De roots van Castilie

Ontdek tijdens deze trektocht voor ervaren ruiters, van een week de spectaculaire landschappen van deze streek en rij in de voetsporen van El Cid, de Spaanse held tijdens de Moorse bezetting.

Spanje
Vanaf € 1937
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

De provincie Castilië is de bakermat van de Castiliaanse cultuur en wordt de roots van Spanje genoemd. Ontdek tijdens deze trektocht van een week de spectaculaire landschappen van deze streek en rij in de voetsporen van El Cid, de Spaanse held tijdens de Moorse bezetting. Een uitstekende trektocht voor de ervaren ruiter die de echte Spaanse cultuur in alle comfort wil ontdekken.

Algemene beschrijving:

Deze begeleide trektocht duurt 8 dagen/7 nachten. De groep bestaat uit zes tot negen personen. De paarden zijn van Spaanse oorsprong of kruisingen met Arabieren. Overnachting is voorzien in comfortabele hotels met badkamers op de kamer. Reserveer deze reis als je een ervaren ruiter bent die de echte Spaanse cultuur in alle comfort wil ontdekken

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Aankomst en verzameltransfer naar Covarubbias. Avondmaal en overnachting in Hotel Nuevo Arlanza of Hotel Rural Chindasvinto.

Dag 2

We verlaten het mooie Covarrubias, geboorteplaats van Fernan Gonzalez, graaf van Castilië en van de Spaanse taal. We rijden naar de Urga Valley, een canyon over de rivier Mataviejas en keren nadien terug naar Covarrubias en nemen het avondmaal in dit historisch stadje. Avondmaal en overnachting in Hotel Nuevo Arlanza of Hotel Rural Chindasvinto.

Dag 3

We volgen de route van El Cid, een Castiliaanse held uit de Middeleeuwen. We steken de Arlanza rivier over en nemen de weg naar Retuerta en Contreras, het stadje van de honderd fonteinen. Uiteindelijk komen we aan in Santa Domingo de Silos, bekend voor zijn romantisch 11de-eeuws klooster, een van de mooiste in Spanje. Avondmaal en overnachting in Hotel Tres Coronas II.

Dag 4

We verlaten Santa Domingo de Silos en rijden door Alto de Peñacoba, Marmolar en Tierra de Pinares (land van de dennenbomen). Daarna gaan we naar Navas del Pinar, gelegen aan de ingang van het Parque Natural del Cañón de Río Lobos. We rijden door een prachtig dennenbos en komen verlaten bergdorpjes tegen. Avondmaal en overnachting in Hotel La Reserva.

Dag 5

We wandelen door de spectaculaire canyon, gevormd door de Río Lobos. De canyon is zestien kilometer lang, de loodrechte wanden zijn niet minder dan indrukwekkend. Overal is er weelderige vegetatie en er zijn ook vele grotten en bronnen en beschermde vogelsoorten. Nadien rijden we verder en komen we aan in San Leonardo de Yagüe, in de provincie Soria. Avondmaal en overnachting in Hotel La Reserva.

Dag 6

Vandaag rijden we door de dennenbossen van Pino Valsain en bereiken we Canicosa de la Sierra en Quintana de la Sierra in de provincie van Burgos. We bezoek de Necrópolis van Revenga, waar we sporen van dinosaurussen zullen zien. Avondmaal en overnachting in Posada Las Mayas of Casa Ramón.

Dag 7

We verlaten stilaan de prachtige bergdorpjes tijdens onze rit naar Laguna Negra, een lagune gevormd in het Kwartair tijdperk. Na de lunch rijden we terug naar Covarrubias, waar ons avontuur begon. Avondmaal en overnachting in Hotel Nuevo Arlanza of Hotel Rural Chindasvinto.

Dag 8

Einde van de trektocht, na het ontbijt verzameltransfer terug naar de luchthaven.

(*) Alle prijzen per persoon
Gewicht

Max. 105 kg

Leeftijd

Min. 12 jaar en ervaren ruiter, onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min. 6 ruiters en max. 9 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Spanje

Spanje is rijk aan mooie natuur en verzekerd je van een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen en valleien, door de bossen of paardrijden over het strand. Spanje te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Zowel de gevorderde beginner als de vergevorderde ruiter vindt hier wel een ruitervakantie die past. Een goede basisconditie is wel belangrijk. Bij paardrijtochten in de bergen kan het wel eens zijn dat je ook naast het paard een stuk moet wandelen.

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten, op indeling in een tweepersoonskamer met eigen badkamer.
 • Volpension vanaf diner eerste dag t/m het ontbijt laatste dag, inclusief tafelwijn en water
 • Bagagevervoer in de volgwagen
 • 6 dagen paardrijden
 • Verzameltransfer van en naar luchthaven Madrid (op aankomstdag om 17.00 uur)
 • Engelstalige begeleiding van een gids

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Overige drankjes
 • Afwijkende privé transfers
 • Fooien
 • Overige persoonlijke uitgaven