Wadi Rum trektocht te paard door fascinerend Jordanië

Een magische trektocht te paard beleef je in de fascinerende Wadi Rum woestijn van Jordanië. Je rijdt in een gebied vol archeologie en natuurlijke verrassingen.

Jordanië
Vanaf € 1807
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Een magische trektocht te paard beleef je in de fascinerende Wadi Rum woestijn van Jordanië. Je rijdt in een gebied vol archeologie en natuurlijke verrassingen. Verschillende paarden kunnen de trektocht rijden. In de stallen staan Arabische paarden, Anglo-Arabieren, volbloeden en lokale paarden. Er wordt gereden met Engelse zadels. Ieder paard heeft een bit en elk paard zijn eigen specifieke hoofdstel, aangepast aan het temperament van het paard.

Paardrijden in kleurrijke en grootse woestijn
Paardrijden in Jordanië dat plekken vol mystiek kent, zoals het historische Petra en de Zeven Pilaren van Wijsheid, is een onvergetelijke ervaring.

Deze trektocht te paard voert je door verschillende woestijnlandschappen. De compleet andere wereld van de Wadi Rum met zijn eigen kleurschakeringen, imposante canyons en natuurlijke pilaren zal je absoluut versteld doen staan.

Ook raak je de rijke historie van het land aan. Petra bijvoorbeeld was de hoofdstad van de Nabateeërs. Zij noemden de stad Raqmu.

Als paardenliefhebber is het natuurlijk de ultieme ervaring dit vanuit het zadel te beleven.

Overnachtingen
Tijdens deze trektocht overnacht je de eerste, de tweede en de laatste nacht in een hotel. Onderweg logeer je in tenten die je zelf opzet en afbreekt, maar waarbij je uiteraard altijd hulp kunt krijgen.

In de woestijn zijn de sanitaire voorziening basaal en water is er, maar gelimiteerd.

Dagelijks geniet je van heerlijke Arabische schotels. De kok heeft voor veel vegetariërs gekookt, dus dit is geen probleem voor de chef. Laat het weten als je vegetarisch eet, of andere dieetwensen hebt. In elke rustpauze wordt thee geschonken. Ook is er altijd frisdrank in de koelbox.

De paarden
De paarden zijn niet erg hoog, maar wel enorm sterk en stevig. Ze zijn topfit en kunnen uitdagende omstandigheden in de woestijn aan.

Deze trektocht is geschikt voor gevorderde tot zeer ervaren ruiters. Ruiters moeten eveneens in goede conditie zijn, makkelijk kunnen draven, galopperen en in rengalop kunnen. Ook wordt van ruiters verwacht dat zij ervaring hebben met het rijden van trektochten. Deelnemers mogen hun paard verzorgen, water geven, voeren en zadelen.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Aankomst op het vliegveld waar je wordt opgewacht door de chauffeur. Transfer naar het driesterrenhotel in een overwegend christelijke stad. Als er tijd is, kan je bijvoorbeeld de mozaïeken in het archeologisch museum bezoeken of de St. George kerk bekijken. Het diner kan je in een plaatselijk restaurant gebruiken. Hotelovernachting.

Dag 2

Transfer om 08.00 uur naar het hotel in de historische stad Petra. De tocht naar Petra duurt ongeveer drie uur. Op loopafstand van het hotel ligt het bezoekerscentrum van Petra waar je je Jordanië-pas kunt laten scannen die je toegang verleent tot de bezienswaardigheden als de Siq, de Schatten, de straat met de grote kolommen en de straat van de façades. Je kunt ook de achthonderd treden naar het klooster betreden. Overnachting in het driesterrenhotel.

Dag 3

Het vertrek naar de stallen in Wadi Rum (op 1,5 uur autorijden) is gepland om 07.00 uur. Je ontmoet je gids en de paarden. Eenmaal te paard kan je magische trektocht in Jordanië beginnen. In een rustig tempo waarin je kunt wennen aan je paard en je paard aan jou, rijd je richting het majestueuze Jebel Khazali massief. Je luncht in Um Sabatah, de rode canyon waar je volop zult genieten van het panorama op de woestijn van zand en de rotsen met fantastische kleuren. Je rijdt door de vallei van Um Sabatah, een maanlandschap met enorme zandduinen. De tocht voert naar Um Khathah waar het tentenkamp en warme thee op je wacht.

Dag 4

Na een stevig ontbijt is het tijd om op te stijgen. De tocht voert door de roze getinte valleien van Um Khathah en Wadi Sabbat. Bij Al-Thatha is het tijd voor de lunchpauze. Deze plek biedt je een geweldige kans om een mooie wandeling te maken en een korte beklimming om de grootsheid van de woestijn van Jordanië te ontdekken. ’s Middags ga je weer te paard en doorkruis je de Wadi Nugrah vallei naar Al Slebat waar de kampeerplaats al is opgezet.

Dag 5

De tocht van vandaag voert je in de ochtenduren door de grote valleien van Wadi Nugrah. Er zit een beklimming te paard in die je naar waterreservoirs brengt. Het uitzicht hier is adembenemend. Tijdens de lunchpauze zal je versteld staan van de veelheid aan kleur in de woestijn. Wit en allerlei rood- en groentinten contrasteren met elkaar. Ook de middag zit vol met onverwacht aangename verrassingen en uitzonderlijke panorama’s van de Um Fruth brug naar de Abu-Kashaba-canyon. Deze prachtige dag wordt afgesloten met een groot diner rond het vuur en een nacht onder de sterren.

