Legendarische paardijtrektocht door het Andesgebergte


Herbeleef een van de meest indrukwekkende prestaties in de geschiedenis van de mensheid. Doorkruis het Andesgebergte te paard. Het wordt waarschijnlijk de meest indrukwekkende paardrijtocht van je leven…

Gevorderde beginner

Gevorderde ruiter

Zeer gevorderde ruiter

vanaf € 3.206

Herbeleef een van de meest indrukwekkende prestaties in de geschiedenis van de mensheid. Doorkruis het Andesgebergte te paard op precies dezelfde plek waar San Martín en zijn “leger van de Andes” dit ook deden in 1817 om de Chileense inwoners te bevrijden van de Europese overheersers. Ideaal voor liefhebbers van natuur en geschiedenis. Ervaar de enorme uitdagingen die de Vaders van de Onafhankelijkheid moesten overwinnen. Neem deel aan deze mythische reis die je zal aantrekken als een magneet. Het wordt waarschijnlijk de meest indrukwekkende paardrijtocht van je leven…


De woestijn van het Andesgebergte wordt geflankeerd door de hoogste bergen in Amerika, de Aconcagua en de Mercedario. Het is op deze onbewoonde plekken, die je alleen te paard kan bereiken, dat enorme kuddes guanaco’s vrij kunnen rondtrekken en je de nesten van de Andes-condor kan ontdekken. Alleen op een unieke locatie zoals deze, kan je genieten van het bijzondere voorrecht, om deze dieren rustig te bekijken. En als de avond valt, bestrijken de sterren van het zuidelijk halfrond de hemel. Kom tot rust in het kamp terwijl het kampvuur de duisternis vult en je kan genieten van een kopje koffie, thee of mate. 
Pas als je de overkant van het Andesgebergte hebt bereikt, zal je de exacte waarde van de woorden kunnen begrijpen van San Martín: “… en voor het leger van de Andes geldt de eeuwige glorie om te kunnen zeggen: in 24 dagen hebben we de campagne gedaan, we doorkruisten de hoogste bergen van de planeet, we beëindigden de tirannie en we gaven de vrijheid aan Chili.” Getekend door José de San Martin, 22 februari 1817, Santiago (Chili).

Optionele dagen:

 - Breng een bezoek aan het bruisende Buenos Aires en ontdek haar iconen zoals de tango, de Plaza de Mayo, het balkon van Casa Rosada en Eva Peron. Er is geen lunch voorzien, maar ’s avonds voorzien we een tangoshow met een diner én een tangoles! Na deze drukke dag kan je lekker ontspannen in een lokaal hotel.
- Ga raften op de beste locatie van de regio, nl. de Mendoza rivier. Geniet van een prachtige omgeving in combinatie met de indrukwekkende stroomversnellingen. Je kan er kiezen voor een moeilijkheidsgraad die het beste bij jou past, zodat je avontuur en veiligheid optimaal kan combineren.
- Beklim een natuurlijke muur die diep in het Andesgebergte is gevestigd. Voordat we starten zal de instructeur ons voorzien van alle benodigde informatie. Het is dan ook niet nodig om ervaring of kennis te hebben van deze sport om deel te kunnen nemen aan de activiteit.
- Maak een spectaculaire trekking tocht naar Cerro de la Cruz op een hoogte van 6.900 ft. Deze tocht is van een gemiddelde moeilijkheidsgraad waardoor deze in principe voor iedereen toegankelijk is. Deze activiteit wordt in het bijzonder aangeraden voor jonge mensen die dol zijn op de natuur en verzot zijn op prachtige berglandschappen.

Dagprogramma paardrijtrektocht:
Hierna volgt een voorbeeld dagprogramma voor een tocht van 9 dagen (7 dagen te paard). Er kunnen ook steeds reizen op maat worden aangeboden. Informeer vrijblijvend naar de tarieven.


Voorbeeldprogramma:

Dag 1 
Aankomst in Santiago de Chile (Chili) met verzameltransfer naar de stad Los Andes omstreeks het middaguur (lokale tijd). De rest van de dag hebben we vrijaf. We overnachten in een hotel en genieten van een welkomstdiner met onze gidsen en de andere deelnemers van de groep.

Dag 2 
Vandaag stappen we in het zadel. Eerst worden we met een minibus vanuit Los Andes naar Los Patos gebracht. We rijden dan langs de beroemde route die San Martín destijds ook heeft genomen op zijn tocht naar Santiago. We rijden door de Aconcagua vallei en de Putaendo vallei, waarbij we de exacte plek zullen zien waar op 12 februari 1817 de strijd van Chacabuco plaatsvond. In Los Patos staan de Chileense paarden en cowboys op ons te wachten. De nodige formaliteiten zullen in orde worden gebracht om deze onbewaakte grensovergang te kunnen passeren. Wij rijden stroomopwaarts te paard naar Las Tejas waar we onze eerste kampeerplek zullen vinden.

Dag 3 
We rijden met onze Chileense paarden door de stroomgebieden van de Stille Oceaan en de kloof van de Rocín rivier. Aan het einde van de dag zullen we overnachten in het kamp El Ciénego.

Dag 4 
Vroeg in de ochtend stappen we weer op onze paarden om de internationale grens te bereiken op een hoogte van 3.500 meter. Aangezien het verplicht is om de paarden aan de grens te verwisselen, nemen we hier afscheid van onze Chileense paarden. We zetten onze tocht vervolgens verder met een Argentijns team. We zullen een geweldig zicht hebben op de berg Aconcagua (6.962 meter hoog) wat meteen ook de hoogste piek is in Amerika en het westelijk halfrond. We brengen de nacht door in Valle Hermoso en we ontdekken dat deze plek niet voor niets “de mooie vallei” wordt genoemd. 

