Avontuurlijke trektocht te paard in de Vallei van de Rozen in Marokko

Een sprookjesachtig avontuur te paard beleef je tijdens deze trektocht door de Rozenvallei, de tuin van het Marokkaanse Atlasgebergte. Je rijdt een week door de meest fascinerende landschappen van Marokko.

Marokko
Vanaf € 960
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Een sprookjesachtig avontuur te paard beleef je tijdens deze trektocht door de Rozenvallei, de tuin van het Marokkaanse Atlasgebergte. Je rijdt een week door de meest fascinerende landschappen en je bevindt je in een compleet andere wereld. De trektocht wordt gereden met Arabisch-Berberse kruisingen. De paarden worden gezadeld met speciale zadels voor trektochten De ruiter met een ontdekkende en romantische geest zal op deze reis gegarandeerd zijn hart ophalen.

Op Arabisch-Berberse kruisingen door betoverend Zuid-Marokko
De landschappen aan de voet van de Centrale Hoge Atlas worden gekenmerkt door schrille contrasten.

Palmbos, oases, amandelvelden en open valleien volgen elkaar op voordat je aankomt bij de grote, sobere plateaus van Aït Zaghar die de M’Goun-bergketen domineren. Dit is het gebied van de stammen van Imghrane en Okandoule. Kleine, tijdelijke verloren rivieren (die periodes droog liggen en periodes weer zijn gevuld) mengen zich in het land.

Je rijdt eerst nog door enkele drogere, verlaten gebieden die je een vleugje woestijn meegeven voordat je aankomt in de schitterende Rozenvallei.

Vallei van de Rozen
In de grootse Vallei van de Rozen ontdek je de tuinen van de Atlas, mooie kasbahs van okergele aarde vervaardigd en duizenden rosaria die de velden afbakenen. Ook zie je de irrigatiesystemen. De vrouwen en kinderen plukken in april de kleinste bloemblaadjes om de roos kans te geven op haar mooist te bloeien en in mei worden de rozen in drie dagen geoogst.

Het complete gebied waar je paardrijdt, is een betoverende streek in het Grootse Marokkaanse Zuiden.

Overnachtingen
Tijdens de trektocht zijn de overnachtingen gepland in berghutten en in gites. Bij aankomst overnacht je in een hotel. Op de zevende dag word je teruggebracht naar de locatie waar je op de eerste dag aan kwam. Daar breng je ook de laatste nacht door.

Paarden
De paarden zijn Arabisch-Berberse kruisingen die goed zijn getraind . Zij kunnen hun onafhankelijkheid, autonomie, in de groep bewaren. Ze zijn in staat hun rust in alle omstandigheden tijdens de gehele trektocht te bewaren. Ze gedragen zich netjes in de groep en zijn altijd gemakkelijk onder controle te houden.

Ruiters
Van ruiters wordt verwacht dat zij regelmatig paardrijden, de paarden tot alle gangen kunnen aansporen (ook rengalop) en zich in alle gangen gemakkelijk voelen. Het is belangrijk in verlichte zit te kunnen rijden in galop en in rengalop. Ook is een goede conditie nodig om deze trektocht te maken. Dagelijks breng je zo’n 5 tot 6 uur door in het zadel.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Dag van aankomst in Marokko. Transfer vanaf het vliegveld naar de locatie.

Dag 2

Na het ontbijt volgt de transfer naar de oasis van Skoura alwaar de paarden op hun ruiters wachten. De matches tussen paarden en ruiters wordt gemaakt, de paarden klaargemaakt voor de tocht en dan is het tijd om op te stijgen. De eerste etappe van de trektocht voert door het palmenbos. De route leidt naar een oasis waar je de lunch gebruikt. In de middag vertrek je in noordelijke richting naar een verlaten plateau. Aan de voet van de Hoge Atlas ligt het onderkomen waar je de nacht doorbrengt.

Dag 3

Vanuit Toundoute waar je de nacht hebt doorgebracht, rijd je deze dag naar het begin van het bergmassief M’Goun. De paarden dragen je naar de vallei van Aït Ahmed. Je rijdt door verschillende gebieden van de Imghrane-stam. Onderweg pauzeer je op een plateau dat prachtig uitzicht biedt op omliggende dorpjes om van de lunch te genieten. Daarna stijg je weer op om een weg te volgen die tussen twee bergen leidt. Na nog enkele leefgebieden van de stammen te hebben doorkruist, arriveer je in de plaats Taoujgalt.

