Paardrijden in de Rift Vallei op IJsland

Deze paardrijvakantie leidt je de Rift Vallei binnen het Nationaal Park in. Op je IJslandse paard rijd je in tölt over de hoge bergplateaus, langs lieflijke meren en over de wonderlijke lavavelden.

IJsland
Vanaf € 2630
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Deze paardrijvakantie leidt je de Rift Vallei binnen het Nationaal Park in. Terwijl je op lavagrond rijdt doe je een diepe indruk op van het uitzonderlijke landschap en de geschiedenis van IJsland. Op vriendelijke IJslandse paarden beleef je een onvergetelijke tijd op IJsland.

Vulkanen, bergkloven en bergzichten: Paardrijden op wonderschoon IJsland

Deze vakantie te paard speelt zich af in het zuiden van IJsland. Op afgelegen lavagronden en paden waarlangs sprookjesachtige berken groeien, krijg je een buitengewoon inkijkje in de magie van zuidelijk IJsland.

Op je IJslandse paard rijd je in tölt over de hoge bergplateaus, langs lieflijke meren en over de wonderlijke lavavelden. Je doet de oude plaats waar het parlement zitting had aan en je bezoekt de warmwaterbronnen van Geysir. Ook rijd je naar de ‘Gouden waterval Gullfoss’ en ga je naar de geothermische Fontana Spa waar je lekker kunt zweten in de stoom van een natuurlijke warmwaterbron om vervolgens het meer van Laugarvatn in te springen om af te koelen.

Tijdens deze vakantie logeer je in een 5-sterren hotel waar elke kamer over zijn eigen terras beschikt. Er is een gemeenschappelijke hot tub en een eersteklas restaurant. Let wel: het diner is niet inbegrepen en je dineert individueel.

Deze vakantie is uitermate geschikt om ook niet-ruiters mee te nemen. Zij hebben genoeg te ontdekken in de omgeving in bijvoorbeeld een huurauto.

Van ruiters wordt verwacht dat zij ervaren zijn en in goede conditie verkeren. Maximumgewicht: 95 kg.

Voorbeeldprogramma

Gelieve bij dit arrangement rekening te houden met een dag eerder aan te komen en een dag later vertrek naar huis. Graag helpen we u verder bij het vinden van een geschikte accommodatie hiervoor.

Dag 1:

Je wordt om 10.00 uur opgehaald bij je onderkomen in Reykjavik en gaat naar de paarden. De dagtocht die je vandaag maakt brengt je naar een adembenemend berglandschap die je gedachten direct doen gaan naar de filmset van de magische Lord of the Rings. Je ziet spectaculaire kliffen, opvallend groene mossen, verlaten valleien omsloten door bergen en prachtig zicht op de bergen. Je krijgt vervoer terug naar het hotel.

Dag 2:

Na het ontbijt gaan we naar de paarden toe en rijden we over afgelegen paden van de boerderij langs een grrot meer naar Skógarhólar Onderweg geniet je van de schitterende uitzichten. De paarden blijven overnachten in het Nationaal Park, terwijl de ruiters na 23 kilometer paardrijden worden teruggebracht naar hun iets luxueuzere accommodatie.

Dag 3:

De dagtocht van vandaag is een opwindende tocht tussen twee continenten: Je rijdt in de kloof tussen de twee plateaus van Noord-Amerika en Europa. Onderweg bezoeken we twee verlaten boerderijen die veel historie in zich dragen. Na de paardrijtocht bezoeken wij de beroemde historische plekken in het Nationaal Park. Het Dingvellir Nationaal Park is het ware hart van IJsland; hier kwamen de IJslanders bijeen voor de jaarlijkse ‘Thing’- vergaderingen. Deze werden vanaf 930 tot het einde van de 18e eeuw gehouden. Ook in dit gebied werd in het jaar 1000 besloten het christendom aan te nemen en in deze omgeving werd in 1944 de IJslandse onafhankelijkheid uitgeroepen. We lopen naar al deze historische plekken en krijgen perfect zicht op al deze belangrijke plaatsen van IJsland.

Dag 4:

In de ochtend rijden wij door het schitterende landschap en filmlocaties voor de beroemde serie Game of Thrones in het Dingvellir Nationaal Park. Na de tocht van ongeveer 15 kilometer genieten we van een warme lunch in een gezellig lokaal restaurant. Daarna vertrekken we per auto om de beroemde plaatsen van de ‘Gouden Cirkel’ te bezoeken. We bewonderen de ‘Gouden Waterval Gullfoss’ en de spuitende warmwaterbron Geysir voor we ontspannen in de prachtige Fontana Spa. Hier kan je genieten van een warm stoombad, een warmwaterbron, een Finse droge sauna en uiteenlopende hot tubs. Alle bieden zicht op het mooie meer van Laugarvatn.

Dag 5:

Vandaag wordt een dag voor een snelle rit in tölt. Op onze IJslandse paarden rijden we in deze speciale gang over de prachtige, afgelegen paden. De route voert van Skógarhólar in het zuiden via het meer van Stiflisdalsvatn naar Hrafnhólar. Ver weg van alle verkeer rijden wij over ruiterpaden die eeuwenlang door IJslanders werden gebruikt als ze naar Dingvellir reisden voor hun jaarlijkse bijeenkomst, de zomerse Thing-vergadering. Na deze indrukwekkende rot van ongeveer 30 kilometer volgt de transfer naar Reykjavik.

(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op de originele IJslandse Kronen ISK 459.000 Eenpersoonstoeslag ISK 136.700
Gewicht:

Max. 95 kg

Aantal deelnemers:

Min. 2 ruiters en max. 6 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Ijsland

IJsland is typisch een land dat erom vraagt te paard te worden ontdekt. De natuur is uniek, woest en ongerept. IJsland is een geweldig land voor een avontuurlijke ruitervakantie. Of het nu een weekendje weg te paard is of een volledige week paardrijden. Een standplaatsvakantie of een trektocht te paard en of het voor de beginnende ruiter is of de vergevorderde ruiter. Het kan allemaal.

Inclusief

 • 5 dagen / 4 nachten in een 5* hotel een-/tweepersoonskamers met eigen sanitair
 • Inclusief 4x ontbijt en 5x lunch
 • 5 dagen paardrijden volgens het programma
 • Engelstalige begeleiding van een gids
 • Transfer van en naar je accommodatie in Reykjavik en overige transfers genoemd in het programma
 • Bezoek aan Fontana Geothermal SPA

Exclusief

 • Heen-/terugreis
 • Drankjes
 • Diners
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Extra overnachting vooraf aan het arrangement en aan het eind van laatste dag
 • Reis-/annuleringsverzekering