Mountaintrail: Paardrijden door ongerept Noord-Zweden

Tijdens deze trektocht rijd je door moerasgebied, door bossen en over bergen. Het tempo waarin hangt af van het terrein. Natuurlijk zal je alle gangen van je paard ervaren.

Zweden
Vanaf € 939
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Mountaintrail: Paardrijden door ongerept Noord-Zweden

Tijdens deze trektocht rijd je door moerasgebied, door bossen en over bergen. Het tempo waarin hangt af van het terrein. Natuurlijk zal je alle gangen van je paard ervaren. De Engelssprekende gids zorgt ervoor dat iedereen een voor hem geschikt paard krijgt. Wanneer het terrein erom vraagt, stijg je af en loop je delen naast je paard.

Elke dag leg je tussen de 10 en 25 kilometer af. Onderweg kampeer je in de vrije natuur, in een lávvu. Dat is de benaming voor de tent van de Sami, het oorspronkelijke volk uit dit gebied. Je helpt zelf mee deze tent van de Sami op te zetten. Een paard draagt alle proviand mee. De vis en het rendiervlees dat je boven het vuur zult bereiden, zit in zijn zadeltassen.

De eerste en de laatste nacht logeer je in een comfortabele kamer op de boerderij waar de reis begint en eindigt. De tweede en de derde nacht kampeer je in een lávvu. Maar als het weer zich zo gedraagt dat kamperen niet mogelijk is, wordt de route aangepast en slaap je in een berghut.

Voorbeeldprogramma:

Dag 1

Aankomst en verzameltransfer naar de boerderij waar je de andere ruiters leert kennen. Diner en overnachting.

Dag 2

Je krijgt een paard toebedeeld dat bij je past. De trektocht kan beginnen. Deze eerste dag rijd door het bos, door moerasgebied en omhoog de berg op. Je rijdt ten zuiden van de Kalix waar in de middag het kampement wordt opgezet.

Dag 3

Na het ontbijt volgt een rit over de berg waar je op een bepaald moment op een punt aankomt van waar je een fantastisch uitzicht hebt. Hier zal je met eigen ogen zien hoe wonderlijk het landschap van het noorden van Zweden is.

Dag 4

Dit is de derde dag van de trektocht die naar het beginpunt van de trektocht voert. Je geniet van een dag draven, tolten en galopperen in een omgeving die je heerlijk op je kunt laten inwerken. De tocht eindigt op de plaats waar de paarden hun thuis hebben. De ruiters krijgen een transfer per auto naar de boerderij. Hier wordt gegeten en volgt de overnachting.

Dag 5

Ontbijt en verzameltransfer naar de luchthaven, waar het alweer tijd is voor het afscheid van elkaar.

Op sommige trektochten voert de rit op de tweede dag van de trektocht (dag 3 in het programma) naar het westen, richting Ratekjokk. De overnachting is dan in een hut. De derde en laatste dag paardrijden zal dan een dagtocht worden of een rit naar Ratekjokk, waar de paarden blijven. De groep keert op deze vierde dag in het programma per boot terug over de Kalix. Aan de andere kant van de rivier staat een auto klaar voor het transport naar de boerderij. Daar wordt samen gegeten. De volgende ochtend volgt na het ontbijt de transfer naar het vliegveld.

(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op de originele Zweedse kronen 2024 SEK 10 800 p.p
Gewicht

Max. 90 kg.

Leeftijd

Min. 12 jaar met ervaring, onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min. 2 ruiters en max. 10 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Zweden

Zweden is een land met ruige natuur, die je tijdens een trektocht op IJslandse paarden of in een standplaatsvakantie kunt ontdekken. Het bezorgd je gegarandeerd een avontuurlijke vakantie te paard. Ook niet-ruiters hebben hier vele mogelijkheden zoals ijsvissen, sleeën met rendieren of poolhonden, overnachten in een ijshotel, het noorderlicht gaan bekijken.

Inclusief

  • 5 dagen / 4 nachten in eenvoudige boerderijen of teepee tent
  • Op basis van volpension vanaf diner dag 1 t/m ontbijt dag 5
  • 3 dagen paardrijden tussen 15 en 25 km per dag
  • Engelstalige gids
  • Bagagevervoer in zadeltassen en pakpaard
  • Verzameltransfer luchthaven Kiruna

Exclusief

  • Heen- en terugreis (vlucht naar Kiruna)
  • Drankjes
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Reisverzekering