Trektocht Kastelen van de Gredos

Deze rustige trektocht te paard gaat pal door het Gredos-gebergte (op Andalusiërs (PRE) of Hispano-Arabieren), met zijn wondermooie natuur en charmante dorpjes. Er wordt gereden in Engelse stijl op veelzijdigheidszadels.

Spanje
Vanaf € 1790
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Paardrijden buiten de betreden paden om kan in het fascinerende binnenland van Spanje. In de Sierra de Gredos bijvoorbeeld, ten zuidwesten van de hoofdstad Madrid, kan je de schitterende vijfdaagse trektocht ‘Kastelen van Gredos’ maken. Je rijdt op goed getrainde en welgemanierde pure Spaanse raspaarden, PRE,en Spaans-Arabische kruisingen door dit ongerepte Spaanse landschap.

Ontdek te paard het platteland van Centraal Spanje
Te paard in westelijke richting door de weidse Sierra de Gredos trekken is een onvergetelijke reis . Op deze tocht volg je de stroom van de rivier Tormes. Elke dag rijd je door een ander soort landschap waar rust is gegarandeerd.

Voor de organisatoren die zelf ook meerijden, is dit hun favoriete tocht. Waarom? Tijdens deze tocht rijd je door onder meer het stadje Barco de Avila. Laat dat nou de geboorteplaats zijn van gids Emilio. Hij houdt intens van deze plaats en kent er elke steen waarover je rijdt. Hij bewaart goede jeugdherinneringen waarin hij met zijn broer op paarden het vee van zijn grootvader dreef.

Over de gehele trektocht genomen rijd je over zeer gevarieerd terrein met verbazingwekkende contrasten. In een week zie je zowel mooie, frisse, lentekleuren als de serene kleuren die de herfst kenmerken. De tocht voert eveneens door middeleeuwse dorpen die bol staan van de historie. Zo kent deze trektocht te paard veel afwisseling.

De gids kent de route uitstekend en laat je alle bezienswaardigheden onderweg graag zien.

Overnachtingen
De onderkomens zijn geselecteerd op hun hoge standaard en goede sfeer. Je logeert in verschillende type accommodaties. De ene nacht kan je in een charmante plattelandsherberg verblijven terwijl je een andere overnachting beleeft in een mooi viersterrenhotel in een stad in Centraal Spanje. Wat de accommodaties gemeen hebben is dat alle kamers zijn voorzien van een eigen badkamer. De kamers zijn zeer schoon en comfortabel. Overal is Wi-Fi gratis te gebruiken. Handdoeken, shampoo en vloeibare zeep zijn eveneens aanwezig. Op sommige adressen zijn er haardrogers op de kamer.
Eenpersoonskamers zijn tegen een meerprijs beschikbaar op aanvraag.
De paarden overnachten altijd in een wei vlakbij de onderkomens, daarop zijn de accommodaties ook uitgekozen.

Eten
Het eten vormt een van de hoogtepunten op deze trektocht. Marmen, mede-organisator en echtgenote van Emilio, verrast je met tapas op onverwachte plekken. Reken op overheerlijke tapas als Serrano-ham, Manchego-kaas, olijven en nootjes.
De uitgebreide lunchpauzes vormen een pure ontspanning. In Spanje is de lunch een sociale aangelegenheid dat ervaar je ook op deze trektocht te paard. Voor de lunch kan er bijvoorbeeld paëlla op tafel komen of Spaanse tortillas. Een barbecue behoort zelfs tot de lunchmogelijkheden. Volgens goed Spaans gebruik volgt na het heerlijke en uitgebreide middageten de siësta. Op het rustige platteland van Spanje is dit een waar genot.
Na de dagtocht wordt het diner rond 21.00 uur geserveerd. Je hebt keuze uit verschillende schotels en maaltijden naar Spaans recept. Het diner gebruik je in je onderkomen. Drankjes bij de maaltijd zijn inbegrepen.
Er kan rekening worden gehouden met dieetwensen als die van tevoren worden doorgegeven.

Supportwagen
Een supportwagen volgt de ruiters gedurende de hele week. Ruiters hebben in elk geval drie keer op een dag toegang tot hun bagage, of wanneer het nodig blijkt, is het ook mogelijk iets uit de bagage te halen. De service tijdens de trektocht is excellent.

Deze trektocht kan in twee mogelijkheden. een verblijf van 8 dagen en 6 dagen paardrijden of een verblijf van 7 dagen met 5 dagen paardrijden.