Dag 5 
Op deze rustdag kan je zelf kiezen wat je wil doen. Je kan een tocht te paard maken door de vallei om de berg Aconcagua van nog dichterbij te bewonderen. Je kan ook op forellen gaan vissen of gewoon rustig in het kamp blijven om te genieten van deze hemelse plek. 

Dag 6 
Vandaag rijden we met onze Argentijnse paarden door de Los Patos vallei. We ontdekken de geheimen van de oude zeebodem die er bedekt is met eeuwenoude maritieme fossielen. We zetten onze trektocht verder langs de Volcán rivier en kamperen op een hoogte van 3.500 meter in Rancho de Lata.
 
Dag 7 
Na een heerlijke nachtrust bereiden we ons voor op onze volgende uitdaging. We gaan immers de Espinacio heuvel oversteken op een hoogte van 4.500 meter. Dit is ook meteen het hoogste punt van onze trektocht te paard. Het landschap is er prachtig en we zullen er de enorme inspanningen ervaren die het leger van de Andes destijds heeft moeten overwinnen. Na deze indrukwekkende dag zullen we overnachten in Peñon Colorado.

Dag 8
Na een lekker ontbijt stappen we terug in het zadel en rijden we naar Hornillas. Ons avontuur is bijna afgelopen en we realiseren ons nu de grootsheid van de prachtige reis die we hebben gemaakt. We nemen afscheid van onze paarden en laten deze bijzondere belevenis achter ons. We gaan met een minibusje naar Uspallata waar we nog genieten van een afscheidsdiner en een welverdiende nachtrust in een hotel.
 

Dag 9
Een dagje relaxen in deze bergvilla met diverse optionele activiteiten. Overnachting in hotel.

Dag 10
De volgende dag kiezen we voor een Bourgondische invulling. We vertrekken al vroeg vanuit Uspallata naar Luján de Cuyo. Deze streek is wereldwijd bekend voor de productie van enkele van de beste Argentijnse wijnen. We zullen dan ook een privébezoek brengen aan de Club Tapiz wijnboetiek waarbij we enkele van de beste wijnen mogen proeven. Na een smakelijke lunch in de wijngaard zal de verzameltransfer plaatsvinden naar de luchthaven van Mendoza, wat ook het einde betekent van deze reis.

Vertrekdata Kamertype 9n *  
08/01/2023  - 17/01/2023
Diverse accomodaties - 1 pers
Diverse accommodaties
€  3.527
€  3.206
12/02/2023  - 21/02/2023
Diverse accommodaties
Diverse accomodaties - 1 pers
€  3.206
€  3.527

(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op originele Amerikaanse dollar USD 3490 p.p, vanaf 6 ruiters
Eenpersoonskamertoeslag USD 350

De tocht kan doorgaan vanaf 2 ruiters tegen een toeslag:
*voor 2 tot 3 ruiters USD 1900
*voor 4 tot 5 ruiters USD 800

 

Kamertype

9n *


08/01/2023  -  17/01/2023

Diverse accomodaties - 1 pers

3.527

Diverse accommodaties

3.206

12/02/2023  -  21/02/2023

Diverse accommodaties

3.206

Diverse accomodaties - 1 pers

3.527


(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op originele Amerikaanse dollar USD 3490 p.p, vanaf 6 ruiters
Eenpersoonskamertoeslag USD 350

De tocht kan doorgaan vanaf 2 ruiters tegen een toeslag:
*voor 2 tot 3 ruiters USD 1900
*voor 4 tot 5 ruiters USD 800

 

Data 2023

08-01 t/m 17-01
12-02 t/m 21-02
02-03 t/m 11-03

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 95 kg
 • Leeftijd:
  Vanaf 18 jaar
 • Aantal deelnemers:
  Min. 6 ruiters, max. 14 ruiters (3 weken voor vertrek) tot 6 ruiters tegen toeslag mogelijk

De tocht kan doorgaan vanaf 2 ruiters tegen een toeslag:
*voor 2 tot 3 ruiters USD 1900
*voor 4 tot 5 ruiters USD 800

Inclusief

 • 10 dagen / 9 nachten (6 nachten in tweepersoonstent, 3 nachten in twee- of driepersoonskamers in hotel in Los Andes en in Uspallata)
 • Volpension vanaf diner eerste dag t/m lunch 10e dag, inclusief tafelwijn tijdens trektochtgedeelte
 • 7 dagen paardrijden 6 tot 9 uur per dag
 • Diverse transfers
 • Engelstalige gids, gaucho begeleiders
 • Paarden, zadeltassen, pakezels, kampeerspullen, kookspullen en tafelgerei. Eerste hulp kit met satelliettelefoon en zuurstofflessen
 • Bagage maximaal 20 kilo per persoon plus zadeltassen

Exclusief

 • Internationale en nationale vluchten
 • Verzameltransfer dag 1 om 14.00 uur in de luchthaven van Santiago de Chili, terug op dag 10 avondvlucht vanaf Mendoza, of bus vanaf Mendoza terug naar Santiago (ong. USD 60)
 • Reis- en ziektekostenverzekering
 • Fooien en alle andere, niet genoemde, kosten