Sterritten op IJslandse paarden in de Karpaten

vanaf € 815 BOEK NU


 IJslandse paarden in de Karpaten
 IJslandse paarden in de Karpaten
 IJslandse paarden in de Karpaten
 IJslandse paarden in de Karpaten
 IJslandse paarden in de Karpaten
 IJslandse paarden in de Karpaten
 IJslandse paarden in de Karpaten
 IJslandse paarden in de Karpaten
 IJslandse paarden in de Karpaten

Een week paardrijden in het Harghita-gebergte dat deel uitmaakt van de Karpaten in Roemenië, garandeert een prachtige vakantie. Op IJslandse paarden verken je de ongerepte natuur in het hooggebergte.

vanaf € 815

Een week paardrijden in het Harghita-gebergte dat deel uitmaakt van de Karpaten in Roemenië, garandeert een prachtige vakantie. Op IJslandse paarden verken je de ongerepte natuur in het hooggebergte en geniet je van een excellente keuken. De paarden die meegaan op trektocht zijn geselecteerd op hun rustige en moedige temperament. Ze zijn tussen de 10 en 12 jaar en hebben stokmaten van 135 tot 140 cm. Deze stationaire week van paardrijden is geschikt voor ruiters vanaf halfgevorderd niveau die een stabiele zit hebben en zich fijn voelen in alle gangen. Ook vraagt de organisatie ervaring met rijden op gevarieerd terrein.   

Paardrijden is onlosmakelijk verbonden met de Karpaten. Het heuvelachtige gebied Harghita in de Karpaten is dicht bebost, kent interessante hoogteverschillen en biedt onderdak aan uiteenlopend wild. Elk seizoen kent zijn eigen charme. 

In het begin van het voorjaar,  maart, begin april, ligt er vaak nog sneeuw. De eerste krokussen en sneeuwklokjes laten zich zien. Later in de lente, in mei, groeit de natuur in zo’n hoog tempo, dat je het gras bijna voor je eigen omhoog ziet schieten. Dit is de tijd waarin het bos tot leven komt en de vogels hun concerten geven. Eind mei en juni zullen de favoriete maanden van bloemenliefhebbers zijn, omdat de wilde bloemen dan volop bloeien. De mooie narcissenvelden aan het einde van mei zijn een van de aantrekkelijkheden van de regio. 

Zomermaanden juli en augustus zijn natuurlijk de beste tijden voor mensen met schoolgaande kinderen. Wie tussen half september en half oktober kan reizen, kan de bronsttijd van de herten meemaken. Het bos staat vol met paddenstoelen en toont zich helemaal in adembenemende herfstkleuren. De maanden november en december kennen lagere temperaturen, maar het weer is doorgaans stabiel met weinig regen of sneeuw. De sneeuw begint meestal aan het einde van december te vallen. 

De winter met zijn temperaturen onder het vriespunt duurt tot eind februari. In deze periode kan je de magie ervaren van paardrijden in besneeuwde bossen en velden onder helderblauwe luchten. Uiteraard is warme kleding dan essentieel om van de tochten te kunnen genieten.  

In welk seizoen je ook boekt, op deze vakantie leer je op de eerste dag van paardrijden in de tölt te gaan, de unieke gang van het IJslandse paard. De dagtochten zijn zeer afwisselend. De routes beslaan dagelijks zo’n 25 tot 40 kilometer, een dag is er een tocht van 52 kilometer gepland. Je rijdt door dichte bossen, langs beekjes, door valleien en je komt op fantastische uitkijkpunten. De snelheid waarin wordt gereden, wordt bepaald door het terrein. Op sommige delen stijgen we af om de paarden over steil of ruig terrein te begeleiden.

Accommodatie
Het onderkomen is een modern en stijlvol jachthuis dat van alle gemakken is voorzien. Het ligt pal naast een 320 hectare groot wildpark, omgeven door beboste heuvels van het Harghita gebergte. Alle kamers zijn voorzien van eigen badkamer met handdoeken, haardroger, TV en DVD-speler. Er is een grote gemeenschappelijke dineerkamer en een woonkamer met bar en open haard.

Naast de keuken van Transsylvanië kan je hier proeven van de lokaal geproduceerde wildspecialiteiten. Wie vegetarisch of glütenvrij eet, kan dit van tevoren aangeven, zodat hier rekening mee wordt gehouden. De diners bestaan uit drie gangen. Alle dagen beginnen met een rijk ontbijt met warme en koude gerechten, salades en koffie of thee. De lunch bestaat uit een picknick in de natuur of een huisgemaakte maaltijd langs de route.    

Inclusief

 • 7 dagen / 6 nachten in eenvoudige twee of meerpersoonskamers, met gezamenlijk of prive sanitair
 • Volpension vanaf dag 1 diner t/m dag 7 het ontbijt
 • 5 dagen paardrijden 4 a 7 uur per dag
 • Bagagevervoer in de volgwagen
 • Engels- en franstalige gids, is de groep groter dan 4 dan gaan er 2 gidsen mee.

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer luchthaven Boekarest € 135 p.p. retour (dag van aankomst om 16.30 uur, dag vertrek vlucht vanaf 13.00 mogelijk) Duur van de transfer is 4,5 a 5 uur
 • Of verzameltransfer luchthaven Cluj Napoca € 115 p.p. retour (Dag van aankomst 17.30 uur, dag van vertrek vlucht vanaf 12.00 mogelijk) Duur van de transfer is ong. 3,5 uur
 • Overige activiteiten
 • Reisverzekering
 • Dranken
 • Overige persoonlijke uitgaven