Dag 6

Je rijdt de Abu-Kashaba canyon uit en zet koers naar de indrukwekkende natuurlijke ark van Burdah. De tocht vervolgt naar de Ashkiek bergen. Het landschap dat wordt gekenmerkt door wit zand nodigt uit tot heerlijk draven en galopperen. Lunch op de kleine rotsen van Htepat Al Fia. De rit vervolgt naar Um-Mzelga waar je kampeert.

Dag 7

Na het ontbijt ga je het zadel weer in en rijd je de duinen van Um Zelgah op. Je rijdt langs het beroemde huis van Lawrence of Arabia dat oorspronkelijk werd gebruikt door de lokale bevolking om handel te drijven met Syrië en Saoedie-Arabië. Na de verbazingwekkende Nabateense inscripties van Anfashieh te hebben bezichtigd, rijd je door naar de Barrah canyon en zijn grote, rode kliffen. Deze zijn zeer populair onder bergbeklimmers. In de middag geniet je van uitgebreide galoppades in de rode zandduinen. Je komt uiteindelijk aan bij de Um Ishrin canyon met indrukwekkende natuurlijke, hoge pilaren. Het kampement is opgezet in de canyon voor je laatste nacht onder de sterrenhemel van de Jordaanse woestijn.

Dag 8

Na het ontbijt verlaat je de woestijn van Um Ishrin. Je rijdt langs de fameuze ‘Zeven Pilaren van Wijsheid’, beroemd geworden door Lawrence of Arabia. In dit overweldigende landschap geniet je van je lunch en keert daarna terug naar de stallen in Wadi Rum. Daar is het tijd om afscheid te nemen van de paarden en je gids. Transfer (3,5 uur) naar het hotel in Madaba waar het diner is inbegrepen.

Dag 9

Transfer (drie kwartier) naar de Dode Zee waar je dag doorbrengt in ene vier- of vijfsterrenresort (afhankelijk van de beschikbaarheid) waar je toegang hebt tot het strand, de zwembaden en andere faciliteiten van het resort. Het lunchbuffet in het restaurant is inbegrepen, de drankjes zijn voor eigen rekening. Om 16.00 of 17.00 uur volgt de transfer terug naar Madaba voor de overnachting in het driesterrenhotel.

Dag 10

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven (duur ong. 2,5 uur).

(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op de originele Amerikaanse dollar 2023:
10 dagen / 9 nachten USD 1.930. Toeslag eenpersoonskamer USD 185

Europrijs berekend op de originele Amerikaanse dollar 2024:
10 dagen / 9 nachten USD 1.950. Toeslag eenpersoonskamer USD 150
Gewicht

Max. 85 kg

Leeftijd

Min. 16 jaar en ervaren. Onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min. 2 ruiters en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Jordanië

Jordanië heeft veel te bieden zowel op vlak van cultuur als natuur. Wat dacht je van paardrijden door de Wadi Rum-woestijn? Een groot deel van de film Lawrence of Arabia is hier in 1960 geschoten. Lawrence zelf was een Britse officier die in 1917 en 1918, nog voor de opgravingen van Petra, actief was met zijn leger. Ook zijn hier science fiction films opgenomen. Waarom? Vanwege de rode grond. Een bezoek aan een van de zeven wereldwonderen: de stad Petra behoort ook tot een van de mogelijkheden. Deze deels uit rotsen gehakte stad is van grote archeologische waarde. Petra vormde een belangrijk handelsknooppunt. Wierook uit Jemen werd geëxporteerd naar Iran, Syrië, maar ook richting de Griekse en Romeinse rijken. De handelsroute zorgde voor bloei van de stad die aan het begin van de middeleeuwen werd verlaten. Petra werd aan het begin van de 19e eeuw herontdekt. Archeologische opgravingen begonnen pas aan het begin van de vorige eeuw. Het centrum van de stad werd aan het eind van de jaren ’50 uitgegraven. Sindsdien wordt er voortdurend onderzoek uitgevoerd.

Inclusief

 • 10 dagen / 9 nachten
 • Waarvan 3 nachten in een hotel en overige nachten tent op indeling
 • Op basis van volpension van ontbijt dag 2 t/m laatste dag ontbijt (Koffie/thee en mineraalwater in het tentenkamp), met uitzondering van 1x diner en 1x lunch
 • 6 dagen paardrijden (5-6 uur per dag)
 • Alle transfers zoals omschreven in het programma
 • Bezoekje aan de Dode Zee
 • Engelstalige begeleiding
 • Bagagevervoer

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Alcoholische drankjes en drankjes in het hotel en drankjes tijdens lunch op dag 10
 • Entree Petra JOD 50 en entree Wadi Rum JOD 5
 • Visa (bij aankomst te verkrijgen), JD 40 (ong. € 51) bij aankomst
 • Eventuele afwijkende transfers bij eerdere aankomst of later vertrek
 • Fooien
 • Slaapzak
 • Diner dag 1, lunch dag 2
 • Reisverzekering