Trektocht van Trujillo naar Guadalupe

Wie wil paardrijden en nieuwsgierig is naar het echte Spaanse land, kiest voor de ‘Trujillo-Guadelupe-rit’. Galopperen door de oerbossen van Spanje, over weilanden en langs kurkeiken. Een zeer avontuurlijke trektocht te paard.

Spanje
Vanaf € 0
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Een vijfdaagse pelgrimstocht te paard voert je vanuit centraal Spanje in oostelijke richting naar de stad Guadalupe. Onderweg rijd je door een Unesco natuurpark, authentieke dorpjes en de bijzondere landschappen van de Extremadura. Historische cultuur neemt een bijzondere plaats in dit arrangement. Je rijdt op een PRE paard of een Spaans-Arabische kruising. Alle paarden zijn goed getraind en vriendelijk van aard. Je rijdt met Engelse zadels.

Paardrijden in indrukwekkende Spaanse Extremdaura
Deze trektocht te paard voert je door de spectaculaire landschappen van de streek Extremadura. Je rijdt door eikenbossen met steeneiken en kurkeiken, door kleine plattelandsdorpen en over uitgestrekte velden die in Spanje ‘dehesa’s ‘worden genoemd. Dehesa’s zijn zeer kenmerkend voor de Extremadura. Behalve met de natuur maak je tijdens deze trektocht kennis met de lange en indrukwekkende historie van deze streek.

Tijdens de trektocht bezoek je bijvoorbeeld authentieke bergdorpen in de regio zoals Berzocana, Cañamero en Logrosan. De stad Trujilo die je aan het begin van de trektocht leert kennen, herbergt eveneens een lange historie. Die is terug te zien in de gevarieerde cultuur in de stad. Zo zijn er nog overblijfselen uit de Romeinse tijd, waarin de stad de naam Turgallium had.

Kasteel uit de 10e eeuw
Op het hoogste punt van deze stad staat het kasteel uit de 10e eeuw. Dit is gebouwd door de Arabieren die hier ook een lange geschiedenis hebben liggen. In het belangrijkste gebied van de stad staan prachtige paleizen die de Spaanse conquistadores in de 16e eeuw bouwden.

Op de daken van de paleizen en van de kerken bouwen zwaluwen, arenden en ooievaars hun nesten. Je zult ze in de lucht zien rondcirkelen. Deze plaats was eveneens de geboorteplaats van Francisco Pizarro en zijn broers die Peru veroverden. Ook kwam Francisco de Orellana in deze plaats ter wereld. Hij was de eerste Europeaan die de gehele Amazone rivier afvoer.

Klooster van Guadalupe
De tocht eindigt in de stad Guadalupe, opgenomen op de Unesco Wereld Erfgoedlijst. In deze historische stad staan traditionele huizen aan straten met kasseien en je vindt er waardevolle monumenten.
Het indrukwekkende klooster van Guadalupe uit de 14e eeuw is een voorbeeld van een waardevol monument in de streek.

Overnachtingen
De accommodaties variëren van charmante plattelandshotelletjes tot een schitterend viersterrenhotel in Trujillo. In Guadalupe overnacht je op een zeer speciale plaats: Het indrukwekkende kloostercomplex vormt hier het hotel. Je dineert hier in het sfeervolle gotische klooster.

In alle onderkomens zijn de kamers voorzien van eigen sanitair. Handdoeken, vloeibare zeep en shampoo zijn aanwezig en de Wi-Fi is in alle accommodaties gratis te gebruiken. De kamers zijn zeer schoon en comfortabel.

Eten
Het eten heeft op deze trektocht speciale aandacht. Tijdens de tapas-pauzes op onverwachte plaatsen worden zalige tapas gebracht met de supportwagen. De lunch is bijzonder smaakvol en uitgebreid en wordt ook met de supportwagen door mede-organisator Mamen naar de lunchplaatsen gebracht. Je kunt paëlla verwachten, een barbecue met Iberisch varkensvlees of zachte kaas uit de Extremadura. Na de lunch volgt de siësta waarna je verder rijdt naar de volgende bestemming.

Het diner gebruik je in de hotels waar je overnacht en wordt rond 21.00 uur geserveerd. Je kunt kiezen uit verschillende Spaanse schotels en gangen en de drankjes – wijn, bier, fris, water - bij de maaltijd zijn inclusief. Dieetwensen worden graag van tevoren ontvangen zodat daar rekening mee kan worden gehouden.
De supportwagen vervoert eveneens de bagage van hotel naar hotel.

Voorbeeld dagprogramma

Dag 1:

Ontmoeting op Madrid Airport rond 15.00 uur en een verzameltransfer naar het hotel, op zo’n 2,5 uur rijden. Welkomstdiner in het viersterrenhotel en tekst en uitleg over de trektocht en de regio.