Dag 4

De route van vandaag voert van Taoujgalt naar Ouzighriout. Eerst rijd je een rivierbedding van een oud, ofwel een wadi, op. Een wadi is een rivier die tijdelijk droogvalt en later weer terugkomt. Vervolgens doorkruis je enkele grondgebieden van de Ikandoulne-stam. In het noorden kan je het imposante silhouet van de M’Goun al ontwaren. Wellicht is de top in sneeuw gehuld. Na de lunch trek je verder te paard over een semi-droog plateau waar ketens van groen en jeneverbesstruiken talrijk zijn. Deze etappe voert naar de vallei van Ouzighriout waar je de nacht zult doorbrengen.

Dag 5

Paardrijden in een van de mooiste valleien in het zuiden van de Hoge Atlas staat voor deze dag op het programma. Je rijdt door de betoverende Vallei van de Rozen. Ook rijd je door de valleien van de kasbahs. Je zult versteld staan van de schoonheid van de bergkloven waar je doorheen rijdt. Je maakt kennis met de beroemde kasbahs, vervaardigd van leem en het symbool van de welgesteldheid van de Berbers. Lunch in Boutaghrar. ’s Middags daal je af in de vallei van M’Goun waar pittoreske dorpjes liggen. In het dorp Hdida stijg je af; hier vind je je onderkomen voor de nacht.

Dag 6

Je zet de trektocht in de adembenemende Rozenvallei voort tot Kelaa M’Gouna. Dit is de hoofdstad van de Marokkaanse roos. Elk jaar wordt hier een ‘moussem’ gehouden; een festival van de eerst geoogste rozen. In deze stad gebruik je de lunch. De paarden wachten om je in de middag meer te laten zien van de ‘vallei van duizend kasbahs’ en de goed onderhouden tuinen in de vallei van Dadès. In deze vallei vind je ook je volgende accommodatie.

Dag 7

De laatste etappe door de vallei ligt in het verschiet. Na de lunch verlaat je deze geweldige streek. Je stijgt af, beloont je paard en stapt in de mini-bus die je terugbrengt naar de basis waar je eerst aankwam en je eerste overnachting van deze trektocht beleefde. Aan het einde van de middag breng je een bezoek aan de kasbah van Taourirt. Dit is de monumentale residentie van de Glaoui met zijn prachtige muren waar rozen tegenaan groeien, torens met authentieke kantelen en zijn mooi gerestaureerde lemen huizen.

Dag 8

Na het ontbijt is het tijd voor de transfer naar het vliegveld van Ouarzazate en de terugvlucht naar huis. Het is ook mogelijk aan te komen en te vertrekken vanaf het vliegveld van Marrakech. Er worden dan wel meerkosten in rekening gebracht voor de transfer. Ook wordt aangeraden vroeg op Marrakech aan te komen en laat terug te vliegen. Dit in verband met de transfer van ongeveer vier uren.

(*) Alle prijzen per persoon
Gewicht

Max. 90 kg

Leeftijd

Min. 16 jaar (jonger alleen met begeleiding)

Aantal deelnemers

Min. 2 ruiters en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Marokko

Paardrijden in Marokko, dat betekent rijden door een grote verscheidenheid van landschappen met eindeloze palmbomen, bronnen, indrukwekkende tuinen en dorpjes met huizen van klei. Met als hoogtepunt paardrijden in de woestijn

Marokko kan worden onderverdeeld in vier typen natuurlijke landschappen: het Rifgebergte, het Atlasgebergte, het Hoogplateau van Oost-Marokko en de Noordwestelijke Atlas.

Inclusief

 • 8 dagen/7 nachten
 • Waarvan eerste en laatste nacht in hotel, overige nachten in berghutten en Gites
 • Volpension vanaf ontbijt dag 2 t/m lunch dag 7 incl. water.
 • 6 dagen, min. 5 tot 6 uur paardrijden per dag (een enkele dag wat korter door een excursie)
 • Verzameltransfers van en naar de aangegeven luchthaven Ouarzazate
 • Deskundige begeleiding/gids (Franstalige gidsen, Engels sprekende begeleider)
 • Bagagetransport

Exclusief

 • Heen- en terugreis (vlucht naar Ouarzazate (OZZ) of met de bus vanaf Marrakech (5 uur)
 • Fooien
 • Overige drankjes
 • Overige consumpties en uitgaven
 • Reis-/annuleringsverzekering