Snelle Dalyan-trektocht te paard aan de kust van Turkije

Voor paardenliefhebbers die ook van de Middellandse Zee houden is deze Dalyan-trektocht aan de zuidkust van Turkije ideaal. Op goed getrainde endurance paarden maakt je een snelle tocht van een week langs de azuurblauwe zee

Turkije
Vanaf € 2500
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Voor paardenliefhebbers die ook van de Middellandse Zee houden is deze Dalyan-trektocht aan de zuidkust van Turkije ideaal. Op goed getrainde, voorwaarste Arabisch en – kruisingen (endurance paarden) maakt je een snelle tocht van een week langs de azuurblauwe zee en door afwisselende landschappen. Er wordt met lichte zadels gereden, sommige zijn door de organisator zelf gemaakt.

Paardrijden in Turkse kustlandschappen
Deze lineaire trektocht te paard is perfect voor ruiters die van zee, buitenlucht en tentovernachtingen houden. De route loopt langs de mediterrane kust en rond het mysterieuze meer van Koycegiz.
Onderweg geniet je van het kustlandschap, en landinwaarts van de lieflijke beekjes, geurende bossen, uitgestrekte bergen en magische meren. Er is gelegenheid om in bronnen, een meer en in zee te zwemmen. Soms doet de mogelijkheid zich voor met je paard te zwemmen. Je ziet de Gocek eilanden en galoppeert over lange zandpaden. Je bezoekt de historische plaats Kaunos (voor 6 euro heb je toegang) en je geniet van een kanalensysteem rond de lagune van Dalyan.

Deze trektocht die in een hoog ritme wordt gereden, biedt buitengewoon veel afwisseling.

Overnachtingen
Je overnacht drie maal in hotels/pensions: de eerste en de laatste nacht en eenmaal tijdens de trektocht. De hotels beschikken over internetverbinding en een wasserette.
De overige nachten slaap je in een tenten die door het team van begeleiding worden opgezet. Aan het einde van de rit kom je telkens aan op een andere locatie. Je treft het kamp steevast aan op een mooie plek middenin de natuur aan de kust of in het bos.

Op het kamp is altijd een grote gemeenschappelijke tent opgezet zoals nomadenfamilies die ook kennen. Hierin vind je de eettafels en stoelen. Soms eet je ook buiten bij het kampvuur. Je overnacht in tweepersoons tipi’s met eenpersoonsmatrassen.

Bij elk tentenkamp vind je toiletten, een douchetent met een emmer en een gasbrander om het water mee te verwarmen.

Bagage
Het assistentieteam vervoert ook de bagage. Van deelnemers wordt gevraagd hun bagage – advies: neem liever een paar lichtere tassen mee in plaats van een zware koffer - zelf in de trailer te plaatsen voor vervoer. Ook wordt van iedere deelnemer verwacht dat hij zijn paard zelf verzorgt, voert en (af-)zadelt.

Ruiters
Vereist rijniveau: zelfverzekerde halfgevorderde en gevorderde ruiters. Max. gewicht: 85 kilo. Ruiters moeten in goede conditie verkeren. Omdat er in de omgeving veel bijen vliegen, neemt de organisatie helaas geen mensen mee met een bijenallergie.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Vanaf het vliegveld krijg je een transfer naar het hotel. Diner met de gids en de groep ruiters die het gezelschap voor de komende week vormt.

Dag 2

Transfer naar het vertrekpunt en kennismaking met de paarden. Vandaag raak je ook vertrouwd met het tuig waarmee je rijdt. Tijdens deze eerste etappe van de trektocht leren je paard en jij elkaar kennen en je merkt hoe het paard in alle gangen zit. Er wordt gereden in stap, endurance-galop en draf. De tocht voert onder meer langs oranje fruitgaarden en olijfgaarden. Je steekt de rivier Dogusbelen over waarna het tijd is om te lunchen. ’s Middags rijd je door een compleet andere omgeving van bos, je galoppeert over lange bergpaden en kijkt uit op het meer van Koyceyiz. Aan het einde van de rit kom je aan bij het tentenkamp op hoogte in de wilde natuur.

Dag 3

Na het ontbijt is het tijd om de paarden te zadelen en aan de afdaling door het bos te beginnen. Tijdens de tocht heb je geweldig zicht op het meer en de dorpjes. Je rijdt naar de warmwaterbronnen van Sultamiye waar je een traditionele lunch krijgt. Het is mogelijk een duik in de bronnen en in het meer te nemen. “s Middags maak je een snelle rit waarop je uitkijkt op de lagune van Dalyan. Dit is een van de meest bewonderenswaardige panorama’s langs de Turkse kust. Door de olijfgaarden en over rustige paden zakken we verder af naar het kamp aan zee. Fijn zandstrand en zicht op het Iztuzu strand vallen je hier ten deel. Een schitterende plaats om vakantiefoto’s te maken!

