Trektocht te paard in het land van de Conquistadores - Geopark

De Extremadura is een fantastisch mooi bewaarde regio, in het midden van het Iberisch schiereiland. ’t Is één van de beste gebieden in Europa om wilde dieren te spotten en vogels te kijken, of te genieten van de mooie natuur.

Spanje
Vanaf € 0
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Trujillo is een Spaanse stad, in de provincie Cáceres, in de Extremadura. Hier werden Francisco Pizarro en zijn broers geboren, de veroveraars van Peru, en ook Francisco de Orellana die als eerste de Amazonerivier afvaarde. In het land van deze ‘Conquistadors’, vol herinneringen, monumenten en natuur, speelt deze trektocht zich af.

Er wordt gereden met Spaanse paarden (PRE) en Hispano-Arabieren. De paarden zijn goed opgeleid en getraind voor dit soort werk. De zadels zijn gewone Engelse veelzijdigheidszadels met een schapenvachtje. Gemiddeld wordt er zo’n 6 uur per dag gereden, door Mediterrane bossen, en weilanden vol wilde bloemen, die ook een thuis bieden aan veel vogels. De gids spreekt Engels en Spaans.

Overnachten gebeurt meestal in landelijke hotels en er worden typisch Spaanse maaltijden geserveerd. Vegetarische maaltijden zijn mogelijk op aanvraag.

De Extremadura heeft een continentaal klimaat, met koele winters en hete, droge zomers. Heel het jaar door geniet de Extremadura van veel zonneschijn! De Extremadura is een fantastisch mooi bewaarde regio, in het midden van het Iberisch schiereiland. ’t Is één van de beste gebieden in Europa om wilde dieren te spotten en vogels te kijken, of te genieten van de mooie natuur en omgeving. De Extremadura is een opeenvolging van verschillende habitatten op een relatief kleine oppervlakte: ideaal voor een afwisselende vakantie.

Voorbeeld dagprogramma

Dag 1:

Madrid – Trujillo Aankomst tegen 14.30 uur met een verzameltransfer van de luchthaven van Madrid naar Trujillo. Deze rit duurt ongeveer 2,5 uur. Kort bezoek aan de stad en welkomstdiner, met uitleg over de tocht en de regio.

Dag 2:

Trujillo – Herguijuela - Garciaz ongeveer 5 uur in het zadel. We maken kennis met onze paarden en vertrekken door de Dehesa, een Mediterraan bos. Deze vegetatie was enkele duizenden jaren geleden waarschijnlijk overal in Extremadura te vinden. Lunch onderweg, op het menu staat paella. Korte namiddagrit naar Garciaz waar de paarden overnachten. Wij overnachting en diner in een klein hotel vlakbij de paarden.

Dag 3:

Garciaz – Berzocana ongeveer 6 uur in het zadel. Mooie uitzichten over de Mediterrane bossen, waarin de eikenbomen (ook kurkeik) welig tieren. Lunch onderweg. Na de middag steken we de Villuercas-bergen over. Diner en overnachting in een landelijk hotel.

Dag 4:

Berzocana – Logrosan ongeveer 6 uur in het zadel. We hebben vandaag een prachtig uitzicht over het indrukwekkende landschap van Villuercas. We zien arenden, gieren, eksters, raven enzovoorts. UNESCO verklaarde Villuercas in 2011 een Geopark, omwille van zijn culturele en natuurlijk erfgoed en de grote geologische waarde van het gebied. Dit is een heel landelijke regio. We lunchen weer in het veld. Na de middag gaat het tempo omhoog, met goede galoppades. Diner en overnachting in een landelijk hotel.

Dag 5:

Logrosan – Zorita ongeveer 6 uur in het zadel. In draf en galop door de Dehesa. Overal zien we vee: koeien, schapen, geiten en Iberische varkens, die nog op de traditionele manier worden gehouden. Na de middag galopperen we weer flink door. Diner en overnachting in een landelijk hotel.

Dag 6:

Zorita – Trujillo Met veel draf en galop keren we terug naar het beginpunt van onze tocht. Onze laatste nacht spenderen we in hetzelfde hotel als de eerste.

Dag 7:

Trujillo – Madrid Na het ontbijt vertrekken we rond 10 uur naar de luchthaven. Voorziene aankomst op de luchthaven: 12u30.

(*) Alle prijzen per persoon

Kleine groep toeslag ter plaatse betalen
* Bij 2 ruiters € 100 extra p.p.
* Bij 3 ruiters € 70 extra p.p.
Gewicht:

Max. 90 kg

Leeftijd:

Minimaal 10 jaar en ervaren ruiter, onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers:

Min. 4 ruiters en max. 10 ruiters (3 weken voor vertrek), tot 4 ruiters tegen toeslag mogelijk

Over Spanje

Spanje is rijk aan mooie natuur en verzekerd je van een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen en valleien, door de bossen of paardrijden over het strand. Spanje te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Zowel de gevorderde beginner als de vergevorderde ruiter vindt hier wel een ruitervakantie die past. Een goede basisconditie is wel belangrijk. Bij paardrijtochten in de bergen kan het wel eens zijn dat je ook naast het paard een stuk moet wandelen.

Inclusief

 • 7 dagen, 6 nachten op indeling in een tweepersoonskamer met eigen badkamer
 • Volpension vanaf eerste dag diner t/m laatste dag het ontbijt, tafelwijn,
 • 5 dagen paardrijden, 5 tot 6 uur per dag
 • Engelstalige begeleiding
 • Bagagevervoer in volgwagen (max. gewicht van 23kg)
 • Verzameltransfer vanaf de luchthaven Madrid (aankomen voor 14.30 uur, vertrekken na 14.00 uur)

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Overige drankjes
 • Tussendoortjes buiten de maaltijden
 • Reis/-annuleringsverzekering