Dag 2:

Trujillo - Herguijuela - Madronera Transfer van het hotel naar de paarden die ons een week door het binnenland van Spanje rijden. De eerste rit maken we door de Dehesa, het Mediterraanse bos. Van de Dehesa wordt gezegd dat dit het meest lijkt op de Extremadura van duizenden jaren geleden. Met andere woorden: we maken een rit door oer-Spanje. In dit oude land genieten we wel van een uitgebreide lunch met excellente paella en uistekende wijn. Na de lunch zitten we nog kort in het zadel op weg naar onze volgende accommodatie. Overnachting en diner in een klein hotel. We hebben zo’n 5 uur in het zadel doorgebracht.

Dag 3:

Madronera - Zorita Na het ontbijt vertrekken we via het vee-pad naar Zorita. Met een goede draf en galop in de ochtend door de Dehesa waar vee overal te zien is: lokale koeien, schapen, geiten en Iberische varkens. Diner en overnachting in een landelijk hotel. Tijd in het zadel 5 uur.

Dag 4:

Zorita - Logrosan We zullen een route volgen langs een oude spoorweg, gebouwd in de jaren 20, die als gevolg van de Spaanse burgeroorlog nooit was voltooid. Hier zullen we objecten en gebouwen zien die ons eraan herinneren dat er een spoorlijn zou zijn geweest. Tijdens de rit kunnen we genieten van het uitzicht over het indrukwekkende landschap van Villuercas. Diner en overnachting in een landelijk hote. Tijd in het zadel 5 uur.

Dag 5:

Logrosan - Canamero Na het ontbijt vertrekken we door de wijngaard in Cañamero, beroemd in Spanje voor goede wijnen en olijven tuinen. Hier verandert het landschap in de schoonheid van de bergen van Villuercas, we zien de canyons van de rivier de Ruecas. Diner en overnachting in een landelijk hotel. Tijd op het zadel 5 uur.

Dag 6:

Canamero - Guadalupe Deze dag is een korte dag van Cañamero naar Guadalupe, we zullen door de Cañada Real gaan. We kunnen genieten van het uitzicht over het indrukwekkende landschap van Villuercas. Op elke dag kunnen we gieren, arenden, azuurblauwe eksters, roodsnavelkuikens, klappen en raven waarnemen. Villuercas is uitgeroepen tot Geopark (UNESCO, 2011) vanwege zijn culturele en natuurlijke erfgoed en, natuurlijk, de grote geologische waarde van zijn reliëf, met veel interessante en zichtbare geologische elementen. Comfortabele lunch op het platteland, tijd op het zadel 4 uur. Paarden gaan met de vrachtwagen terug naar Trujillo. In de avond is er tijd om het klooster te bezoeken van Guadalupe met vervolgens een diner en oveernachting in het Guadalupe Monastery Hotel.

Dag 7:

Guadalupe - Madrid Ontbijt in het hotel, vertrek om 10.00 uur naar het vliegveld in Madrid waar we om 12.30 zullen arriveren. Zwaaien en tijd voor de terugvlucht.

(*) Alle prijzen per persoon

Kleine groep toeslag, ter plaatse betalen
* Bij 2 ruiters € 100 extra p.p.
* Bij 3 ruiters € 70 extra p.p.
Gewicht:

Max. 90 kg

Leeftijd:

Minimaal 10 jaar en ervaren ruiter

Aantal deelnemers:

Min. 4 en max. 10 ruiters (3 weken voor vertrek), vanaf 2 ruiters met toeslag mogelijk.

Over Spanje

Spanje is rijk aan mooie natuur en verzekerd je van een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen en valleien, door de bossen of paardrijden over het strand. Spanje te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Zowel de gevorderde beginner als de vergevorderde ruiter vindt hier wel een ruitervakantie die past. Een goede basisconditie is wel belangrijk. Bij paardrijtochten in de bergen kan het wel eens zijn dat je ook naast het paard een stuk moet wandelen.

Inclusief

 • 7 dagen / 6 nachten op indeling in tweepers. kamer met eigen badkamer
 • Volpension vanaf eerste dag diner t/m laatste dag het ontbijt, tafelwijn
 • 5 dagen paardrijden, 4 tot 5 uur per dag
 • Engelstalige begeleiding
 • Bagagevervoer in volgwagen, max. 23 kg p.p.
 • Verzameltransfer vanaf de luchthaven Madrid (aankomen voor 14.30 uur, vertrekken na 14.00 uur)

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Overige drankjes
 • Tussendoortjes buiten de maaltijden
 • Reis-/annuleringsverzekering