Dag 4

In de ochtenduurtjes rijd je langs de lagune. Vervolgens galoppeer je paden die bedekt zijn met zachte dennennaalden. Je komt aan bij de oude plaats Kaunos. Om binnen te komen betaal je 6 euro entree. De paarden hebben deze middag vrijaf. Je gebruikt de lunch in het charmante stadje Dalyan waar een heerlijk visgerecht wordt geserveerd. De middag wordt gewijd aan een cruise door de mooie watergangetjes van de lagune. Overnachting in een pension in Dalyan.

Dag 5

Per boot gaan we naar de paarden. Zij gaan op een vlot om de rivier over te komen en dan ga je weer te paard. Je rijdt snel weg van de stad en rijdt door oranje en paarse gaarden. De tocht voert door een diepe bergkloof van zandsteen. Op een oud ezelpad rijd je naar een plateau waar je uitgebreid kunt galopperen. Als het mooie dorp Gokbel is gepasseerd, leidt de weg je naar het Iztuzu strand. Daar is het tijd voor de lunch. Je kunt zwemmen en een opvangcentrum/hersteloord voor Caretta schildpadden bezoeken. Daarna gaat de tocht te paard verder. Je rijdt door een doolhof van oleanders naar het volgende tentenkamp toe.

Dag 6

De etappe van vandaag gaat naar het toeristische dorp Sarigerme. Daarvoor rijd je door een bos vol verschillende bomensoorten. Dan kom je aan op een 5 kilometer lang strand. We waden door de rivier Dalaman. Als het water hoog staat, zal je over de brug gaan die verder stroomopwaarts ligt. Dit verlengt de tocht met twee uur. Picknick op het strand met de mogelijkheid te zwemmen. ’s Middags loop je met je paard aan de hand over een steil pad langs zoetgeurende bomen en kruiden als tijm en mint. Een adembenemend uitzocht wacht op je aan de top. We galopperen door olijfgaarden en verlaten velden. Je rijdt langs een Romeins waterreservoir naar het nieuwe tentenkamp. Je kijkt uit op de Gocek eilanden.

Dag 7

Een lange ochtend met een snelle rit over bospaden met zicht op de baai van Gocek. Bij een steil pad stijg je af om je paard enkele minuten te leiden. Als je weer in het zadel zit word je getrakteerd op fantastische panorama’s. Lange galoppades brengen je naar Gocek haven die beroemd is om de talloze jachten die er liggen. De trektocht te paard zit erop!

Dag 8

Na het ontbijt is het alweer tijd voor vertrek naar het vliegveld. NB: Deze tocht kan ook in omgekeerde volgorde worden gereden, dit is afhankelijk van welke week je boekt.

(*) Alle prijzen per persoon
Gewicht

Strikt max. 85 kg met kleren aan !

Leeftijd

Min. 12 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min. 4 ruiters en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Turkije

Turkijke is een land met een gevarieerd landschap. Rotsen in de vorm van puntmutsen, ondergrondse steden en mysterieuze schuilkerkjes. Hoge bergen, meren en rivieren, zandstranden, je komt het allemaal tegen op een van onze avontuurlijke trektocht te paard.

Er wordt voornamelijk gereden met arabische paarden en berberpaarden. Dit zijn sterke paarden, met een groot uithoudingsvermogen. Ze zijn het gewend om trektochten te maken en zijn tredzeker op het heuvelachtige terrein. Er wordt gereden met Engelse zadels of met traditionele Kirgizische zadels. Die hebben geen dikke vulling zoals Engelse zadels, maar ze worden aangevuld met een schapenvacht en dikke zadeldekens. De zadels hebben zadeltassen om alles mee te nemen wat je tijdens de dag nodig hebt.

Inclusief

  • 8 dagen / 7 nachten waarvan 3 dagen in guesthouse/hotel en 4 nachten in tent
  • Op basis van volpension van eerste dag het diner t/m laatste dag het ontbijt, drankjes als thee, koffie en water
  • Engelstalige begeleiding
  • 6 dagen paardrijden, 5 tot 6 uur per dag. 20 a 35 km p.d
  • Bagage in volgwagen
  • Verzameltransfer vanaf luchthaven Dalaman mogelijk tussen 08.00 uur en 18.30 uur

Exclusief

  • Heen- en terugreis
  • Overige drankjes als wijn en drankjes in cafe’s, bars en in de pensions
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Reisverzekering