Voorbeeld dagprogramma

Dag 1:

Madrid – Navarredonda de Gredos Aankomst op de luchthaven van Madrid tegen 15.00 uur, verzameltransfer van ongeveer twee uur naar Navarredonda de Gredos. Onderweg stoppen we kort in de vestingstad Avila om het te bezoeken. Welkomstdiner en overnachting in een hotel in Gredos.

Dag 2:

Navarredonda de Gredos – Navacepeda de Tormes Ongeveer 5 uur rijden: Kennismaking met de paarden. Daarna een korte dag rijden, door de Tormes-vallei. Lunch met excellente paella. Namiddagrit naar Navacepeda. Avondmaal en overnachting in een typisch hotelletje.

Dag 3:

Navacepeda de Tormes – Barco de Avila ongeveer 6 uur rijden: De langste dag met de mooiste uitzichten over het Gredos-gebergte. We rijden omhoog door verlaten herdersdorpjes. Lunch bij Lastra del Cano. In de namiddag dalen we af naar Barco de Avila, waar we genieten van een heel ander, open landschap. Avondmaal en overnachting in hotel Puerta de Gredos.

Dag 4:

Barco de Avila – Hoyorredondo ongeveer 6 uur rijden: We steken de Tormes over bij een Romeinse brug in Barco de Avila en rijden naar de provincie Salamanca, een vlakke en droge streek. Deze regio is heel landelijk, we zien de boeren aan het werk met hun ezeltjes. Lunch bij de Tormes-rivier. In de namiddag is er veel mogelijkheid voor galop. Avondeten en overnachting in een landelijke herberg.

Dag 5:

Hoyorredondo – Bonilla de la Sierra – Navacepedilla del Corneja ongeveer 6 uur rijden: Veel kans voor draf en galop in de voormiddag, door de vlakke vallei van de Corneja Rivier, naar Bonilla de la Sierra. Dat is een belangrijk Middeleeuws stadje met een mooie kerk. Lunch in een privé-tuin met zwembad. We grillen steak uit Avila. In de namiddag rijden we omhoog, de bergen in. Avondmaal en overnachting in hotel Ribera del Comeja.

Dag 6:

Navacepedilla – Navarredonda ongeveer 5 uur rijden: We klimmen naar het hoogste punt van de rit, met adembenemend uitzicht over de vallei van de Alberche en San Martin de la Vega. We steken de rivier over en rijden naar de vallei van de Tormes. Lunch met mooi uitzicht over het Gredos-gebergte. Korte namiddagrit met enkele goede galoppades om de tocht af te sluiten. Avondmaal en overnachting in Gredos.

Dag 7:

Navarredonda de Gredos – Madrid Ontbijt in het hotel, vertrek rond 10u om tegen de middag in de luchthaven van Madrid aan te komen. (tegen 12.00 uur is de aankomst)

(*) Alle prijzen per persoon

Kleine groep toeslag ter plaatse betalen
* Bij 2 ruiters € 100 extra p.p.
* Bij 3 ruiters € 70 extra p.p.
Gewicht:

Max. 90 kg

Leeftijd:

Minimaal 10 jaar en ervaren ruiter

Aantal deelnemers:

Min. 4 en max. 10 ruiters (3 weken voor vertrek), vanaf 2 ruiters met toeslag mogelijk.

Over Spanje

Spanje is rijk aan mooie natuur en verzekerd je van een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen en valleien, door de bossen of paardrijden over het strand. Spanje te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Zowel de gevorderde beginner als de vergevorderde ruiter vindt hier wel een ruitervakantie die past. Een goede basisconditie is wel belangrijk. Bij paardrijtochten in de bergen kan het wel eens zijn dat je ook naast het paard een stuk moet wandelen.

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten of 7 dagen/ 6 nachten op indeling in een 2 pers. kamer
 • Volpension vanaf eerste dag diner t/m laatste dag het ontbijt incl. tafelwijn
 • 5 of 6 dagen paardrijden, 5 tot 6 uur per dag
 • Engelstalige begeleiding
 • Bagagevervoer in volgwagen, max 23kg. p.p.
 • Verzameltransfer vanaf luchthaven Madrid aankomen voor 14.30 uur, vertrekken na 14.00 uur

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Overige drankjes
 • Tussendoortjes buiten de maaltijden
 • Reis/-annuleringsverzekering