook Engels.

Voorbeeld dagprogramma:

Dag 1:
Ontmoeting op Madrid Airport rond 15.00 uur en een verzameltransfer naar het hotel, op zo’n 2,5 uur rijden. Welkomstdiner in het viersterrenhotel en tekst en uitleg over de trektocht en de regio.

Dag 2: Trujillo - Herguijuela - Madronera
Transfer van het hotel naar de paarden die ons een week door het binnenland van Spanje rijden. De eerste rit maken we door de Dehesa, het Mediterraanse bos. Van de Dehesa wordt gezegd dat dit het meest lijkt op de Extremadura van duizenden jaren geleden. Met andere woorden: we maken een rit door oer-Spanje. In dit oude land genieten we wel van een uitgebreide lunch met excellente paella en uistekende wijn. Na de lunch zitten we nog kort in het zadel op weg naar onze volgende accommodatie. Overnachting en diner in een klein hotel. We hebben zo’n 5 uur in het zadel doorgebracht.

Dag 3: Madronera - Zorita
Na het ontbijt vertrekken we via het vee-pad naar Zorita. Met een goede draf en galop in de ochtend door de Dehesa waar vee overal te zien is: lokale koeien, schapen, geiten en Iberische varkens. Diner en overnachting in een landelijk hotel. Tijd in het zadel 5 uur.


Dag 4: Zorita - Logrosan
We zullen een route volgen langs een oude spoorweg, gebouwd in de jaren 20, die als gevolg van de Spaanse burgeroorlog nooit was voltooid. Hier zullen we objecten en gebouwen zien die ons eraan herinneren dat er een spoorlijn zou zijn geweest. Tijdens de rit kunnen we genieten van het uitzicht over het indrukwekkende landschap van Villuercas. Diner en overnachting in een landelijk hote. Tijd in het zadel, 5 uur

Dag 5: Logrosan - Canamero
Na het ontbijt vertrekken we door de wijngaard in Cañamero, beroemd in Spanje voor goede wijnen en olijven tuinen. Hier verandert het landschap in de schoonheid van de bergen van Villuercas, we zien de canyons van de rivier de Ruecas.
Diner en overnachting in een landelijk hotel. Tijd op het zadel 5 uur.

Dag 6: Canamero - Guadalupe
Deze dag is een korte dag van Cañamero naar Guadalupe, we zullen door de Cañada Real gaan. We kunnen genieten van het uitzicht over het indrukwekkende landschap van Villuercas. Op elke dag kunnen we gieren, arenden, azuurblauwe eksters, roodsnavelkuikens, klappen en raven waarnemen.
Villuercas is uitgeroepen tot Geopark (UNESCO, 2011) vanwege zijn culturele en natuurlijke erfgoed en, natuurlijk, de grote geologische waarde van zijn reliëf, met veel interessante en zichtbare geologische elementen. Comfortabele lunch op het platteland, tijd op het zadel 4 uur. Paarden gaan met de vrachtwagen terug naar Trujillo. In de avond is er tijd om het klooster te bezoeken van Guadalupe met vervolgens een diner en oveernachting in het Guadalupe Monastery Hotel.

Dag 7: Guadalupe - Madrid
Ontbijt in het hotel, vertrek om 10.00 uur naar het vliegveld in Madrid waar we om 12.30 zullen arriveren. Zwaaien en tijd voor de terugvlucht.

Vertrekdata Kamertype 6n *  
07/03/2021  - 13/03/2021
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Twin)
2 pers kamer (Double)
1 pers kamer (Single)
€  1.435
€  1.435
€  1.435
€  1.575
Boek nu
04/04/2021  - 10/04/2021
2 pers kamer (Double)
2 pers kamer (Twin)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
1 pers kamer (Single)
€  1.435
€  1.435
€  1.435
€  1.575
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Data 2021

07-03 t/m 13-03
04-04 t/m 10-04

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 90 kg
 • Leeftijd:
  Min. 10 jaar en ervaren ruiter
 • Aantal deelnemers:
  Min. 4 en max. 10 ruiters (3 weken voor vertrek), vanaf 2 ruiters met toeslag mogelijk.

Kleine groep toeslag, ter plaatse betalen
* Bij 2 ruiters € 100 extra p.p
* Bij 3 ruiters € 70 extra p.p

Inclusief

 • 7 dagen / 6 nachten op indeling in tweepers. kamer met eigen badkamer
 • Volpension vanaf eerste dag diner t/m laatste dag het ontbijt, tafelwijn
 • 5 dagen paardrijden, 4 tot 5 uur per dag
 • Engelstalige begeleiding
 • Bagagevervoer in volgwagen
 • Verzameltransfer vanaf de luchthaven Madrid (aankomen voor 14.30 uur, vertrekken na 14.00 uur) bij min. 4 ruiters

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Overige persoonlijke uigaven
 • Overige drankjes
 • Tussendoortjes buiten de maaltijden
 • Verzameltransfer vanaf luchthaven Madrid aankomst voor 14.30 uur, vertrek na 14.00 uur. Bij 2 ruiters € 100 p.p retour en bij 3 ruiters € 66 p.p retour, ter plaatse betalen