Onze ruitervakanties in Zuid-Afrika

Ooit gedacht aan een paardrijvakantie ook wel een safari te paard in Zuid-Afrika?
Wellicht ieders droom van een safari in Afrika te paard: de Big Five te paard! Leeuw, olifant, buffel, neushoorn en luipaard. Een echte avontuurlijke ruitervakantie die Trailfinders voor je kan waarmaken. Voor zowel de beginnende ruiter als de gevorderde ruiter hebben we mogelijkheden voor een safari te paard. Een unieke ervaring die je kunt beleven en een droom die je kunt laten uitkomen! We bieden hier ruitervakanties op maat! Ontdek hieronder onze paardrijvakanties in Zuid-Afrika.

Lees meer
Wat mag je verwachten van onze ruitervakanties in Zuid-Afrika?

Paardrijden in Zui-Afrika heeft heel veel te bieden. Rijden in een Natuurreservaat met authentieke steile rotswanden en een zeer gevarieerd landschap met natuurlijke waterbronnen en uitdagende paden om te paard te beklimmen en af te dalen. Het is mogelijk de Big Five te paard te spotten: Leeuw, olifant, buffel, neushoorn en luipaard. Het aantal olifanten in Afrika gaat nog steeds achteruit. Verschillende nationale parken en privé natuurreservaten hebben zich ten doel gesteld om de olifant te beschermen in zijn natuurlijke omgeving. Een privé natuurreservaat legt de nadruk op de olifanten, maar we zien ook o.a. krokodillen, neushoorns, leeuwen, giraffen, zebra’s , blauwe wildebeest, gemsbokken, elanden en talloze vogels. Leeuwen en luipaarden worden om veiligheidsredenen nooit van dichtbij te paard opgezocht, deze dieren kun je zien tijdens een game drive in een landrover.

Afhankelijk van het gekozen arrangement kun je deelnemen als beginnende ruiter of zeer ervaren ruiter. Wel is het belangrijk dat je beschikt over een goede basisconditie.

De gids kent de omgeving door en door en weet precies waar je op welke momenten het beste kunt rijden om er alles uit te halen wat erin zit.
De paarden zijn verschillende soorten kruisingen en worden op het niveau van de ruiter toebedeeld. De paarden zijn de trots en vreugde van de organisatie. Ze worden gezadeld met Engelse of veelzijdigheidszadels.

Deze Afrika-ervaring is met andere woorden mogelijk voor iedereen!

Wil je meer informatie over een van deze ruitervakanties in Zuid-Afrika bel of mail ons en we helpen je verder.

Neem contact op