Trektocht Snaefellsnes

Dit schiereiland in het uiterste westen van IJsland is een betoverend decor voor het maken van een trektocht te paard. Dit gebied wordt door liefhebbers ook wel omschreven als 'IJsland in een notendop'.

IJsland
Vanaf € 2690
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Van fijne rijpaden die zich uitstekend lenen voor de tölt, een unieke extra gang van de IJslander, tot gele en zwarte stranden, ruige lavavelden en resten van kraters met uitzicht op de gletsjervulkaan die een sleutelrol speelt in het beroemde boek Reis naar het middelpunt van de aarde van Jules Verne: een ideale ruitervakantie als je in een week tijd tijdens een trektocht te paard al het moois dat IJsland je te bieden heeft wilt ontdekken.

Voorbeeldprogramma:

Day 1

Zaterdag aankomst Reykjavik. Verzameltransfer met de bus vanaf het busstation in Reykjavik om18.00 uur naar de boerderij waar de paarden en de familie al wachten. Na het welkomstdiner maakt de groep verder kennis met elkaar. Ook is er tijd om goed uit te rusten van de reis, zodat iedereen de volgende dag goed voorbereid aan het IJslandse avontuur kan beginnen.

Day 2

Introductie van de IJslandse paarden en zijn specifieke gangen. Dan gaat de tocht beginnen. Door vruchtbaar land omgeven door lava aan beide kanten rijden we weg van de boerderij. Door het land komen we aan bij de rivier Haffjaröará die wij te paard oversteken. Aan de overkant aangekomen rijden we door naar Kolviöarnes,waar de dagtocht van zo’n 25 kilometer eindigt. Ruiters overnachten op de standplaats.

Day 3

Na de hereniging met de paarden beginnen de strandritten. De komende drie dagen verkennen wij het strand. Omdat we voor het paardrijden op het strand afhankelijk zijn van de getijden, beginnen de tochten soms vroeg in de ochtend, maar soms ook in de middag. Deze eerste dag verkennen we het strand van Löngufjörur. Hier ligt de bekende route van zeepaarden van het Snafellsnes schiereiland. Je hebt zicht op de majestueuze gletsjer van Snaeffellsjökull. Voel de opwinding van de paarden die de vreugde van deze uitzonderlijke tocht meevoelen. Overnachting op de basis.

Day 4

Vandaag rijden we over een geel gekleurd zandstrand. Aan de ene kant liggen de lava-velden en de bergen. Aan je andere hand ligt de grote Atlantische Oceaan. Dit is een unieke plek om paard te rijden. De paarden overnachten op een boerderij op zo’n 35 kilometer van onze standplaats, waar wij met de bus naar terug worden gebracht.

Day 5

Onze laatste dag aan het strand genieten we van een frisse tocht van ongeveer 18 kilometer. We laten de kudde achter om te spelen. Wij genieten nog eenmaal voluit van het eindeloze zicht op de oceaan, de bergen en de gletsjer. De paarden blijven in Kolviöarnes en wij rijden terug naar de boerderij.

Day 6

We nemen alle paarden mee en rijden de bergen in. Door lava-velden rijden we te paard terug naar de boerderij. Ook rijden we langs de rivier over goede ruiterpaden en door het land dat bekend staat als de schuilplaats van IJslands beroemdste bandiet, Grettir. Na ongeveer 25 kilometer paardrijden komen we aan op ons logeeradres.

Day 7

Op onze laatste dag van paardrijden kiezen we de beste paarden om een tocht te maken in een overweldigend mooi landschap omringd door lava, bergen, rivieren en heldere meren. We zetten koers naar Rauöaneslaug waar we een duik kunnen nemen in het zwembad. Daarna rijden we de laatste etappe van zo’n 22 kilometer voor we aan het afscheidsdiner op de boerderij beginnen.

Day 8

Tijd voor het afscheid. Ruiters krijgen nog een transfer naar het busstation, verwachte aankomst: 11.30 uur.

(*) Alle prijzen per persoon 25% korting voor kinderen tot 12 jaar. Familiekorting: 5% korting beschikbaar voor ouders en kinderen tussen 12 en 18 die samen reizen, 3 of meer. Niet van toepassing als de kinderkorting wordt gebruikt voor één gezinslid Flybus vanaf ISK 5500 retour vanaf 16 jaar. Tussen 12-15 jaar vanaf ISK 2750 retour. Kinderen t/m 11 jaar gratis.
Gewicht

Max. 110 kg

Leeftijd

Min. 8 jaar en ervaren, onder begleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min. 2 en max. 16 ruiters (drie weken voor vertrek)

Over Ijsland

IJsland is typisch een land dat erom vraagt te paard te worden ontdekt. De natuur is uniek, woest en ongerept. IJsland is een geweldig land voor een avontuurlijke ruitervakantie. Of het nu een weekendje weg te paard is of een volledige week paardrijden. Een standplaatsvakantie of een trektocht te paard en of het voor de beginnende ruiter is of de vergevorderde ruiter. Het kan allemaal.

Inclusief

 • 8 dagen/7 nachten in eenvoudige slaapzalen met opgemaakte bedden en gedeeld sanitair
 • Volpension: vanaf aankomstdag diner t/m vertrekdag ontbijt incl. niet-alcoholische drankjes
 • 6 dagen paardrijden
 • Verzameltransfer Busstation Reykjavik en locatie v.v.
 • Ervaren Engelstalige gids

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar Reykjavik
 • Flybus van/naar busstation in Reykjavik
 • Alcoholische dranken
 • Overige drankjes buiten de maaltijden om
 • Toeslag glutenvrije maaltijden (op aanvraag) € 100 p.p. ter plaatse betalen
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering